ការបន្ថែមអាហារទាំងនេះជាទៀងទាត់ទៅក្នុងអាហាររបស់អ្នកនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។
បន្លែពណ៌បៃតងចាស់
ការទទួលទានបន្លែពណ៌បៃតងចាស់ដូចជា ប្រូខូលី ខាត់ណា ស្ពៃស្ពីណាច… មិនត្រឹមតែមានជីវជាតិប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងមានប្រសិទ្ធភាពជម្រះកំដៅ និងបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយទៀតផង។ បន្លែបៃតងគឺជាអាហារមួយប្រភេទដែលលាងសម្អាតលោហធាតុធ្ងន់ និងជាតិពុលពីបរិស្ថាន… ចេញពីរាងកាយ។ ការប្រើប្រាស់នេះគឺដោយសារតែសារធាតុ ក្លរ៉ូហ្វីល ដែលមាននៅក្នុងបន្លែ។
លើសពីនេះ ការទទួលទានបន្លែពណ៌បៃតងចាស់ក៏ជួយកម្ចាត់ជាតិពុល ការពារកោសិកាថ្លើម និងកាត់បន្ថយបន្ទុកលើតម្រងនោមផងដែរ។
បន្ថែមពីលើសារធាតុ ក្លរ៉ូហ្វីល បន្លែពណ៌បៃតងចាស់ក៏សំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដូចជា anthocyanins និង flavonoids ដែលអាចជួយក្នុងការបន្សាបជាតិពុលផងដែរ។
ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ
ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ គឺជាបន្លែដែលត្រូវបានគេប្រើជាគ្រឿងទេសនៅក្នុងអាហារជាច្រើន។ លើសពីនេះទៅទៀត វាក៏ត្រូវបានគេចាត់ទុកជា «ដូស» ដើម្បីបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ។ ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា បន្លែនេះអាចជួយកម្ចាត់ជាតិបារត អាលុយមីញ៉ូម និងសំណក្នុងរាងកាយតាមរយៈទឹកនោម។
ទឹកពីដើម និងស្លឹកជីរវ៉ាន់ស៊ុយ មានអំបិលរ៉ែដូចជា សូដ្យូម ប៉ូតាស្យូម ក្លរួ។ សារធាតុទាំងនេះចូលទៅក្នុងឈាម ទឹករងៃ និងសារធាតុរាវឆ្អឹងខ្នង ជួបជាមួយ glycine និងអាស៊ីត glutamic ដើម្បីបង្កើតជាសារធាតុបញ្ជូនសរសៃប្រសាទដ៏ល្អសម្រាប់ខួរក្បាល។
ខ្ទឹមស
ខ្ទឹមសជាគ្រឿងទេសដ៏ពេញនិយមដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនចំពោះសុខភាព។ យោងតាមគេហទំព័រព័ត៌មានសុខភាព Healthline សមាសធាតុស្ពាន់ធ័រនៅក្នុងខ្ទឹមសការពាររាងកាយពីការពុលលោហៈធ្ងន់។ វាល្អណាស់សម្រាប់ការបន្សាបជាតិពុលអាសេនិច ក៏ដូចជាការបន្សាបជាតិពុលផងដែរ។ លើសពីនេះ ខ្ទឹមសក៏ជួយជំរុញថ្លើមឱ្យផលិតអង់ស៊ីមបន្សាបជាតិពុល ដែលជួយច្រោះជាតិពុលចេញពីប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
ល្ពៅ
ល្ពៅក៏ជាអាហារបន្សាបជាតិពុលដ៏ល្អមួយដែរ។ Keiko Tokugu អ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភជនជាតិជប៉ុនធ្លាប់បានរំលឹកសៀវភៅ “ជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់បន្លែ និងផ្លែឈើ” ថា បេតាការ៉ូទីននៅក្នុងល្ពៅអាចប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី ប្រឆាំងនឹងការរលាក បន្សាបជាតិពុល ដកលោហៈធ្ងន់ដូចជាបារតប្រមូលផ្តុំនៅក្នុងខ្លួនមនុស្ស។ លើសពីនេះ អាហារប្រភេទនេះក៏មានផ្ទុកសារធាតុ pectin ដែលអាចពន្យឺតការស្រូបយកជាតិស្ករ និងខ្លាញ់ក្នុងពោះវៀន ជួយបន្សាបជាតិពុល ការពារការធាត់…
សារ៉ាយសមុទ្រ
សារ៉ាយសមុទ្រ គឺជាអាហារដែលមានសុខភាពល្អបំផុត។ វាមានមីក្រូសារជាតិជាង 60 អាស៊ីដអាមីណូ 21 កាបូអ៊ីដ្រាត និងសារធាតុរ៉ែផ្សេងៗដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់ការយកចេញនៃលោហៈធ្ងន់នៅក្នុងរាងកាយ។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកត្រូវដឹងថាសារ៉ាយសមុទ្ររស់នៅក្នុងទឹកប្រៃ ហើយអាចបំពុលដោយសារធាតុអាសេនិចខ្ពស់។ ដូច្នេះនៅពេលទិញ ចាំបាច់ត្រូវជ្រើសរើសផលិតផលដែលមានប្រភពដើមច្បាស់លាស់ ដោយមានទីកន្លែងផលិតច្បាស់លាស់
បន្ថែមពីលើនេះ សារ៉ាយសមុទ្រក៏ជាអាហារដែលមានជីវជាតិផងដែរដែលមានប្រសិទ្ធភាពកាត់បន្ថយលោហៈធ្ងន់នៅក្នុងរាងកាយ។ សារាយសមុទ្រមានផ្ទុកសារធាតុក្លរ៉ូហ្វីឡច្រើនជាងបន្លែធម្មតា 10 ដង។ វាក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីន A វីតាមីន B, C, D, E ជាតិដែក ម៉ាញ៉េស្យូម ផូស្វ័រ ប៉ូតាស្យូម ម៉ង់ហ្គាណែស ស័ង្កសី… ជាពិសេសសារ៉ាយសមុទ្រក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមដែលគ្រប់គ្រងចរន្តឈាម បន្សាបជាតិពុល បណ្តេញកាកសំណល់ក្នុងរាងកាយ៕