កុមារដែលមានជំងឺមិនឃ្លានអាហារ និងការឡើងទម្ងន់យឺត គឺជាក្តីកង្វល់របស់ឪពុកម្តាយជាច្រើន។ អ្នកអាចរៀនរូបមន្តខាងក្រោមដើម្បីធ្វើបបរសម្រាប់កុមារដើម្បីផ្លាស់ប្តូររសជាតិរបស់ពួកគេនិងបន្ថែមអាហារូបត្ថម្ភបន្ថែមទៀតដើម្បីឡើងទម្ងន់។
បបរបេះដូងជ្រូក
បបរនេះសម្បូរទៅដោយវីតាមីន និងប្រូតេអ៊ីន ដូច្នេះវាល្អសម្រាប់កុមារ និងអ្នកដែលទើបតែភ្ញាក់ពីគេង។
គ្រឿងផ្សំដែលត្រូវរៀបចំរួមមាន បេះដូងជ្រូក 100g អង្ករដំណើប 50g គ្រាប់ស្វាយចន្ទី គ្រឿងទេស។
បន្ទាប់ពីលាងសម្អាតរួច អ្នកហាន់បេះដូងជ្រូក ហើយប្រឡាក់ជាមួយអំបិល និងគ្រឿងទេស។ បន្ទាប់មកឆាជាមួយខ្ទឹមបំពង។ គ្រាប់ស្វាយចន្ទី ច្រោះយកទឹក ៣០០មីលីលីត្រ។ ដាក់អង្ករដំណើបចូលក្នុងទឹកគ្រាប់ស្វាយចន្ទីដាំ។ ពេលបបរជិតឆ្អិនហើយ បន្ថែមបេះដូងជ្រូកចូលកូរឱ្យសព្វ គ្របឱ្យជិត ហើយដាំរហូតបបរពុះម្ដងទៀត។
បបរបង្គា
គ្រឿងផ្សំដែលត្រូវរៀបចំមានបង្គា១៥០ក្រាម ម្សៅអង្ករ គ្រឿងទេស។
ដំបូងអ្នកបុកសាច់បង្គា រួចលាយជាមួយម្សៅអង្ករ ៥០ ក្រាម។ បន្ទាប់មកដាក់គ្រឿងក្នុងឆ្នាំងចាក់ទឹកល្មមធ្វើបបរ។ ចម្អិនបបររហូតដល់ឆ្អិន រួចបន្ថែមគ្រឿងទេសចូលកូរឱ្យសព្វ ដាំបបរឱ្យពុះម្ដងទៀត។
បបរក្រួច
អ្នកជំនាញប៉ាន់ប្រមាណថា មាតិកាអាហារូបត្ថម្ភនៃសាច់ក្រួច គឺខ្ពស់ជាងសាច់គោ និងបក្សីផ្សេងទៀត ១០ ដង។ សាច់បក្សីមានរសជាតិផ្អែម មធ្យម មានប្រសិទ្ធភាពបំពេញសរីរាង្គទាំងប្រាំ ល្អសម្រាប់កុមារដែលខ្វះអាហារូបត្ថម្ភ។
គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ធ្វើបបរនេះត្រូវការក្រួចដែលលាងសម្អាត (យកសរីរាង្គ ក្បាល និងជើងចេញ) អង្ករដំណើប ៣០ ក្រាម អង្ករធម្មតា ៥០ ក្រាម សំបកក្រូចសើច ៣០ ក្រាម គ្រឿងទេស។
ដំបូងអ្នកដាក់សំបកក្រូចសើច អង្ករដំណើប និងអង្ករធម្មតាចូលពោះក្រួច។ ចាក់ទឹកចូលឆ្នាំងដាំឱ្យពុះ បន្ទាប់មកដាំឱ្យពុះរហូតដល់គ្រឿងផ្សំទន់ និងឆ្អិនអង្ករ។
បបរអន្ទង់ការ៉ុត
គ្រឿងផ្សំរួមមាន អង្ករធម្មតា ២៥ ក្រាម សាច់អន្ទង់ ១០០ ក្រាម ការ៉ុតសុទ្ធ ២០ ក្រាម ប្រេងឆា។
អ្នកដាក់អង្ករចូលក្នុងឆ្នាំងទឹកឆ្អិន រួមជាមួយការ៉ុត។ ស្ងោរអន្ទង់ឬស្ងោរវារួចយកសាច់មកហាន់ជាដុំៗ។ បន្ទាប់មកដាក់អន្ទង់ចូលក្នុងខ្ទះ ឆាជាមួយប្រេងឆា និងគ្រឿងទេស ។ ពេលបបរឆ្អិនដាក់សាច់អន្ទង់ចូល រង់ចាំ៥នាទីរួចបិទភ្លើង។ រង់ចាំប្រហែល 2 នាទីដើម្បីឱ្យបបរចុះត្រជាក់ បន្ទាប់មកបន្ថែមប្រេងឆាចំនួន 1 ស្លាបព្រាបាយ ហើយបញ្ចុកវាឱ្យកុមារខណៈពេលដែលវានៅតែក្តៅ។
បបរស៊ុតតៅហ៊ូ
គ្រឿងផ្សំរួមមាន បបរ ១ចាន ស៊ុតលឿង១ តៅហ៊ូ ១ដុំ (ប្រហែល ២ស្លាបព្រាបាយ) ប្រេងឆា គ្រឿងទេស។
ដំបូងត្រូវវាយពងទារួចដាក់តៅហ៊ូចូល ហើយបន្តវាយរហូតដល់គ្រឿងផ្សំទាំងពីរចូលគ្នាសព្វ។ បន្ទាប់ពីបបរសឆ្អិន បន្ថែមស៊ុត និងគ្រឿងតាមចំណូលចិត្ត។ បន្ទាប់មកចាក់បបរចូលក្នុងចានមួយ បន្ថែមប្រេងឆា ១ស្លាបព្រាបាយ៕