ភាពមិនប្រក្រតីនៃជាតិស្ករហ្វ្រុកតូសបានកើតមានឡើងនៅពេលដែលខ្លួនមានការស្រូបហ្វ្រុកតូសលំបាក, ដែលជាជាតិស្ករធម្មជាតិមួយដែលត្រូវបានគេរកឃើញនៅក្នុងផ្លែឈើ, បន្លែ និងទឹកឃ្មុំ។
សមាគមន៍ជំងឺក្រពះ-ពោះវៀនអាមេរិកបានស្នើអោយគ្រប់គ្រងភាពមិនប្រក្រតីនៃជាតិស្ករហ្វ្រុកតូសនេះដែលរួមមានៈ
– សូមតមការញ៉ាំទឹកផ្លែឈើ និងផ្លែឈើ
– សូមមើលថាតើជាតិស្ករហ្វ្រុកតូសប៉ុន្មានដែលខ្លួនរបស់អ្នកអាចស្រូបបាន
– សូមកំណត់ចំពោះការផឹកទឹកឃ្មុំ
– សូមជៀសវាងការផឹកសូដាដែលជាតិស្ករហ្វ្រុកតូសជារឿយៗត្រូវបានគេបន្ថែម
– សូមន្ថយការផឹកស្រា ៕