របបអាហារគឺជាឧបករណ៍ដ៏សំខាន់ដើម្បីធ្វើឱ្យបេះដូងរបស់អ្នកមានសុខភាពល្អ និងកំរិតជាតិគ្លុយកូសក្នុងឈាមមានសុវត្ថិភាព និងសុខភាពល្អ។ វាមិនចាំបាច់ស្មុគស្មាញឬមិនសប្បាយចិត្តនោះទេ។
របបអាហារ ដែលត្រូវបានណែនាំសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ គឺជារបបអាហារដូចគ្នាដែលអ្នករាល់គ្នាគួរធ្វើតាម។ មានអាហារ និងភេសជ្ជៈមួយចំនួន ដែលអ្នកគួរកំណត់ ឬចៀសវាងទាំងស្រុង។ ទាំងនេះរួមបញ្ចូលទាំង:
.អាហារដែលមានខ្លាញ់ឆ្អែតឬខ្លាញ់បញ្ជូនខ្ពស់
.សាច់សរីរាង្គដូចជា សាច់គោ ឬថ្លើម
.សាច់កែច្នៃ
.ពពួកសប្បីសត្វ
.ប៊័រធ្វើពីប្រេងរុក្ខជាតិ និងប៊័រ, ប្រេង ឫខ្លាញ់ សម្រាប់លាយម្សៅធ្វើនំ
.ទំនិញដុត ដូចជានំបុ័ង និង ពពួកដូណាត់
.អាហារសម្រន់កែច្នៃ
.ភេសជ្ជៈមានជាតិស្ករ រួមទាំងទឹកផ្លែឈើ
.ផលិតផលទឹកដោះគោមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់
.pasta ឬអង្ករស
.មិនគួរបរិភោគអាហារប្រៃ និងអាហារចៀនឡើយ៕