ការប្រើចង្កឹះឈើមិនត្រឹមតែបង្ហាញពីថ្នាក់នៃសម្ភារៈប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងការពារសុខភាព និងសុវត្ថិភាពរបស់អ្នក និងគ្រួសាររបស់អ្នកផងដែរ។ ដូច្នេះ វាពិតជាពិបាកសម្រាប់អ្នកក្នុងការបដិសេធនូវគន្លឹះល្អៗមួយចំនួនដើម្បីរក្សាចង្កឹះឈើមិនឱ្យឡើងផ្សិតមែនទេ?
ចាត់ចែងចង្កឹះឈើដែលទិញជាលើកដំបូង
នៅពេលទិញថ្មី ចង្កឹះឈើត្រូវលាងសម្អាតដោយទឹកអំបិលក្តៅឧណ្ហៗ។ បន្ទាប់មកអ្នករៀបវាឱ្យស្មើគ្នានៅលើថាស ហើយហាលថ្ងៃរហូតដល់ស្ងួត រួចរក្សាទុក ឬប្រើប្រាស់។
សម្អាតចង្កឹះឈើមុនពេលប្រើ
មុននឹងប្រើចង្កឹះឈើ អ្នកត្រូវប្រើកន្សែងស្ងួតដើម្បីជូត។ ព្រោះប្រសិនបើចង្កឹះឈើនៅតែសើមនៅពេលប៉ះជាមួយអាហារក្តៅ វាងាយស្រួលក្នុងការបង្កើតលក្ខខណ្ឌសម្រាប់បាក់តេរី និងផ្សិតដុះលាក់នៅលើចង្កឹះឈើ។
ផ្តល់អាទិភាពក្នុងការជ្រើសរើសទឹកលាងចានធម្មជាតិ
ពួកយើងជាច្រើនចូលចិត្តត្រាំចង្កឹះឈើក្នុងទឹកលាងចាន រួមជាមួយចានឆ្នាំង មុនពេលលាង។
តើអ្នកដឹងទេ? ទឹកលាងចានមានសារធាតុគីមីជាច្រើន ដែលភាគច្រើនជាសារធាតុគីមីដែលមានមូលដ្ឋានលើផូស្វាត – នេះគឺជាអាហារ “សំណព្វ” របស់ផ្សិត។
ដូច្នេះហើយ ទោះបីជាអ្នកលាងសម្អាត និងសម្ងួតចង្កឹះរបស់អ្នកក៏ដោយ ចង្កឹះឈើរបស់អ្នកនឹងនៅតែមានផ្សិតបន្ទាប់ពីប្រើប្រាស់បានមួយរយៈពេល។ ដូច្នេះហើយ អ្នកគួរតែកំណត់អាទិភាពក្នុងការជ្រើសរើស និងប្រើប្រាស់ទឹកលាងចានដែលផលិតពីធម្មជាតិ ឬប្រើសាប៊ូដុំ!
ការសម្ងួតចង្កឹះឈើក្រោមកម្តៅព្រះអាទិត្យជាទៀងទាត់
បន្ទាប់ពីសម្អាតចង្កឹះឈើរួចដាក់លើកន្ត្រកហើយហាលឱ្យស្ងួត។ ឬប្រសិនបើព្រះអាទិត្យអាប់អួរ អ្នកដាក់ចង្កឹះឈើក្នុងកន្លែងត្រជាក់ យកល្អគួរតែដាក់ចង្កឹះពីលើភ្លើង។
ប្រើអំបិល
អំបិលមានសមត្ថភាពកម្ចាត់ស្នាមប្រឡាក់ផ្សិតលើផ្ទៃឈើបានយ៉ាងល្អ។ បន្តដូចខាងក្រោម៖
–ដាក់អំបិលក្នុងឆ្នាំងទឹកដាក់លើចង្ក្រាន រួចដាក់ចង្កឹះឈើដែលមានផ្សិតចូល ហើយបើកចង្ក្រានឱ្យពុះប្រហែល ៥ នាទី។
–បន្ទាប់មកយកចង្កឹះចេញ ហើយសម្ងួតវាដោយកន្សែងស្អាត រួចយកចង្កឹះទៅហាលថ្ងៃយ៉ាងតិចមួយថ្ងៃ។
ដូច្នេះអ្នកអាចបន្តប្រើចង្កឹះឈើដោយមិនបារម្ភពីផ្សិតទៀតទេ!
ទឹកខ្មេះនិងទឹកឃ្មុំ
ដាក់ទឹកឃ្មុំ និងទឹកខ្មេះចូលក្នុងចានទឹកធំមួយ ហើយកូររហូតដល់ល្បាយរលាយ។ បន្ទាប់មកប្រើកន្សែងស្អាត ហើយជ្រលក់ក្នុងល្បាយនោះ រុំវារហូតទាល់តែសើមបន្តិច រួចចាប់ផ្តើមជូតលើចង្កឹះឈើរហូតដល់ស្ងួត។
ទឹកខ្មេះនឹងជួយសម្អាតចង្កឹះឈើដែលមានផ្សិតយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព ដោយសារធម្មជាតិអាស៊ីតរបស់វា ហើយទឹកឃ្មុំនឹងជួយឱ្យចង្កឹះរបស់អ្នកមិនត្រឹមតែស្អាតប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងភ្លឺចាំងទៀតផង។
ដើម្បីការពារកុំឱ្យចង្កឹះក្លាយជាផ្សិតម្តងទៀត ពេលប្រើអ្នកគួរចំណាំ៖
-ពេលលាងរួច ចង្កឹះត្រូវហាលឱ្យស្ងួតទាំងស្រុងមុននឹងដាក់ចូលក្នុងបំពង់ចង្កឹះ។
-សម្អាតចង្កឹះឱ្យបានទៀងទាត់ ព្រោះនេះក៏ជាបរិយាកាសបិទជិត ងាយស្រួលបង្កាត់បាក់តេរី។
-ប្តូរចង្កឹះថ្មីជាប្រចាំបន្ទាប់ពីប្រើបានប្រហែល 3-5 ខែ។
សង្ឃឹមថាគន្លឹះខាងលើនឹងជួយអ្នកក្នុងការកម្ចាត់ផ្សិតនៅលើចង្កឹះឈើកាន់តែងាយស្រួលដោយមិនចាំបាច់បោះចោល!