នៅក្នុងអត្ថបទខាងក្រោម យើងនឹងរាយជូនអ្នកនូវបន្លែ និងផ្លែឈើដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រូវតមក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ ដើម្បីធានាបាននូវសុខភាពទារកក្នុងផ្ទៃ និងខ្លួនគេជានិច្ច។
តាំងអោ- បណ្តាលឱ្យកើតមិនគ្រប់ ខែប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់ទារក
តាំងអោត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាថ្នាំបំបាត់ការឈឺចាប់ដើម្បីជួយដល់ចរន្តឈាមសម្រាប់អ្នកដែលរលូតកូន។ ប្រសិនបើស្ត្រីមានផ្ទៃពោះបរិភោគតាំងអោច្រើនពេកក្នុងខែដំបូង វានឹងធ្វើឱ្យហូរឈាម ហើយមាត់ស្បូននឹងកន្ត្រាក់ច្រើន ដែលនាំឱ្យរលូតកូន ឬកើតមិនគ្រប់ខែ។

ម្រុំ
ថ្វីត្បិតតែម្រុំមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភដ៏មានតម្លៃជាច្រើនក៏ដោយ វាគួរតែត្រូវបានកត់សម្គាល់ចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ម្រុំ មាន alpha-sitosterol ។ នេះជាអ័រម៉ូនដែលធ្វើឲ្យស្បូនកន្ត្រាក់ដោយរលូន។ ការប្រើប្រាស់ម្រុំក្នុងបរិមាណតិចតួច ជួនកាលអាចនាំឱ្យមានហានិភ័យខ្ពស់នៃការរលូតកូន។ ដូច្នេះបើឆ្ងល់ថាបន្លែអ្វីដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរញ៉ាំ មិនគួរញ៉ាំម្រុំពេលមានផ្ទៃពោះជាដាច់ខាត!

ជីរពងទាកូន
អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ៣ខែ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមិនគួរទទួលទានជីរពងទាកូនទេ ព្រោះវានឹងបាត់បង់ឈាម និងមានសារធាតុជាច្រើនដែលបង្កឱ្យមានការកន្ត្រាក់ស្បូនជាបន្តបន្ទាប់ ធ្វើឱ្យរលូតកូន និងកើតមិនគ្រប់ខែ។

ប្រម៉ាត់ដី – ការរលូតកូន
ប្រម៉ាត់ដី ជាបន្លែងាយដាំដុះ មានលក្ខណៈត្រជាក់ ហើយវាជាឱសថដ៏ល្អសម្រាប់មនុស្ស។ ប៉ុន្តែចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ វារំញោចដល់ស្បូន ដែលអាចធ្វើឱ្យស្បូនកន្ត្រាក់ច្រើនដង ធ្វើឱ្យឈឺពោះផ្នែកខាងក្រោម ហូរឈាម និងរលូតកូន។

ស្ពៃស្ពីណាច
ទីបំផុតស្ពៃស្ពីណាច ក៏ស្ថិតនៅក្នុងបញ្ជីអាហារដែលមិនមែនសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែរ។ មូលហេតុគឺមកពីសមាសធាតុអាស៊ីត oxalic ដែលកាត់បន្ថយសមត្ថភាពរបស់រាងកាយក្នុងការស្រូបយកជាតិដែក។ ខណៈពេលដែលរាងកាយរបស់ម្តាយមានផ្ទៃពោះត្រូវការជាតិដែកបន្ថែមដើម្បីបង្កើនចរន្តឈាម។
ដូច្នេះ ស្ពៃស្ពីណាច គឺពិតជាមិនល្អបំផុតក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។

គេអាចមើលឃើញថាព័ត៌មានខាងលើបានជួយអ្នកឱ្យយល់កាន់តែច្បាស់អំពីបន្លែអ្វីដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរទទួលទាន។ អាហារូបត្ថម្ភរបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់។ ដូច្នេះហើយ អ្នកម្តាយគួរសិក្សា ឬប្រឹក្សាយោបល់ និងដំបូន្មានត្រឹមត្រូវពីគ្រូពេទ្យ៕