សុខភាពស្ដ្រី

​ក្នុងពេល​កំពុង​មាន​ផ្ទៃពោះ ស្ត្រី​គួរតែ​ចៀសវាង​អាហារ​ទាំងនេះ​ផង​

​នៅ​ពេល​ស្ត្រី​កំពុងតែ​មាន​ផ្ទៃពោះ​ហើយ យក​ល្អ​គួរតែ​ញ៉ាំ​អាហារ​ទាំងឡាយណា​ដែល​ផ្តល់​ជីវជាតិ និង​ព្យាយាម​ចៀសវាង​នូវ​ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​មួយចំនួន​ដែល​មិន​មាន​ប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព​។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ដោយ​យោង​ទៅតាម​នាយកដ្ឋាន​កសិកម្ម​របស់សហរ​ដ្ឋ​អាមេរិក (United States Department of Agriculture) បាន​ណែនាំ​ថា ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​គប្បី​គួរ​ចៀសវាង​អាហារ​ដូចខាងក្រោម​នេះ​៖

  • ​ការ៉េម ស្ករ​គ្រាប់ និង​បង្អែម​មាន​ជាតិ​ផ្អែម​ច្រើន​ផ្សេងៗ​ទៀត​
  • ​អាហារ​ចៀន​ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ច្រើនៗ ជាពិសេស​ហ​ត​ដង​តែម្តង​
  • ទឹក​ផ្លែឈើ​កំប៉ុង តែ និង​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ផ្អែម ឬ​ស្ករ​សប្ប​និមិត្ត​ផ្សេងៗ​ទៀត​
  • ​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ហ្គាស​ផ្អែមៗ​៕

ប្រែ​សម្រួល​៖ វេ​ជ្ជ​. ម៉េង សុខ​សៀន​
​ប្រភព​៖ healthday

ត្រួតពិនិត្យដោយ www.health.com.kh

- ហាមដាច់ខាតការយក​អត្ថបទ ពីវេបសាយ www.health.com.kh ដោយគ្មានការអនុញាតិ បើលោក លោកស្រីត្រូវការអត្ថបទសូមទំនាក់ទំនង 012 989 034

ថ្ងៃទី18  ធ្នូ ឆ្នាំ 2016

រាល់​ការ​បញ្ចេញ​មតិយោបល់​មិន​ឆ្លុះ​បញ្ចាំង​ពី​ទស្សនៈ​ និង​ការ​ទទួលខុសត្រូវ​របស់​វេ​ប​សាយ​www.health.com.kh​ឡើយ​។

Free Download

App Store Google play