ចេកល្អសម្រាប់សុខភាព។ ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានចេក ២ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃ រាងកាយរបស់អ្នកនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើន និងការពារជំងឺផ្សេងៗ។
ការបង្កើនថាមពល
ការទទួលទានចេក ២ ផ្លែជាអាហារពេលព្រឹកនឹងជួយឱ្យអ្នកមានថាមពលពេញមួយថ្ងៃ។ ដោយសារតែចេកមានជាតិប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ វាជួយផ្តល់ថាមពលដល់រាងកាយ។
ជំងឺលើសឈាម
ប្រសិនបើអ្នកមានបញ្ហាសម្ពាធឈាមខ្ពស់ ការទទួលទានចេក ២ ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃនឹងធ្វើឱ្យសម្ពាធឈាមរបស់អ្នកត្រលប់មកធម្មតាវិញ។ នេះដោយសារតែផ្លែចេកមានជាតិប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ ដែលជួយធ្វើឱ្យមានតុល្យភាពឥទ្ធិពលនៃអំបិល ដើម្បីបញ្ចុះសម្ពាធឈាមរបស់អ្នកឱ្យនៅកម្រិតសុវត្ថិភាព។
កាត់បន្ថយភាពតានតឹង
ការទទួលទានផ្លែចេកគឺជាថ្នាំបំបាត់ភាពតានតឹងដ៏មានប្រសិទ្ធភាព ហើយអាចយកឈ្នះលើការថប់បារម្ភ និងការគេងមិនលក់ ក៏ដូចជាបញ្ហាអារម្មណ៍ផ្សេងទៀតដូចជា អស់កម្លាំង និងឆាប់ខឹងជាដើម។
ការទទួលទានផ្លែចេកជាប្រចាំ ជួយឱ្យអ្នកមានសុភមង្គល និងញញឹមកាន់តែច្រើន។ ចេកមានផ្ទុកនូវវីតាមីន B9 ច្រើន ដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថាជា folate ដែលជួយរាងកាយប្រឆាំងនឹងជំងឺធ្លាក់ទឹកចិត្ត។
ដុតខ្លាញ់ក្បាលពោះ
ចេកជួយដុតបំផ្លាញខ្លាញ់ក្បាលពោះយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ ចេកមួយផ្លែមានផ្ទុកសារធាតុ choline ១២mg ដែលជាវីតាមីន B ដែលធ្វើសកម្មភាពដោយផ្ទាល់លើហ្សែនសម្រាប់ការប្រមូលផ្តុំជាតិខ្លាញ់ក្នុងពោះ។
ពោះវៀនមានសុខភាពល្អ
ការទទួលទានផ្លែចេកជួយឱ្យរាងកាយមានអារម្មណ៍ឆ្អែត។ គ្មានអ្វីប្រសើរជាងការចាប់ផ្តើមថ្ងៃថ្មីជាមួយទឹកក្តៅមួយកែវ និងចេក ២ផ្លែនោះទេ។ ការទទួលទានផ្លែចេកជួយរក្សាពោះវៀនឱ្យមានសុខភាពល្អ ទប់ស្កាត់ចំណង់អាហារ និងជួយអុកស៊ីតកម្មជាតិខ្លាញ់កាន់តែមានប្រសិទ្ធភាព។
កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃភាពស្លេកស្លាំង
នៅពេលដែលបរិមាណជាតិដែកក្នុងឈាមមិនគ្រប់គ្រាន់ អេម៉ូក្លូប៊ីនទាបខ្លាំងម្តងទៀត អ្នកនឹងមានអារម្មណ៍អស់កម្លាំង។ ដើម្បីជម្នះស្ថានភាពនេះ អ្នកគួរតែទទួលទានចេក ២ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃ ដើម្បីជួយបង្កើនកម្រិតជាតិដែក និងជំរុញការបង្កើតកោសិកាឈាមក្រហម។
វីតាមីនបន្ថែម
ចេកសម្បូរទៅដោយវីតាមីន B6 ដែលជួយក្នុងការផលិតអេម៉ូក្លូប៊ីន អាំងស៊ុយលីន និងអាស៊ីតអាមីណូដែលត្រូវការសម្រាប់បង្កើតកោសិកាដែលមានសុខភាពល្អ។ លើសពីនេះ ផ្លែចេកក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីន C ដែលជួយបន្សាបរ៉ាឌីកាល់សេរីដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់នៅក្នុងខ្លួន។
ចំណាំ៖
ការទទួលទានផ្លែចេកនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ប៉ុន្តែយោងតាមការណែនាំរបស់ក្រសួងកសិកម្មសហរដ្ឋអាមេរិក អ្នកគួរតែទទួលទានចេកត្រឹមតែ ២ ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃប៉ុណ្ណោះ។ ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំផ្លែចេកច្រើនពេញមួយថ្ងៃ វានឹងធ្វើឱ្យរំខានដល់វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែនៅក្នុងរាងកាយ។ លើសពីនេះ ការទទួលទានផ្លែចេកខុសពេលវេលា ដូចជាមុនពេលចូលគេង អាចបង្កើនការផលិតស្លេស ប៉ះពាល់ដល់ស្រទាប់ក្រពះ ធ្វើឱ្យពិបាករំលាយអាហារ និងធ្វើឱ្យពុកធ្មេញ ជាតិស្ករឡើងខ្ពស់៕