អង់ទីអុកស៊ីដង់ដែលត្រូវបានគេរកឃើញក្នុងអាហារផ្តល់សុខភាព នឹងជួយការពារកោសិការាងកាយអ្នកពីការខូចខាតបាន។ ខាងក្រោមនេះខ្ញុំសូមណែនាំនូវអាហារដែលសម្បូរទៅដោយអង់ទីអុកស៊ីដង់៖
- ស៊ុត ទឹកដោះគោ និងថ្លើមសត្វ ជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន A
- ផ្លែឈើ និងបន្លែពណ៌ចម្រុះ ផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន C មានក្នុងអាហារដូចជា ផ្លែឈើជូរៗ ស្ត្របឺរី ល្ហុង ប្រូខូលី ឬផ្កាខាត់ណា
- គ្រាប់សណ្តែក ឬគ្រាប់ផ្លែឈើ និងស្ពៃស្ពីណាចជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន E។
- ការ៉ុត ផ្លែប៉េស ដំឡូងជ្វា គឺជាប្រភពដ៏ល្អមួយនៃសារធាតុ Beta-carotene។
- បន្លែពណ៌បៃតងដូចជា ស្ពៃស្ពីណាច ព្រមទាំងល្ហុង ពោត និងក្រូច គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃសារធាតុ Lutein។
- បន្លែ និងផ្លែឈើពណ៌ផ្កាឈូកដូចជា ផ្លែឪឡឹក ប៉េងប៉ោះ និងផ្លែអាប្រីកូត សុទ្ធតែផ្ទុកទៅដោយសារធាតុ Lycopene យ៉ាងច្រើន
- សាច់ ត្រី សាច់បក្សី ស៊ុត គឺជាប្រភពនៃសារធាតុ សេឡេញ៉ូម៕