ស្ថានភាពនៃជំងឺរាគក្នុងរយៈពេលខ្លី គឺអាចនឹងមានសភាពមិនល្អចំពោះអ្នក ប៉ុន្តែរយៈពេលពីរបីថ្ងៃនេះ គឺអាច នឹងមានសភាពកាន់តែអាក្រក់។ ទោះបីជាអ្នក ប្រហែលជាមិនអាចទទួលទានបានច្រើន ក្នុងអំឡុងពេលដែលអ្នក មានជំងឺរាគនេះ អ្នកក៏អាចនៅតែមានភាពស្រេកឃ្លាន និង ទទួលទាននូវអាហារខុស ដែលអាចធ្វើអោយស្ថានភាព ជំងឺរាគនេះ នឹងកាន់តែមានសភាពអាក្រក់ឡើង ។
ទាំងនេះគឺជាបញ្ជីនៃអាហារមួយចំនួន ដែលអាចទ្រាំទ្រ និង ថែមទាំងមានអត្ថប្រយោជន៍ នៅក្នុងការបន្ថយនូវ រោគសញ្ញានៃជំងឺរាគ។ តែទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ បញ្ជីឈ្មោះអាហារទាំងនេះ នឹងមិនអាចជំនួសនូវ ការព្យាបាលតាមផ្នែកវេជ្ជសាស្ត្រនោះទេ ហើយប្រសិនបើ នរណាម្នាក់មានជំងឺនេះ លើសពីរយៈពេល ពីរ ឬ បីថ្ងៃ នោះអ្នកគួរតែទៅអោយគ្រូពេទ្យ ដើម្បីធ្វើការពិនិត្យតាមដាន។
ដំបូង អ្នកត្រូវចាំថា រឿងដែលគួរអោយសំខាន់ជាងគេ ដែលអ្នកអាចធ្វើបាន ដើម្បីជួយខ្លួនប្រាណរបស់អ្នក នៅពេលដែលអ្នកមានជំងឺរាគនេះគឺ អ្នកត្រូវរក្សាខ្លួនអ្នកអោយមានជាតិទឹកគ្រប់គ្រាន់។ ខ្លួនប្រាណរបស់អ្នក នឹងមាន ការបាត់បង់សារធាតុជាច្រើន ហេតុដូចនេះហើយ អ្នកត្រូវតែរក្សាការបញ្ចូលសារធាតុរាវ ចូលទៅក្នុងខ្លួន។ ទឹកសាប គឺពិតជាប្រសើរបំផុត តាមដែល ភេសជ្ជះដែលមានជាតិស្ករច្រើន, ជាតិកាហ្វេអ៊ីន និង ទឹកទឹកដោះគោ គឺ អាចនឹងផ្តល់ផលរំខាន ដល់ក្រពះរបស់អ្នកបន្ថែមទៀត ។
អាហារដែលអ្នកគួរទទួលទាន
ប្រភេទអាហារដែលភាគច្រើន ត្រូវបានគេណែនាំចំពោះអ្នកដែល កំពុងរងគ្រោះពីស្ថានភាពនៃជំងឺរាគនេះគឺ មានដូចជា៖ផ្លែចេក, អង្ករ, ទឹកប៉ម, នំបុ័ងដុត,តែ និងទឹកយ៉ាអួ។ អាហារទាំងអស់នេះ គឺអាចជួយអោយចលនា របស់ពោះវៀនអ្នក មានសភាពរឹងមាំឡើងវិញ ខណៈពេលដែលពួកវាបានផ្តល់ អោយអ្នកនូវ សារជាតិសំខាន់ៗ មួយចំនួនដូចជា៖ វីតាមីន, ជាតិរ៉ែ និង ជួយអោយពោះវៀនអ្នក ធ្វើការបឺតស្រូបជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតបានងាយស្រួល ដែលវាអាចនឹងផ្តល់ថាមពល ដល់រាងកាយអ្នក។
