មូលនិធិ Nemours Foundation និយាយថា អាហារដែលអ្នកញ៉ាំ និងផឹកក្នុងវ័យកុមារភាពនឹងជះឥទ្ធិពលដល់ភាពរឹងមាំនៃឆ្អឹងរបស់អ្នកនៅពេលអ្នកចាស់ទៅ។
(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
មូលនិធិ Nemours និយាយថា ដង់ស៊ីតេឆ្អឹងរបស់អ្នកភាគច្រើនកើតចេញពីអ្វីដែលអ្នកញ៉ាំ និងផឹកនៅពេលដែលកុមារ និងមនុស្សវ័យជំទង់កត់សំគាល់ថា ដំណើរការនេះស្ទើរតែត្រូវបានបញ្ចប់នៅពេលមនុស្សម្នាក់ឈានដល់អាយុ ២០ ឆ្នាំ។
(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
ក្នុងនាមជាមនុស្សពេញវ័យ អ្នកនៅតែបន្តជួសជុល និងជំនួសឆ្អឹង ប៉ុន្តែក្នុងអត្រាមួយទាបជាងមុន។ យូរៗទៅ ឆ្អឹងកាន់តែខ្សោយ ហើយងាយនឹងបាក់។
មូលនិធិ Nemours ណែនាំពីវិធីងាយៗដើម្បីធ្វើឱ្យឆ្អឹងរឹងមាំក្នុងចំណោមកូនៗរបស់អ្នក ៖
- ធានាថាកូនអ្នកទទួលទានអាហារដែលមានជាតិកាល់ស្យូមខ្ពស់។
- ផ្តល់ឱ្យកុមារនូវថ្នាំគ្រាប់វីតាមីន D ដែលជួយឱ្យរាងកាយស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូម។
- លើកទឹកចិត្តកូនអ្នកឱ្យហាត់ប្រាណឱ្យបានច្រើន។
- ឱ្យកូនញ៉ាំអាហារមានសុខភាពល្អ ដែលមានដូចជាបន្លែ និងផ្លែឈើឱ្យបានច្រើនមុខក្នុងមួយថ្ងៃៗ៕