យោងទៅតាមគេហទំព័រ Sky News បាននិយាយថា សូកូឡា និងស្រាក្រហមអាចកំចាត់ជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ រឿងនេះគឺផ្អែកទៅលើការសិក្សាមួយដែលបានពិនិត្យទៅលើសារធាតុពិសេសមួយឈ្មោះថា Flavonoids ដែលមានក្នុងស្រាក្រហម និងសូកូឡា។
ការសិក្សាបានរកឃើញថា ស្ត្រីដែលមានរបបអាហារសម្បូរសារធាតុ Flavonoids ច្រើនគឺមិនសូវជាមានសញ្ញាច្រើនដែលបញ្ជាក់ថានឹងកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២ទេ ជាពិសេសវាអាចបន្ថយភាពមិនទទួលរបស់អាំងស៊ុយលីនច្រើនជាងអ្នកដែលមានរបបអាហារប្រភេទនេះទាប។ យ៉ាងណាមិញ Flavonoids មិនគ្រាន់តែត្រូវបានគេរកឃើញក្នុងស្រាក្រហម និងសូកូឡាទេ តែវាក៏ត្រូវបានគេរកឃើញក្នុងរុក្ខជាតិ តែ និងផ្លែបឺរីដែរ។
ដោយសារតែការសិក្សានេះគឺជាលក្ខណៈកាត់ទទឹង ដូច្នេះមានន័យថា វាមិនអាចអះអាងថា សារធាតុ Flavonoids អាចបន្ថយការប្រឈមនឹងការកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមឡើយ។ វាអាចត្រង់ថា ស្ត្រីដែលមានរបបអាហារ Flavonoids ខ្ពស់មាននិន្នាការសម្របខ្លួននឹងរបៀបរស់នៅដែលផ្តល់សុខភាពល្អដូចជា ហាត់ប្រាណទៀងទាត់។
ជាមួយគ្នានេះដែរ ការសិក្សានេះគឺផ្អែកតែទៅលើសញ្ញានៃភាពស៊ាំរបស់អាំងស៊ុយលីនជាងការកំណត់រោគវិនិច្ឆ័យជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ដោយសារតែមិនមានស្ត្រីទាំងអស់មានសញ្ញាទាំងនេះដែលនឹងត្រូវកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមនោះ ដូច្នេះវាអាចផ្តល់នូវលទ្ធផលនៃការសិក្សាដ៏ខ្សោយមួយក្នុងការជឿជាក់។
ការសិក្សានេះក៏មិនបានផ្តល់នូវភ្លើងខៀវថាគួរញ៉ាំស្រាក្រហមទៅឲ្យលើសពីការណែនាំ ឬញ៉ាំសូកូឡាញឹកញាប់ដែរ ព្រោះវាអាចបង្ការជំងឺទឹកនោមផ្អែមបាន។ ប៉ុន្តែការដែលញ៉ាំរបស់ផ្អែមច្រើន ខ្លាញ់ច្រើន និងគ្រឿងស្រវឹងច្រើន អាចធ្វើឲ្យកើតជាជំងឺថ្លើម ជំងឺបេះដូងសរសៃឈាម ដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងមហារីកបាន៕
ប្រែសម្រួល៖ វេជ្ជ. ម៉េង សុខសៀន
ប្រភព៖ nhs.uk