ពេលចៀនត្រី បើអ្នកធ្វើកំហុសទាំងនេះ កុំបន្ទោសថាហេតុអ្វីម្ហូបអ្នកមិនជោគជ័យ។
ខ្ទះចៀនមិនស្តង់ដារ
ប្រភេទខ្ទះខ្លះស័ក្តិសមសម្រាប់តែបំពងប៉ុណ្ណោះ ប៉ុន្តែបើចៀននឹងងាយជាប់សាច់ត្រី។ ដូច្នេះហើយអ្នកគួរទិញខ្ទះចៀនឱ្យបានត្រឹមត្រូវដោយមានស្រទាប់ការពារមិនស្អិត។ ខ្ទះដែលប្រើសម្រាប់ចៀនត្រូវលាងសម្អាត និងហាលឱ្យស្ងួត ព្រោះបើមានអាហារ និងអំបិលសល់ពីពេលចៀនបន្តិច នោះវានឹងធ្វើឱ្យស្អិត។ ជាពិសេស ខ្ទះមិនជាប់ប្រើរយៈយូរ ផ្ទៃមានស្នាមឆ្កូតបន្តិច ហើយវាមិនងាយស្រួលទេក្នុងការចៀនត្រីបានជោគជ័យ។
ត្រីនៅសើម
ពេលចៀនត្រីដើម្បីឱ្យម្ហូបមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ អ្នកគួរសំដិលត្រីឱ្យស្ងួត។ ប្រសិនបើផ្ទៃរបស់ត្រីមិនទាន់បានស្ងួតមុនពេលចៀនទេ ហានិភ័យនៃការជាប់នឹងខ្ទះ។ ដូច្នេះត្រូវយកក្រដាសផ្តិចជូតទឹកលើផ្ទៃត្រីឱ្យស្ងួត រួចយកទៅដាក់ក្នុងខ្ទះ។
មានអំបិលនៅក្នុងខ្ទះឬនៅលើត្រី
មនុស្សជាច្រើន ដោយសារតែពួកគេចង់ឱ្យអាហាររបស់ពួកគេមានរសជាតិកាន់តែច្រើន ជារឿយៗបន្ថែមអំបិល ឬទឹកត្រីបន្តិចទៅត្រីមុនពេលចៀន។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នេះជាកំហុសព្រោះអំបិលងាយបង្កជាក្រមួន នេះជាអ្វីដែលស្ត្រីមេផ្ទះត្រូវដឹង។ ការជួសជុល គឺត្រូវលាងខ្ទះទុកឱ្យស្ងួតមុននឹងប្រើ។
ប្រេងតិចពេក
ច្បាប់មួយក្នុងការធ្វើម្ហូបត្រីបំពងដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់នោះ គឺការចៀនសាច់ត្រីមិនស្អិត។ ប្រសិនបើប្រេងមិនគ្របដណ្តប់ត្រីយ៉ាងហោចណាស់ត្រូវប្រាកដថាផ្ទៃទាំងមូលនៃខ្ទះមានទំនាក់ទំនងជាមួយប្រេង។
ដាក់ត្រីឆាប់ពេក
ពេលចៀនត្រី ស្ត្រីជាច្រើនខ្លាចខ្លាញ់ខ្ទាត ដូច្នេះពួកគេដាក់ត្រីពេលខ្ទះនិង ប្រេងត្រជាក់ ធ្វើឱ្យខ្ទះជាប់ ហើយត្រីនឹងបែកយ៉ាងងាយ។ រង់ចាំរហូតដល់ប្រេងក្តៅខ្លាំងសិន ទើបដាក់សាច់ត្រីចូល ទាំងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការជាប់ និងជួយឱ្យផ្ទៃត្រីប្រែពណ៌មាស។
ត្រឡប់ត្រីលឿនពេក
កំហុសមួយនៅពេលចៀនត្រីដែលធ្វើឲ្យម្ហូបរបស់អ្នកផុយស្រួយ និងមិនគួរមើលរំលងនោះគឺថាអ្នកមិនចេះអត់ធ្មត់ក្នុងការបំពងត្រីលឿនពេក។ ដើម្បីបានមុខត្រីក្រៀមត្រូវមើលវាឱ្យបានល្មមភ្លើង ល្មមឱ្យស្បែកត្រីពណ៌មាស ។ បន្ទាប់មកប្រែត្រីយ៉ាងងាយស្រួលដោយមិនខូច និងទាក់ទាញ។ ទោះជាយ៉ាងនេះក្តី អ្នកក៏មិនគួរទុកត្រីយូរពេក ធ្វើឱ្យស្បែកត្រីងាយខ្លោច បង្កជាជាតិពុលដល់សុខភាព។ ក្នុងពេលជាមួយគ្នានេះម្ហូបរបស់អ្នកមិនមានភាពទាក់ទាញទាល់តែសោះ៕