ការស្រាវជ្រាវ បានបង្ហាញថា លីកូប៉ែននៅក្នុងល្ហុងអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក។ វា ក៏អាចមានអត្ថប្រយោជន៍ផងដែរ សម្រាប់មនុស្ស ដែលកំពុងត្រូវបានព្យាបាលជំងឺមហារីក។
ផ្លែល្ហុង អាចធ្វើការដោយកាត់បន្ថយរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលរួមចំណែកដល់ជំងឺមហារីក។ លើសពីនេះទៀត ល្ហុងអាចមានឥទ្ធិពលដាច់ពីគេ ដែលផ្លែឈើដទៃទៀតមិនមាន។
ក្នុងចំណោមផ្លែឈើ និងបន្លែចំនួន ១៤មុខ ដែលមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលត្រូវបានគេស្គាល់ មានតែផ្លែល្ហុងប៉ុណ្ណោះ ដែលបង្ហាញពីសកម្មភាពប្រឆាំងនឹងមហារីកនៅក្នុងកោសិកាមហារីកសុដន់។
នៅក្នុងការសិក្សាតូចមួយ ចំពោះមនុស្សវ័យចំណាស់ ដែលមានបញ្ហារលាក និងស្ថានភាពក្រពះឈានមុខគេ ការញ៉ាំល្ហុងដែលមានជាតិ fermented កាត់បន្ថយការខូចខាតអុកស៊ីតកម្ម៕