ជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមខ្ពស់អាចនាំឱ្យមានជំងឺគ្រោះថ្នាក់ និងគំរាមកំហែងអាយុជីវិតជាច្រើន ។ ចង់កាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម អ្នកអាចបន្ថែមអាហារទាំងនេះបាន។
ប្រភេទនៃសណ្តែក
នេះជាអាហារជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម ទាំងតម្លៃថោក សុវត្ថិភាព និងប្រសិទ្ធភាព។ ការញ៉ាំសណ្តែកកន្លះចាននៅពេលថ្ងៃត្រង់ជារៀងរាល់ថ្ងៃអាចកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់បាន 20% ក្នុងរយៈពេល 8 សប្តាហ៍។
នៅក្នុងសណ្តែកដែលមានសមាសធាតុមានប្រសិទ្ធភាពជាច្រើនក្នុងការជួយកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុល អាស៊ីតអាមីណូនៅក្នុងប្រូតេអ៊ីនសណ្តែកសៀងមិនត្រឹមតែមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភខ្ពស់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏មានលក្ខណៈពេញលេញផងដែរ។

ត្រី
ត្រីមានអាស៊ីតខ្លាញ់មិនឆ្អែតច្រើន។ ពួកវាមានប្រសិទ្ធភាពបញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម និងទ្រីគ្លីសេរីដ បង្កើន lipoprotein ដង់ស៊ីតេខ្ពស់ កាត់បន្ថយ lipoprotein ដង់ស៊ីតេទាប និងរារាំងការប្រមូលផ្តុំប្លាកែត និងប្រឆាំងនឹងជំងឺសរសៃឈាម។
ក្នុងចំណោមត្រី ត្រីសមុទ្រមានផ្ទុកអាស៊ីត eicosapentaenoic (epa) និងអាស៊ីត docosahexaenoic (dha) ជាច្រើនដែលមានមុខងារគ្រប់គ្រងជាតិខ្លាញ់បានល្អ។
ផ្សិត
ផ្សិតដូចជាផ្សិត shiitake ផ្សិតចំបើងជាដើមមានប្រសិទ្ធភាពបញ្ចុះជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម។ ពួកវាផ្ទុកនូវប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ជាតិខ្លាញ់ទាប និងផលិតផលធម្មជាតិដែលមានសុខភាពល្អផ្សេងទៀត។ លើសពីនេះ សែលុយឡូសនៅក្នុងផ្សិតអាចធ្វើឱ្យពោះវៀន និងក្រពះរបស់យើងផ្លាស់ទី ដោយហេតុនេះការពារការស្រូបយកកូលេស្តេរ៉ុលនៅក្នុងពោះវៀន។
ស្រូវសាលី
ស្រូវសាលី សម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃដែលមានដល់ទៅជាង ៣០% ជាតិសរសៃរលាយច្រើនជាង ១/៣។ អ្នកជំនាញបានណែនាំថា អ្នកដែលមានកូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់គួរទទួលទាន ស្រូវសាលី 50g ជារៀងរាល់ព្រឹក។ អាហារពេលព្រឹកនេះជួយអ្នកកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម។ លើសពីនេះ ស្រូវសាលី ក៏ជួយស្ត្រីសម្រកទំងន់ ឱ្យមានរាងស្លីមផងដែរ។
ជីរថ្ពាល់ត្រី
ជីរថ្ពាល់ត្រីមានផ្ទុកនូវសែលុយឡូសដ៏ច្រើនដែលជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមបានយ៉ាងឆាប់រហ័ស។ សែលុយឡូសមិនត្រូវបានស្រូបចូលទៅក្នុងខ្លួននោះទេ ប៉ុន្តែវាមានប្រសិទ្ធភាពបំពេញក្រពះ បន្ថែមសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងរុញកាកសំណល់ក្នុងពោះវៀនចេញមកក្រៅ។
ជាមួយនឹងជីរថ្ពាល់ត្រីអ្នកអាចញ៉ាំឆៅ ក្រឡុកយកទឹកផឹក ឬធ្វើសាឡាត់។ ការទទួលទានសាឡាត់ជារៀងរាល់ថ្ងៃ បន្តរយៈពេល 3 ខែនឹងជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ចុះមកត្រឹម 10%។

Celery
Celery មានម៉ាញ៉េស្យូម, butylphathalide, pthalides, ជាតិដែក ។ល។ ដែលជួយជំរុញការសំងាត់ទឹកប្រមាត់, បង្កើនសកម្មភាពដើម្បីលុបបំបាត់ជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម។
Celery មានរសជាតិផ្អែមល្វីង; ត្រជាក់; ប្រសិទ្ធភាពអាហារបំប៉នសរសៃឈាមល្អ; រារាំង បញ្ចុះកំដៅ ល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ជួយកាត់បន្ថយរោគសញ្ញាសម្ពាធឈាម។
Celery មានកាឡូរីទាប មានជាតិខ្លាញ់ និងកូលេស្តេរ៉ុលទាប ប៉ុន្តែមានសមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភភាគច្រើនដូចជា កាបូអ៊ីដ្រាត ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន សារធាតុរ៉ែ និងជាតិសរសៃ។
អ្នកអាចធ្វើទឹក celery ផឹកឱ្យបានទៀងទាត់រយៈពេល 1 ខែ និងឃើញការថយចុះគួរឱ្យកត់សម្គាល់នៃជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម៕
