ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា ស្ត្រីបរិភោគផ្កាស្ពៃខៀវ, ផ្កាខាត់ណាស និងស្ពៃ Brussel (ពពួកស្ពៃក្តោបតូចៗ) ច្រើនអាចជួយបន្ថយហានិភ័យស្ត្រូក ។ ហើយ អ្នកបរិភោគបន្លែនេះជាប្រចាំមានសរសៃឈាមរឹងមាំជាងច្រើន ។
ពួកអ្នកស្រាវជ្រាវអូស្ត្រាលី បានពិនិត្យមើលកម្រិតក្រាស់របស់សរសៃឈាម Carotid ដែលជាសរសៃឈាមសំខាន់មួយក្នុងក ដោយវាដើរតួនាទីចំបងក្នុងការនាំឈាមសម្បូរអុកស៊ីហ្សែនឡើងទៅខួរក្បាល។ ប្រសិនសរសៃឈាមនេះក្រាស់ដល់កម្រិតកំណត់មួយ អាចរារាំងបរិមាណចរាចរឈាមទៅដល់ខួរក្បាល និងកើនហានិភ័យស្ត្រូក ។
ដើម្បីត្រួតពិនិត្យការបរិភោគបន្លែ មានឥទ្ធិពលយ៉ាងដូចម្តេចទៅដល់សរសៃឈាម ពួកអ្នកស្រាវជ្រាវបានអង្កេតលើស្ត្រីចំនួន ៩៥៤នាក់ មានអាយុពី ២០ឆ្នាំឡើង និងរកឃើញថា សរសៃឈាមមេរបស់ស្ត្រីបរិភោគបន្លែច្រើន ស្តើងជាងអ្នកមិនបរិភោគ 0,05 mm ។ ទោះបីនេះគ្រាន់តែជាការខុសប្លែកមួយតូចពិតមែន តែការថយចុះកម្រាស់តែ 0,1 mm ក៏អាចធ្វើឲ្យថយចុះហានិភ័យស្ត្រូកដល់ 1/5 ដង។
ប្រសិនបើសរសៃឈាម Carotid ក្រាស់ នោះសរសៃឈាមផ្សេងៗនៅលើសរីរាង្គក៏ក្រាស់ដែរ និងអាចបង្កជាស្ថានភាពមួយហៅថា ក្រឹនរឹងសរសៃឈាម។ ប្រការនេះធ្វើឲ្យកើនយ៉ាងច្រើនហានិភ័យឈឺបេះដូង និងស្ត្រូក ។
ទោះបីការស្រាវជ្រាវត្រូវបានអនុវត្តនៅស្ត្រី ប៉ុន្តែគុណប្រយោជន៍ដូចគ្នានេះ ក៏អាចឃើញនៅបុរសដែរ ៕