ការទទួលទានក្រូចថ្លុង អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាគ្រួសក្នុងតំរងនោម ដែលបណ្តាលមកពីការបង្កើតនូវកាកសំណល់នៅក្នុងតម្រងនោម។
កាកសំណល់ទាំងនេះ គឺជាផលិតផលនៃការរំលាយអាហារ ដែលជាធម្មតាត្រូវបានត្រងតាមតម្រងនោម និងយកចេញពីរាងកាយក្នុងទឹកនោម។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នៅពេលដែលពួកគេឡើងក្រាមនៅក្នុងតម្រងនោម ពួកគេក្លាយជាថ្ម។ គ្រួសក្នុងតម្រងនោមធំ អាចបណ្តាលឱ្យស្ទះនៅក្នុងប្រព័ន្ធទឹកនោម ដែលអាចធ្វើឱ្យឈឺចាប់មិនគួរឱ្យជឿ។
ទឹកអាស៊ីតនៃក្រូច ដែលជាអាស៊ីតសរីរាង្គមួយនៅក្នុងក្រូចថ្លុង អាចមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការការពារពួកគេ ដោយការភ្ជាប់ជាមួយកាល់ស្យូមនៅក្នុងក្រលៀន និងបាចវាចេញពីរាងកាយ។
ដូចគ្នានេះផងដែរ អាស៊ីតនៃក្រូច មានសមត្ថភាពក្នុងការបង្កើនបរិមាណនិង pH នៃទឹកនោមរបស់អ្នក ដែលបង្កើតឱ្យមានបរិយាកាសមិនសូវអំណោយផល ដល់ការបង្កើតគ្រួសក្នុងតំរងនោម៕