ម្ទេសកណ្តឹងគឺជាផ្លែឈើ
ភ្ញាក់ផ្អើលមែនទេ? អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រកំណត់ផ្លែឈើជាផ្នែកមួយនៃរុក្ខជាតិដែលដុះចេញពីផ្កានិងមានគ្រាប់។ ដូច្នេះមានន័យថាម្ទេសកណ្ដឹង – រួមជាមួយត្រសក់និងល្ពៅគឺជាផ្លែឈើ។ វាអាស្រ័យលើអ្នកថា តើត្រូវបញ្ចូលរបស់របរណាមួយនៅក្នុងសាឡាត់ ផ្លែឈើ បន្ទាប់របស់អ្នកដែរឬទេ។
ចេកគឺជាផ្លែប៊ឺរី
ផ្លែប៊ឺរី ពិត គឺជាផ្លែឈើដែលដុះចេញពីផ្កាតែមួយ និងអូវែរតែមួយ។ អូវែរ គឺជាផ្នែកនៃផ្កាញី។ នោះមានន័យថា ទំពាំងបាយជូរ ឃីវី និងសូម្បីតែចេក គឺជាផ្លែប៊ឺរី។ គិតអំពីពេលក្រោយដែលអ្នកបកសំបកចេក។
វាអាចល្អបំផុតក្នុងការចំហុយប្រូខូលី
ប្រសិនបើអ្នកកំពុងព្យាយាមកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលរបស់អ្នកសូមចំហុយផ្កាខាត់ណាខៀវរបស់អ្នកដែលអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតរបស់អ្នកបានកាន់តែច្រើន។ ខាត់ណាខៀវមានសមាសធាតុផ្សំប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក។ នៅក្នុងការបែងចែកមួយផ្នែកពីមួយផ្នែកធំ ៗ មានសារធាតុចិញ្ចឹមពីរបីដងច្រើនជាងដើម។ ហើយស្លឹកដែលមនុស្សភាគច្រើនបោះចោលមានសារធាតុចិញ្ចឹមមួយចំនួនមិនត្រូវបានគេរកឃើញទាំងនៅដើមឬពងទាទេ។
ផ្លែបឺរ គឺជាផ្លែឈើ
ផ្លែបឺរមានគ្រាប់ ដូច្នេះធ្វើឱ្យវាក្លាយជាផ្លែឈើ។ ពួកគេមានខ្លាញ់ច្រើន ប៉ុន្តែវាជាប្រភេទល្អ ដែលបញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ុល។ ផ្លែឈើ ដែលមានជាតិក្រែម ក៏ជួយឱ្យរាងកាយរបស់អ្នកស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងផលិតផលផ្សេងទៀតដូចជាប៉េងប៉ោះដែរ។
ដំឡូងបារាំង កំពូលផ្លែចេកពោរពេញដោយប៉ូតាស្យូម
យើងត្រូវការប៉ូតាស្យូមដើម្បីជួយពង្រឹងសាច់ដុំនិងគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាមរបស់យើង។ ចេកមានខ្ពស់នៅក្នុងវាប៉ុន្តែវាមិនមែនជាប្រភពដ៏ល្អបំផុតទេ។ ហេតុអ្វីមិនសាកល្បងប្រើដំឡូងបារាំងជំនួសវិញ? ដំឡូងមានប៉ូតាស្យូមច្រើន។ ពួកគេមិនមានខ្លាញ់ទេ ហើយក៏ជាប្រភពវីតាមីន និងជាតិដែកផងដែរ។
ប៉េងប៉ោះគឺជាផ្លែឈើនិងបន្លែ
