ពេលញ៉ាំដំឡូងជ្វា អ្នកត្រូវចៀសវាងការផ្សំជាមួយអាហារទាំង ៤ នេះ ៖
ផ្លែប៉ែស
ស្ករក្នុងដំឡូងជ្វាងាយរំលាយក្នុងក្រពះ។ ដូច្នេះ ការទទួលទានដំឡូងជ្វានឹងងាយបង្កឱ្យមានការកើនឡើងនូវអាស៊ីតក្រពះ។ ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំផ្លែប៉ែសនៅពេលនេះ អាស៊ីតក្រពះនឹងមានប្រតិកម្មជាមួយនឹងសារធាតុ tannins និង pectin នៅក្នុងផ្លែ ប៉ែសបង្កើតជាតុរបាត និងដុំពក។ ករណីធ្ងន់ធ្ងរអាចបណ្តាលឱ្យមានការហូរឈាមក្រពះ ពោះវៀន ដំបៅក្រពះ។ ដូច្នេះ អ្នកគួរញ៉ាំផ្លែប៉ែស និងដំឡូងជ្វា យ៉ាងហោចណាស់ ៥ ម៉ោងដាច់ពីគ្នា។
ចេក
អ្នកមិនគួរញ៉ាំចេកជាមួយដំឡូងជ្វាទេ ព្រោះប្រភេទទាំងពីរនេះបង្កើតអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ។ បើញ៉ាំក្នុងពេលតែមួយ វាងាយនឹងធ្វើឲ្យហើមពោះ ហើយអាចឈានដល់ការច្រាលអាស៊ីតទៀតផង។ ការទទួលទានចេក និងដំឡូងជ្វាច្រើនពេកក្នុងពេលតែមួយ នឹងរារាំងអាហារក្នុងពោះវៀន និងក្រពះ ធ្វើឱ្យពិបាករំលាយអាហារ និងស្រូបអាហារ។

ប៉េងប៉ោះ
ប៉េងប៉ោះ និងដំឡូងជ្វាមិនមែនជាអាហារពីរដែលអ្នកគួរញ៉ាំក្នុងពេលតែមួយនោះទេ។ ស្ករក្នុងដំឡូងជ្វានៅជាប់ក្នុងក្រពះ និងជំរុញឱ្យក្រពះផលិតជាតិអាស៊ីតបន្ថែមទៀត ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ប៉េងប៉ោះក៏មានផ្ទុកអាស៊ីតក្រូចឆ្មា និងអាស៊ីតសរីរាង្គផ្សេងទៀត ដែលអាចបង្កើនជាតិអាស៊ីតនៅក្នុងក្រពះផងដែរ។ ការទទួលទានអាហារទាំងពីរនេះក្នុងពេលតែមួយអាចបង្កើនបរិមាណអាស៊ីតក្នុងក្រពះខ្ពស់ពេក ដែលបណ្តាលឱ្យមានរោគសញ្ញាមិនល្អ។

ស៊ុត
អ្នកនៅតែអាចញ៉ាំស៊ុត និងដំឡូងជ្វាក្នុងអាហារដដែល ដរាបណាអ្នកមានប្រព័ន្ធរំលាយអាហារល្អ។ ប៉ុន្តែសម្រាប់អ្នកដែលមិនរំលាយអាហារបានល្អ យកល្អគួរតែចៀសវាងទទួលទានអាហារទាំងពីរនេះក្នុងពេលតែមួយ។ ដោយសារប្រព័ន្ធរំលាយអាហាររបស់យើងត្រូវចំណាយពេលយូរដើម្បីកែច្នៃស៊ុត និងដំឡូងជ្វា។ ពេលទទួលទានអាហារទាំងពីរមុខនេះក្នុងពេលតែមួយ វានឹងបង្កើនបន្ទុកលើបំពង់រំលាយអាហារ មិនផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់អ្នកដែលមានប្រព័ន្ធរំលាយអាហារខ្សោយនោះទេ។

ចំណាំខ្លះទៀតនៅពេលញ៉ាំដំឡូងផ្អែម
កុំបរិភោគដំឡូងឆៅ
នៅពេលដែលមិនត្រូវបានព្យាបាលដោយសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ភ្នាសកោសិកាម្សៅនៃដំឡូងផ្អែមនឹងពិបាករំលាយណាស់។ នៅពេលដែលស្ងោរ ឬចម្អិននៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ អង់ស៊ីមនៅក្នុងដំឡូងនឹងត្រូវបំបែក។ ដូចនេះ រាងកាយអាចរំលាយដំឡូងបារាំងបានយ៉ាងងាយស្រួល មិនបណ្តាលឱ្យហើមពោះ ក្រហាយចុង…
កុំញ៉ាំច្រើនពេក
ថ្វីត្បិតតែដំឡូងជ្វាជាអាហារឆ្ងាញ់ និងមានជីវជាតិក៏ដោយ អ្នកគួរតែញ៉ាំវាក្នុងកម្រិតមធ្យមប៉ុណ្ណោះ។ ដោយសារដំឡូងជ្វាងាយធ្វើឱ្យបំពង់រំលាយអាហារផលិតកាបូនឌីអុកស៊ីត (CO2) យ៉ាងច្រើន។ ការញ៉ាំច្រើននឹងធ្វើឱ្យហើមពោះ និងក្រហាយ។
កុំបរិភោគនៅពេលល្ងាច
ការទទួលទានដំឡូងជ្វានៅពេលល្ងាចងាយនឹងបង្កឱ្យកើតអាស៊ីតក្រពះ ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានប្រព័ន្ធរំលាយអាហារមិនល្អ មនុស្សចាស់៕