អាហារដែលអ្នកទទួលទាន គួរដាក់គ្រឿងផ្សំ និង ស្ករ ក្នងកម្រិតតិចតួចបានហើយ តាមដែលពួកវាអាច នឹងធ្វើ អោយជំងឺរាគអ្នក មានរយៈពេលវែង។ អ្នកមិនគួរចាប់ផ្តើមញុំាយ៉ាអួ មុនពេលដែលក្រពះរបស់អ្នកមានភាពធូរ ស្រាលនោះទេ តាមដែលការទទួលយកជាតិទឹកដោះគោ ក្នុងរយៈពេលឆាប់រហ័សនេះ អាចនឹងធ្វើអោយស្ថានភាព ជំងឺរាគនេះ កាន់តែអាក្រក់ឡើង។ តែទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ទឹកយ៉ាអួ គឺពិតជាមានសារៈសំខាន់ តាមដែលវា មានផ្ទុកបាក់តេរីមានជីវិត ដែលអាចជួយដល់ក្រពះ ដោយការដាក់ជំនួសវិញនូវ ពពួកបាក់តេរីល្អ ដែលបានបាត់ បង់ក្នុងអំឡុងពេល អ្នកមានជំងឺនេះ ។
អាហារដែលល្អ សម្រាប់អ្នកទទួលទាន នៅពេលដែលអ្នកមានជំងឺរាគ
- ផ្លែចេក។
- អង្ករ។
- ស្រូវសាឡី។
- ទឹកប៉ម។
- ផ្លែប៉ម។
- តែ។
- នុំបុ័ងដុត និង ចាហួយ។
- ទឹកយ៉ាអួ។
- ដំឡូងបារាំងស្ងោរ។
អាហារដែលអ្នកគួរជៀសវាង ពេលអ្នកមានជំងឺរាគ
- អាហារដែលមានជាតិទឹកដោះគោ។
- អាហារដែលចៀន ឬ បំពង។
- ភេសជ្ជះដែលមានជាតិស្ករ ដូចជាទឹកក្រូច ឬ ទឹកសូដា។
- អាហារដែលមានរសជាតិហិល។
- ស៊ុបដែលមានដាក់ជាតិក្រែម
- បន្លែ ឆៅ និង ផ្លែឈើមិនស្អាត។
- ជាតិកាហ្វេអ៊ីន។
- ស្រា។
ហើយអ្នក ក៏គួរជៀសវាងផងដែរ នូវឱសថប្រឆាំងនឹងការរាគ ដែលមានដាក់លក់នៅតាមទីផ្សារ ក្នុងរយៈពេល ២៤ម៉ោងដំបូង តាមដែលការរាគ នេះជាធម្មតា គឺជាវិធីមួយដែលរាងកាយអ្នកធ្វើការបញ្ចេញចោល នូវការ ចំលងរោគ និង សារជាតិអាក្រក់ចេញពីខាងក្នុងខ្លួន។
អ្នកអាចធ្វើតាមនូវការ ណែនាំខាងលើនេះ និង ធ្វើការសម្រាកអោយបានច្រើន និង ទៀងទាត់ នៅក្នុងរយៈពេលពីរបីថ្ងៃនេះ ។ ជៀសវាងនូវចំណង់នៃការចង់ទទួលទានអាហារ ដូចជាទំលាប់ធម្មតារបស់អ្នក ក្នុងពេល ឆាប់រហ័សវិញ បើមិនដូចនោះទេ អ្នកនឹងអាចលាប់វាឡើងវិញ។
ជាថ្មីម្តងទៀត ប្រសិនបើអ្នកមានរោគសញ្ញាទាំងនេះ ច្រើនជាង រយៈពេលពីរ ឬ បីថ្ងៃ នោះអ្នកត្រូវតែទៅជួបនឹងគ្រូពេទ្យអោយបានឆាប់រហ័ស ។