ហេតុអ្វីបានជាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្ពស់មិនល្អសម្រាប់អ្នក? គ្លុយកូស គឺជាឥន្ធនៈដ៏មានតម្លៃសម្រាប់កោសិកាទាំងអស់នៅក្នុងខ្លួន នៅពេលមានវត្តមាននៅកម្រិតធម្មតា។ ប៉ុន្តែវាអាចមានឥរិយាបទដូចជាថ្នាំពុលដែលដើរតួយឺតៗ។
.កម្រិតជាតិស្ករខ្ពស់ធ្វើឱ្យយឺតៗ នូវសមត្ថភាពរបស់កោសិកានៅក្នុងលំពែងរបស់អ្នកដើម្បីបង្កើតអាំងស៊ុយលីន។ .សរីរាង្គលើសកំរិត និងកំរិតអាំងស៊ុយលីនខ្ពស់ពេក។ យូរៗ ទៅលំពែងត្រូវខូចខាតជារៀងរហូត។
កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្ពស់អាចបណ្តាលឱ្យមានការផ្លាស់ប្តូរដែលនាំឱ្យមានការឡើងរឹងនៃសរសៃឈាមដែលគ្រូពេទ្យហៅថាជំងឺសរសៃឈាម។
ស្ទើរតែផ្នែកណាមួយនៃរាងកាយរបស់អ្នកអាចត្រូវបានបំផ្លាញដោយជាតិស្ករច្រើនពេក។ សរសៃឈាមដែលខូចខាតបង្កឱ្យមានបញ្ហាដូចជា៖
.ជំងឺតម្រងនោម ឬខ្សោយតំរងនោមដែលទាមទារការលាងឈាម
.ជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល
.គាំងបេះដូង
.ការបាត់បង់ភ្នែក ឬពិការភ្នែក
.ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំចុះខ្សោយជាមួយនឹងហានិភ័យខ្ពស់នៃការឆ្លង
.ងាប់លិង្គ
.ការបំផ្លាញសរសៃប្រសាទ ដែលត្រូវបានគេហៅផងដែរថា ជំងឺសរសៃប្រសាទ ដែលបណ្តាលឱ្យរមួលក្រពើ ឈឺចាប់ ឬមានអារម្មណ៍មិនស្រួលនៅក្នុងជើងជើង និងដៃ
.ឈាមរត់ខ្សោយដល់ជើងនិងជើង
.ការព្យាបាលស្នាមរបួសយឺត និងសក្តានុពលនៃការកាត់ចេញក្នុងករណីដ៏កម្រ។
រក្សាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមឱ្យនៅជិតធម្មតាដើម្បីចៀសវាងផលវិបាកជាច្រើន។ គោលដៅរបស់សមាគមជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាមេរិកសម្រាប់ការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាមចំពោះអ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមគឺពី ៧០ ទៅ ១៣០mg/dL មុនពេលញ៉ាំអាហារហើយតិចជាង ១៨០mg /dL បន្ទាប់ពីទទួលទានអាហារ។