ពោតទាំងមូលផ្ទុកទៅដោយជាតិសរសៃ ហើយមានផ្ទុកវីតាមីន C វីតាមីន B ម៉ាញ៉េស្យូម និងប៉ូតាស្យូម។ ដោយឡែក ផលិតផលពោតកែច្នៃមិនមានជីវជាតិល្អទេ។
ដោយសារពោតមានបរិមាណម្សៅច្រើន វាអាចធ្វើឱ្យជាតិស្ករក្នុងឈាមកើនឡើង ហើយប្រហែលជាមិនសមស្របសម្រាប់បុគ្គលមួយចំនួនឡើយ។ ជាពិសេស អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម ប្រហែលជាត្រូវដាក់កម្រិតការទទួលទានជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតម្សៅរបស់ពួកគេរួមទាំងពោត។
ការស្រាវជ្រាវផ្តោតជាពិសេសទៅលើការទទួលទានពោត និងទឹកនោមផ្អែមមានកំណត់ ប៉ុន្តែការសិក្សាបានបង្ហាញថារបបអាហារដែលមានជាតិស្ករទាបមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ការបរិភោគផលិតផលពោតតិចជាងមុនជាពិសេសស៊ីរ៉ូពោតដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់អាចជួយការពារជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
ការសិក្សាមួយបានរកឃើញថាអត្រាប្រេវ៉ាឡង់នៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមគឺខ្ពស់ជាង ២០% នៅក្នុងប្រទេសដែលងាយនឹងទទួលបានស៊ីរ៉ូពោត ដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់។ ចំណែកអ្នកដែលព្យាយាមសម្រកទំងន់ ក៏គួរកំនត់ការទទួលទានជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតម្សៅពីពោតផងដែរ៕