ប៉េងប៉ោះ គឺជាផ្លែឈើ។ ប៉ុន្តែ យោងទៅតាមច្បាប់ពួកគេជាបន្លែ។ នេះជាខ្លឹមសារដែលគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍៖ នៅទសវត្សឆ្នាំ១៨០០ កំពង់ផែស្វយ័តក្រុងញូវយ៉កបានបង់ពន្ធបន្លែ តែមិនមែនផ្លែឈើទេ។ អ្នកនាំចូលដែលចង់កាត់បន្ថយថ្លៃដើមបានទៅតុលាការដោយនិយាយថា ប៉េងប៉ោះរបស់ពួកគេ គឺជាផ្លែឈើ។ រឿងក្ដីនេះ បានទៅដល់តុលាការជាន់ខ្ពស់ ដែលបានសំរេចថា ជាភាសាធម្មតាផលិតផលភាគច្រើនដែលត្រូវបានគេបរិភោគជាមួយសាច់ ឬត្រី គឺជាបន្លែ។ ដូច្នេះបុរសនោះត្រូវបង់ពន្ធប៉េងប៉ោះ។
ផ្លែល្វាផ្គូរផ្គងទឹកដោះគោជាមួយកាល់ស្យូម
ព្យាយាមរកជាតិកាល់ស្យូមបន្ថែម? ជំនួសឱ្យការចាក់ទឹកដោះគោមួយកែវទៀតអ្នកអាចទៅដល់ចានផ្លែឈើ។ ផ្លែល្វាមានជាតិកាល់ស្យូមខ្ពស់។ ផ្លែស្ងួតមួយពែងមានជាតិកាល់ស្យូមច្រើនដូចគ្នានឹងទឹកដោះគោដែរ។ ហើយមិនដូចភេសជ្ជៈត្រជាក់ទេផ្លែល្វាក៏ជាប្រភពនៃជាតិសរសៃផងដែរ។ ប៉ុន្តែកុំធ្វើវាហួសហេតុពេក។ ពួកគេខ្ចប់ស្ករនិងកាឡូរីច្រើន។
ផ្លែប្ល៊ែកបឺរី ពិតជាមិនមែនជាពពួកផ្លែប៊ឺរីទេ
កុំអោយឈ្មោះរបស់ពួកគេបោកបញ្ឆោតអ្នក។ នៅក្នុងពិភពរុក្ខជាតិផ្លែប្ល៊ែកប៊ឺរី រ៉ាស់ប៊ឺរី និងផ្លែស្ត្រប៊ឺរី មិនមែនជាផ្លែប៊ឺរីទេ ប៉ុន្តែជាផ្លែឈើតូចៗ ដែលដុះជាមួយគ្នា។ ទោះបីជាមានឈ្មោះផ្សេងទៀតក៏ដោយក៏ពួកគេនៅតែមានរសជាតិផ្អែមដដែល។
ឃីវី យកឈ្នះផ្លែក្រូចនៅក្នុងវីតាមីនសេ
ឃីវី ខ្ចប់ផ្លែប៊ឺរីដ៏ធំបំផុតនៃផ្លែឈើណាមួយនៅក្នុងច្រកផលិតផលរបស់អ្នក។ ពួកគេមានវីតាមីន C ពីរដងនៃទឹកក្រូច ហើយពួកគេមានប៉ូតាស្យូមទាប អំបិលជំនួសមួយទៀតសម្រាប់ផ្លែចេក។ វាក៏សំបូរទៅដោយវីតាមីន ជាតិរ៉ែ និងសារធាតុបំប៉នសុខភាពបេះដូងផងដែរ។
ផ្លែប៉ោម គឺជាបងប្អូនជីដូនមួយនៃផ្កាកុលាប
ផ្លែប៉ោម គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិសរសៃ និងវីតាមីនសេ នៅពេលដែលអ្នកខាំវាមួយម៉ាត់ តើអ្នកសម្គាល់ឃើញថាមានក្លិនផ្អែមទេ? ផ្លែប៉ោម ផ្លែព័រ cherries និង plum គឺគ្រាន់តែជាផ្លែឈើមួយចំនួន ដែលបានមកពីមែកធាងគ្រួសារដូចនឹងដើម។ ព្យាយាមប្រើចំណិតផ្លែប៉ោមក្រៀម ដើម្បីធ្វើឱ្យផើងផ្កាមានក្លិនឈ្ងុយ។
ការ៉ុតតូចមិនមែនជាក្តិបនោះទេ
ការ៉ុតតូចៗដែលគួរឱ្យស្រឡាញ់ទាំងនោះ នៅក្នុងហាងលក់គ្រឿងទេស គឺមិនមែនក្តិបនោះទេ វាត្រូវបានគេកាត់ចេញពីពូជ ដែលពេញទៅដោយរសជាតិផ្អែម និងស្តើងជាងការ៉ុតតាមបែបបុរាណ។ នៅពេលដែលពួកគេប្រែជាមានពណ៌សបន្តិច គឺពួកវាគ្រាន់តែស្ងួតបន្តិច។ ប៉ុន្តែប្រសិនបើពួកគេស្វិតបន្តិច វាដល់ពេលត្រូវបោះចោលហើយ។ ក្រៅពីភាពងាយស្រួល ពួកគេសំបូរវីតាមីនដូចជាពូជធំៗដែរ៕