ទាំងនេះភាគច្រើនជាអាហារដែលកុមារចូលចិត្ត។ ឪពុកម្តាយស្រឡាញ់កូន ដូច្នេះពួកគេគោរពតាមបំណងប្រាថ្នារបស់កូនដោយមិនដឹងថាវាមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពរបស់កុមារ។
ភេសជ្ជៈកំប៉ុង ហ្គាស
បណ្ឌិតសភាកុមារអាមេរិកបានសិក្សា និងសន្និដ្ឋានថា កុមារអាយុក្រោមមួយឆ្នាំមិនគួរផឹកទឹកផ្លែឈើកំប៉ុងឡើយ។ ក្មេងធំដែលចង់ផឹកក៏គួរកំណត់ខ្លួនឯងដែរ។
ទឹកប្រភេទនេះអាចប៉ះពាល់ដល់ប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ ស្បែក និងការចងចាំរបស់កុមារ។ ពួកវាក៏មានបរិមាណកាឡូរី និងជាតិស្ករច្រើនដែលអាចបណ្តាលឱ្យពុកធ្មេញ និងមិនផ្តល់វីតាមីន ឬសារធាតុរ៉ែណាមួយឡើយ។
លើសពីនេះ ទឹកផ្លែឈើកំប៉ុង និងភេសជ្ជៈមានជាតិស្ករ និងសារធាតុរក្សាទុកច្រើន ដែលងាយធ្វើឱ្យកុមារឡើងទម្ងន់ និងធាត់។ ការប្រើប្រាស់យូរអាចបណ្តាលឱ្យកុមារឆាប់ពេញវ័យ។
ផប់ខនដែលធ្វើដោយប្រើម៉ាយក្រូវ៉េវ
ផប់ខនដែលធ្វើដោយប្រើម៉ាយក្រូវ៉េវ អាចបញ្ចេញសារធាតុគីមីគ្រោះថ្នាក់។ ពួកវាផ្ទុកសារធាតុ perfluorinated ដែលប្រើក្នុងកញ្ចប់អាហាររហ័ស ហើយនៅពេលដែលវាកើនឡើងច្រើនពេក វាអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ការលូតលាស់របស់កុមារ ហើយថែមទាំងអាចទាក់ទងនឹងជំងឺមហារីកទៀតផង។
អាហារកំប៉ុង
សមា្ភរៈវេចខ្ចប់ជាច្រើនដូចជាប្លាស្ទិចមានសារធាតុពុលហៅថា Bisphenol-A (BPA)។ អាហារកំប៉ុងក៏អាចបំពុលដោយជាតិពុលនេះដែរ។ វាអាចប៉ះពាល់ដល់ការអភិវឌ្ឍន៍របស់កុមារ ប្រព័ន្ធបន្តពូជ និងខួរក្បាល។ វាក៏ជាមូលហេតុមួយនៃជំងឺមហារីកផងដែរ។

សាច់ក្រក និងសាច់កែច្នៃ
យោងតាមការស្រាវជ្រាវរបស់សមាគមមហារីកអាមេរិក ការទទួលទានសាច់ក្រហម និងកែច្នៃច្រើន បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀន និងហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកផ្សេងៗទៀត។ ការទទួលទានសាច់កែច្នៃចំនួន 50 ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ 18% ។
ជំនួសឱ្យការផ្តល់អាហារដល់កុមារនូវសាច់ក្រក និងសាច់កែច្នៃច្រើន ឪពុកម្តាយអាចផ្តល់ឱ្យកុមារនូវផលិតផលត្រី។ ទោះបីជាមានអាហាររហ័សក៏ដោយ ត្រីគឺជាជម្រើសដែលមានសុខភាពល្អជាងសាច់។
ស្ករកៅស៊ូ
ការទំពារស្ករកៅស៊ូទាក់ទាញទាំងមនុស្សពេញវ័យនិងកុមារ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ស្ករកៅស៊ូភាគច្រើនមានជាតិស្ករខ្ពស់ ហើយអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ធ្មេញ បណ្តាលឱ្យពុកធ្មេញ។ ស្ករកៅស៊ូដែលគ្មានជាតិស្ករអាចមានសារធាតុ sorbitol ដែលអាចបណ្តាលឱ្យរាគ។ ប្រសិនបើកុមារលេបស្ករកៅស៊ូ វាអាចបណ្តាលឱ្យថប់ដង្ហើម។
អាហារឥតបានការមិនស្គាល់ប្រភពដើម
ក្មេងៗតែងតែចាប់អារម្មណ៍នឹងអាហារសម្រន់ ដោយសារតែពួកគេមានពណ៌ទាក់ទាញភ្នែក គ្រឿងទេស marinated ក៏ជួយជំរុញរសជាតិផងដែរ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ គ្រឿងផ្សំដែលផ្សំឡើងអាចមានសារធាតុបន្ថែមជាច្រើន សារធាតុរក្សាទុក សារធាតុពណ៌ពុល។ សារធាតុទាំងនេះប្រសិនបើប្រមូលផ្តុំក្នុងបរិមាណច្រើនក្នុងរាងកាយនឹងរំខានដល់ការសំយោគអរម៉ូនភេទ និងរំខានដល់ដំណើរការពេញវ័យ។
ប្រភេទស្ករស្វិត (marshmallow)
ការផ្តល់ស្ករស្វិត ឱ្យកូនច្រើនគឺមិនខុសពីការផ្តល់ស្ករឆៅឱ្យកូននោះទេ។ ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ជាតិស្ករខ្ពស់នៅក្នុងស្ករស្វិតនេះ អាចបណ្តាលឱ្យមានសកម្មភាពផ្ចង់អារម្មណ៍ អាកប្បកិរិយាឆេវឆាវ និងភាពមិនយកចិត្តទុកដាក់ចំពោះកុមារ៕
