ផ្លែប៉ោម មានរសជាតិឆ្ងាញ់ មានជីវជាតិ និងងាយស្រួលបរិភោគ។ វាត្រូវបាន គេដឹងថាមានគុណប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។ ប៉ុន្តែផ្លែប៉ោម ក៏ផ្ទុកជាតិស្ករផងដែរ ដែលអាចប៉ះពាល់ដល់កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ជាតិស្ករដែលមាននៅក្នុងផ្លែប៉ោមមានឥទ្ធិពលលើរាងកាយរបស់អ្នកខុសពីជាតិស្ក រដែលមាននៅក្នុងអាហារដែលផ្ទុកជាតិស្ករចម្រាញ់ និងកែច្នៃ។
នៅទីនេះ យើងនឹងបង្ហាញអំពីរបៀបដែលផ្លែប៉ោមជះឥទ្ធិពលដល់កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម និងវិធីបញ្ចូលពួកវាទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកប្រសិនបើអ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
.ផ្លែប៉ោមមានជីវជាតិនិងបំពេញ
ផ្លែប៉ោមគឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិសរសៃ វីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។ ពួកគេក៏ជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែត ដោយមិនចាំបាច់ប្រើកាឡូរីច្រើន។
.ផ្លែប៉ោមមានផ្ទុកជាតិស្ករនិងជាតិសរសៃ
ផ្លែប៉ោមមានផ្ទុកជាតិស្ករ ដែលអាចបង្កើនកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ជាតិសរសៃដែលមាននៅក្នុងផ្លែប៉ោមជួយធ្វើឱ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមមានស្ថេរភាពបន្ថែមពីលើការផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពផ្សេងទៀត។
.ផ្លែប៉ោមគ្រាន់តែប៉ះពាល់ដល់កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមប៉ុណ្ណោះ
ផ្លែប៉ោមមានឥទ្ធិពលតិចតួចបំផុតទៅលើកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ហើយទំនងជាមិនបង្កឱ្យមានការកើនឡើងនូវជាតិស្ករក្នុងឈាមលឿនទេ សូម្បីតែអ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមក៏ដោយ។
.ផ្លែប៉ោមអាចកាត់បន្ថយភាពធន់នឹងអាំងស៊ុយលីន
ផ្លែប៉ោមមានសមាសធាតុរុក្ខជាតិ ដែលអាចជួយបង្កើនភាពប្រែប្រួលអាំងស៊ុយលីន និងកាត់បន្ថយភាពធន់នឹងអាំងស៊ុយលីន។
.សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលមាននៅក្នុងផ្លែប៉ោមអាចបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម
ការទទួលទានផ្លែប៉ោមជាប្រចាំ អាចជួយការពារជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ ២ ក៏ដូចជាជួយរក្សាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមឱ្យមានស្ថេរភាពផងដែរ។
.តើអ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមគួរញ៉ាំផ្លែប៉ោមទេ?
ផ្លែប៉ោម គឺជាផ្លែឈើដ៏ល្អបំផុត ដែលត្រូវដាក់បញ្ចូលក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក ប្រសិនបើអ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ការណែនាំអំពីរបបអាហារភាគច្រើនសម្រាប់អ្នកដែលរស់នៅជាមួយជំងឺទឹកនោមផ្អែម សូមណែនាំរបបអាហារដែលរួមមានផ្លែឈើ និងបន្លែ។
ផ្លែឈើ និងបន្លែ គឺពោរពេញទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ដូចជាវីតាមីន ជាតិរ៉ែ ជាតិសរសៃ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។
លើសពីនេះទៀត របបអាហារដែលមានផ្លែឈើ និងបន្លែខ្ពស់ ត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ម្តងហើយម្តងទៀត ដើម្បីបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ ដូចជាជំងឺបេះដូង និងជំងឺមហារីក។
ខណៈពេលដែលផ្លែប៉ោម ទំនងជាមិនបណ្តាលឱ្យមានការកើនឡើងនូវកម្រិតជាតិស្ករនៅក្នុងឈាម វាមានផ្ទុកជាតិស្ករ។ ប្រសិនបើអ្នកកំពុងរាប់កាបូនសូមប្រាកដថា ត្រូវទទួលយកជាតិស្ករចំនួន ២៧ ក្រាម នៃផ្លែប៉ោមមួយដែលមាន។
ដូចគ្នានេះផងដែរ ត្រូវប្រាកដថាតាមដានជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នក បន្ទាប់ពីញ៉ាំផ្លែប៉ោម ហើយមើលថា តើវាប៉ះពាល់ដល់អ្នកដោយរបៀបណា៕