ដំណឹងល្អ! អ្នកចូលចិត្តកាហ្វេ៖ ឥឡូវនេះ មានហេតុផលជាច្រើនទៀត ដើម្បីឱ្យអ្នករីករាយជាមួយនឹងភេសជ្ជៈរបស់អ្នកនៅពេលព្រឹក។
នៅក្នុងការពិនិត្យឡើងវិញដែលត្រូវបានចេញផ្សាយនៅក្នុង Alimentary Pharmacology & Therapeutics អ្នកស្រាវជ្រាវបានវិភាគទិន្នន័យពីការសិក្សាចំនួន ៩ ហើយបានរកឃើញថាអ្នកដែលផឹកកាហ្វេ ២ ពែងក្នុងមួយថ្ងៃមានអត្រាថយចុះ ៤៤% នៃការវិវត្តទៅជាជំងឺក្រិនថ្លើម។ ហើយហានិភ័យនៅតែបន្តធ្លាក់ចុះក្នុងចំនោមអ្នកដែលផឹក ៣ និង ៤ ពែងក្នុងមួយថ្ងៃរហូតដល់ ៦៥% ។
ជម្ងឺក្រិនថ្លើម គឺជាជម្ងឺថ្លើមដែលបណ្តាលមកពីការខូចខាតរយៈពេលយូរ អស់រយៈពេលជាច្រើនឆ្នាំ ដែលរំខានដល់មុខងាររបស់សរីរាង្គ។ វេជ្ជបណ្ឌិតមួយរូបនៃសាកលវិទ្យាល័យ Southampton ចក្រភពអង់គ្លេស មានប្រសាសន៍ថា ការស្រាវជ្រាវថ្មីអាចមានសារៈសំខាន់សម្រាប់អ្នកជំងឺដែលងាយនឹងឆ្លងជំងឺនេះ។ ការសាកល្បងដើម្បីស៊ើបអង្កេតអត្ថប្រយោជន៍កាន់តែទូលំទូលាយនិងបង្កអន្តរាយដល់កាហ្វេ ដូច្នេះគ្រូពេទ្យអាចផ្តល់អនុសាសន៍ជាក់លាក់ដល់អ្នកជំងឺ។
រឿងមួយដែលការរកឃើញថ្មីនេះ មិនមានន័យថាទម្លាប់នៃការធ្វើចលនា អាចធ្វើឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពនៃការហើមពោះ ដែលឈានដល់ថ្លើម។ (ការផឹកច្រើនពេកក៏ជាប់ទាក់ទងនឹងបញ្ហាបេះដូង ការចុះខ្សោយនៃភាពស៊ាំ ជំងឺមហារីកច្រើនប្រភេទ និងច្រើនទៀត។ ) ប៉ុន្តែ ប្រសិនបើអ្នកចូលចិត្តភ្ញាក់ពីដំណេកដោយប្រើតែមួយពែង ឬពីរ ឬបីយ៉ាងក៏ដោយចូរបន្តផឹក។ ការស្រាវជ្រាវផ្សេងទៀត បានរកឃើញថា កាហ្វេគឺជាប្រភពនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មលេខមួយ នៅក្នុងរបបអាហាររបស់យើង៕