អាហារដែលធ្វើពីទឹកដោះគោ មានផ្ទុកជាតិប្រូតេអ៊ីន និងវីតាមីន B ដែលមានសារៈសំខាន់បំផុត សម្រាប់ការរីកលូតលាស់នៃជាលិកាខួរក្បាល ជាលិកាបញ្ជូនសរសៃប្រសាទ និងអង់ស៊ីម។
ទឹកដោះគោ និងទឹកដោះគោជូរ ក៏ផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍គួរឲ្យកត់សម្គាល់កាន់តែច្រើន ជាមួយនឹងប្រូតេអ៊ីន និងកាបូអ៊ីដ្រាត ដែលជាប្រភពថាមពលសម្រាប់ខួរក្បាល ជាពិសេសកុមារតូចៗ។
ការស្រាវជ្រាវថ្មីៗនេះបានបង្ហាញថា កុមារ និងមនុស្សវ័យជំទង់ត្រូវការវីតាមីន D ច្រើន ដែលជាវីតាមីនផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ដល់ប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ ប្រព័ន្ធសាច់ដុំ និងវដ្ដជីវិតទាំងមូលនៃកោសិការបស់មនុស្ស។
ការទទួលទានទឹកដោះគោ ជាពិសេសទឹកដោះគោមានជាតិខ្លាញ់ទាប គ្រាប់ធញ្ញជាតិ ជាតិកាល់ស្យូម និងទឹកផ្លែឈើវីតាមីន D – គឺជាមធ្យោបាយងាយស្រួលក្នុងការទទួលបានអាហារបំប៉នសំខាន់ៗទាំងនេះ។ ប័រ គឺជាអាហារសម្រន់ដ៏អស្ចារ្យផងដែរ៕