ភ័ស្តុតាងខ្លះ បានបង្ហាញថា ផ្លែត្របែកអាចធ្វើឱ្យការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាមប្រសើរឡើង។
ការសិក្សាអំពីបំពង់សាកល្បងនិងសត្វជាច្រើនបានរកឃើញថា ស្លឹកត្របែកមានភាពប្រសើរឡើងនូវកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាមរយៈពេលវែង និងភាពធន់នឹងអាំងស៊ុយលីន។
នេះគឺជាដំណឹងល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬអ្នកដែលមានហានិភ័យ។
ការសិក្សាមួយចំនួនដែលទាក់ទងនឹងមនុស្សក៏បានបង្ហាញលទ្ធផលគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍ផងដែរ។
ការសិក្សាមួយលើមនុស្ស ១៩នាក់ បានកត់សម្គាល់ថា ការផឹកតែស្លឹកត្របែកធ្វើឱ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមថយចុះបន្ទាប់ពីអាហាររួច។ ឥទ្ធិពលនេះ មានរយៈពេលរហូតដល់ពីរម៉ោង។
ការសិក្សាមួយទៀតលើមនុស្ស ២០នាក់ ដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២ បានរកឃើញថា ការផឹកតែស្លឹកត្របែក អាចកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម បន្ទាប់ពីទទួលទានបានច្រើនជាង ១០ ភាគរយ៕