សូមអរគុណចំពោះលក្ខណៈសម្បត្តិដ៏មានឥទ្ធិពលរបស់វា។ ម្រះ ត្រូវបានប្រើប្រាស់ជាយូរមកហើយ ដោយមនុស្សស្ទើរពាសពេញពិភពលោក ដើម្បីជួយព្យាបាលជំងឺទាក់ទងនឹងជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ក្នុងប៉ុន្មានឆ្នាំថ្មីៗនេះ ការសិក្សាជាច្រើនបានបញ្ជាក់ពីតួនាទីរបស់ផ្លែឈើក្នុងការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម។
ការសិក្សារយៈពេល ៣ ខែលើមនុស្សពេញវ័យចំនួន ២៤ នាក់ ដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមបានបង្ហាញថា ការទទួលទានម្រះ ២០០០ មីលីក្រាម ជារៀងរាល់ថ្ងៃ បានថយចុះជាតិស្ករក្នុងឈាម និងអេម៉ូក្លូប៊ីនA1c ដែលជាតេស្តមួយប្រើដើម្បីវាស់ជាតិស្ករក្នុងឈាមក្នុងរយៈពេល ៣ ខែ ។
ការសិក្សាមួយផ្សេងទៀតលើមនុស្ស ៤០ នាក់ ដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម បានរកឃើញថា ការបរិភោគផ្លែម្រះ ២០០០ មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃរយៈពេល ៤សប្តាហ៍ បាននាំឱ្យមានការថយចុះកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមតិចតួច។
លើសពីនេះទៅទៀតម្រះបានថយចុះយ៉ាងខ្លាំងនូវកម្រិតជាតិស្ករ fructosamine ដែលជាសញ្ញាសម្គាល់មួយទៀតនៃការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាមរយៈពេលវែង។
ម្រះ ត្រូវបានគេគិតថាជួយធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវវិធី ដែលជាតិស្ករត្រូវបានប្រើនៅក្នុងជាលិការរបស់អ្នក និងលើកកម្ពស់ការរក្សាអាំងស៊ុយលីន ដែលជាអរម៉ូនដែលទទួលខុសត្រូវក្នុងការគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការស្រាវជ្រាវលើមនុស្សគឺមានកំរិតហើយការសិក្សាដែលមានគុណភាពខ្ពស់កាន់តែច្រើនចាំបាច់ដើម្បីយល់ពីរបៀបដែលម្រះ អាចជះឥទ្ធិពលដល់កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមចំពោះមនុស្សទូទៅ៕