អ្នកប្រហែលជាធ្លាប់លឺហើយចំពោះភាពធ្ងន់ធ្ងររបស់ជំងឺផ្តាសាយ ហើយវាក៏ជាជំងឺមួយដែលមនុស្សគ្រប់គ្នាមិនអាចចៀសផុតផងដែរ ដោយមានអ្នកខ្លះអាចកើតជំងឺនេះពីរបីដងឯណោះក្នុងមួយឆ្នាំ។ យ៉ាងណាមិញ របបអាហារ និងរបៀបរស់នៅផ្តល់សុខភាពល្អដើរតួនាទីដ៏ធំមួយសម្រាប់ជួយឲ្យជំងឺនេះជាកាន់តែលឿន។ ក្នុងនោះ ជីវជាតិដ៏សំខាន់ៗដូចជា ជាតិដែក ស័ង្គសី និងសេឡេញ៉ូម ព្រមទាំងសារធាតុ Flavonoids ដែលមានប្រភពពីរុក្ខជាតិគឺជាផ្នែកមួយដ៏សំខាន់មួយដើម្បីជម្រុញដល់ប្រព័ន្ធភាពកាន់តែខ្លាំង។
ខាងក្រោមនេះខ្ញុំសូមណែនាំនូវអាហារបួនប្រភេទដែលអាចជួយបង្កើនមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំមនុស្សយើង ហើយក៏ជួយឲ្យជំងឺផ្តាសាយឆាប់ជាទៅវិញដែរ៖
តែ
តែគឺជាប្រភពអង់ទីអុកស៊ីដង់ប្រភេទ Flavonoids ដ៏ច្រើនបំផុត ដែលត្រូវបានគេរកឃើញថា ជួយបង្កើនមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់មនុស្សយើង។ ការសិក្សាមួយបានរកឃើញថា សារធាតុជាច្រើនក្នុងតែនឹងជួយជម្រុញដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំយកឈ្នះការឈ្លានពានរបស់បាក់តេរី វីរុស និងមេរោគផ្សិត។ ចូរជ្រើសរើសតែបៃតង តែខ្មៅ ឬតែអូឡុង។
ឬសឈើ ឬគ្រឿងផ្សំធ្វើម្ហូប
ប្រភេទឬសឈើគឺជារបស់មួយប្រភេទដែលមានកំហាប់ខ្ពស់នៃប្រភពអង់ទីអូកស៊ីដង់សម្រាប់ធ្វើម្ហូបជាដើម ហើយភាគច្រើនគឺជាប្រភពនៃរុក្ខជាតិដែលត្រូវបានគេដឹងថា ជួយប្រឆាំងនឹងវីរុស ការរលាក និងបង្កើនមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
បឺរីពណ៌ខៀវ
ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា ផ្លែបឺរីពណ៌ខៀវមានអង់ទីអុកស៊ីដង់ប្រឆាំងនឹងជំងឺខ្ពស់បំផុត។ ផ្លែបឺរីតូចៗទាំងនេះផ្ទុកទៅដោយសារធាតុ Quercetin ដែលជា Flavonoids និងដើរតួនាទីជាសារធាតុប្រឆាំងអាឡែហ្ស៊ី និងប្រឆាំងការរលាក ព្រមទាំងជួយការពារជំងឺបេះដូង និងមហារីកទៀត។ អ្នកស្រាវជ្រាវបានប៉ាន់ស្មានឃើញថា ឥទ្ធិពលប្រឆាំងអាឡែហ្ស៊ីរបស់ផ្លែឈើមួយនេះប្រហែលជាជួយបន្ថយរោគសញ្ញាដែលជាប់ទាក់ទងនឹងការអាឡែហ្ស៊ីដូចជា ការហៀរសម្បោរ និងហៀរទឹកភ្នែកបាន។
យ៉ាអួ
យ៉ាអួរផ្ទុកទៅដោយបាក់តេរីមានជីវិត និងសកម្មដែលអាចជួយដល់បាក់តេរីល្អៗក្នុងរាងកាយបាន។ ត្រឹមយ៉ាអួមួយពែកដែលមានជាតិកាលស្យូមគឺអាចផ្តល់នូវតម្រូវការជាតិស័ង្គសី ២០ភាគរយទៅហើយ ដែលវាជាជាតិរ៉ែដ៏សំខាន់មួយសម្រាប់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំសុខភាពល្អ។ ចូរចាប់ផ្តើមថ្ងៃថ្មីជាមួយនឹងការញ៉ាំយ៉ាអួមួួយពែង។ ក្រៅពីនេះ វានឹងជួយឲ្យអ្នកគេងលក់កាន់តែស្រួល។ ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងរាងកាយអាចជួសជុសរាល់ការខូចខាត ព្រមទាំងស្រួលបួលឡើងវិញក្នុងពេលគេងបានច្រើន។ ការគេងគួរតែធ្វើយ៉ាងណាឲ្យបាន ៧ម៉ោងក្នុងមួយយប់ តែបើបាន ៨ ទៅ៨ម៉ោងកាន់តែល្អ៕
ប្រែសម្រួល៖ វេជ្ជ. ម៉េង សុខសៀន
ប្រភព៖ Web MD