នេះជាគន្លឹះក្នុងការជ្រើសរើសអយស្ទ័រឆៅស្តង់ដារពីបទពិសោធន៍របស់ម្ចាស់ភោជនីយដ្ឋានគ្រឿងសមុទ្រ។ កុំភ្លេចប្រាប់ពីរបៀបជ្រើសរើស អយស្ទ័រឆៅនេះដល់គ្រួសាររបស់អ្នក។
ជំហានទី 1: ក្លិនអយស្ទ័រ
អយស្ទ័រស្រស់ៗមានក្លិនទឹកសមុទ្រប្រៃតិចៗ ដោយគ្មានក្លិនចម្លែកផ្សេង។
ប្រសិនបើអយស្ទ័រមានក្លិនឆ្អាប នោះវាត្រូវបានរក្សាទុកជាយូរមកហើយ ហើយលែងស្រស់ទៀតហើយ។ អយស្ទ័របែបនេះ ទោះថោកប៉ុណ្ណាក៏មិនគួរទិញដែរ វាអាចបណ្ដាលឲ្យពុលបាន។

ជំហានទី 2: មើលរូបរាងរបស់អយស្ទ័រ
អយស្ទ័រក្រាស់រាងពងក្រពើសម្បូរសាច់ និងជាអយស្ទ័រធាត់។ ខណៈពេលដែលអយស្ទ័ររាងវែង តូច និងសំប៉ែតមិនមានសាច់ច្រើនទេ។ កុំទិញអយស្ទ័របែបនេះនៅពេលអ្នកឃើញវា។
វាជាការល្អបំផុតក្នុងការទិញអយស្ទ័រដែលមានរាងធម្មតា និងកម្រាស់ជាក់លាក់ ដើម្បីកុំឱ្យអ្នកទិញអយស្ទ័រស្គមមិនសំបូរសាច់។
ជំហានទី 3: មើលថាតើអយស្ទ័រត្រូវបានត្រាំក្នុងទឹកដោយចេតនាឬអត់
ដើម្បីធ្វើឱ្យអយស្ទ័រមើលទៅមានសំណើម និងក្រាស់ ហាងលក់អាហារសមុទ្រមួយចំនួនមានចេតនាត្រាំអយស្ទ័រក្នុងទឹកដើម្បីបង្កើនទម្ងន់របស់អយស្ទ័រ។ នេះស្មើនឹងការទិញអយស្ទ័រក្នុងតម្លៃខ្ពស់។
អយស្ទ័រអាចរស់នៅបានមួយរយៈដោយមិនចាំបាច់ត្រាំក្នុងទឹក។ ដូច្នេះហើយ ប្រសិនបើនរណាម្នាក់ដាក់អយស្ទ័រក្នុងទឹកដោយចេតនា អ្នកត្រូវយកចិត្តទុកដាក់ដើម្បីរកឱ្យឃើញវា។
យកអយស្ទ័រឆៅទៅផ្ទះ អ្នកអាចកែច្នៃវាជាមុខម្ហូបបានច្រើនមុខដូចជា អយស្ទ័រឆៅ ចំហុយ អយស្ទ័រដុតជាមួយខ្ទឹមបំពង អាំងជាមួយខ្ទឹមស ស៊ុបអយស្ទ័រ…
ពេលចំហុយអយស្ទ័រ សូមចាំថាអ្នកគ្រាន់តែចំហុយប្រហែល 6-8 នាទីប៉ុណ្ណោះ។ អយស្ទ័រចំហុយយូរពេក នឹងស្វិត រសជាតិមិនឆ្ងាញ់។
ចាំអីទៀត ដោយមិនប្រញាប់ទៅផ្សារ រើសអយស្ទ័រឆៅយកមកផ្ទះ រៀបចំម្ហូបឆ្ងាញ់ៗ ជូនអ្នក និងគ្រួសារអ្នក រីករាយ!