ដើម្បីទទួលបានស៊ុបដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ជាមួយទឹកថ្លា អ្នកមិនអាចរំលងគន្លឹះខាងក្រោម។
ការរៀបចំឆ្អឹងស៊ុបជាមុន
ជំហាននៃការសម្អាតឆ្អឹងមុនពេលចម្អិនអាហារមានសារៈសំខាន់ណាស់។ ជំហាននេះនឹងជួយបំបាត់ក្លិនស្អុយ ធ្វើឱ្យស៊ុបឆ្អឹងថ្លា និងមានរសជាតិឆ្ងាញ់។
វិធីសម្អាតឆ្អឹងគឺសាមញ្ញណាស់ ដោយអ្នកកាត់ឆ្អឹងជាបំណែកតូចៗ រួចលាងសម្អាតនឹងទឹកអំបិល។ បន្ទាប់មកលាងសម្អាតឆ្អឹងដោយទឹកស្អាត។
បន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងក្នុងឆ្នាំងមួយឱ្យពេញដោយទឹក រួចបើកចង្ក្រានឱ្យឆ្អិនសរសៃ។ ជំហាននេះជួយឱ្យឆ្អឹងស៊ុបមានរសជាតិឆ្ងាញ់មិនមានក្លិនស្អុយឫឆ្អាប។
របៀបចំអិនឆ្អឹងឱ្យលឿន
ប្រើឆ្នាំងប្រភេទ pressure cooker
បន្ទាប់ពីស្ងោររួចដាក់ឆ្អឹងក្នុងឆ្នាំង pressure cooker មួយចាក់ទឹកល្មមហើយគ្រប។ អាស្រ័យលើចំនួនឆ្អឹងដែលត្រូវស្ងោរ សូមមើលពេលវេលាឆ្អិនតាមការកំណត់។
វិធីនេះគឺរហ័ស សន្សំសំចៃហ្គាស និងមិនបាត់បង់សារធាតុចិញ្ចឹមរបស់ឆ្អឹង។
ប្រើទឹកខ្មេះ
ចំពោះឆ្អឹងជំនីរជ្រូក បើចង់ឱ្យឆ្អឹងឆាប់ឆ្អិន សាច់មានរសជាតិផ្អែម អ្នកអាចបន្ថែមទឹកខ្មេះបន្តិចពេលដាំឱ្យពុះ។ ទឹកខ្មេះមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការធ្វើឱ្យសាច់ទន់យ៉ាងឆាប់រហ័ស និងរក្សាវីតាមីនពីការបំបែកកំឡុងពេលចម្អិនអាហារ។
ប្រើគ្រឿងផ្សំផ្សេងទៀត
អ្នកអាចបន្ថែមខ្ទឹមបារាំង ម្នាស់ ខ្ញី ស្លឹកគ្រៃ … ចូលឆាជាមួយឆ្អឹង។ វាជួយឱ្យសាច់ជាប់ឆ្អឹងមានក្លិនឈ្ងុយ មានរសជាតិផ្អែមជាងមុន ហើយក៏ជួយឱ្យសាច់ទន់លឿនផងដែរ ។
មិនត្រូវបានផ្សំជាមួយគ្រឿងទេស
ពេលស្ងោរឆ្អឹង អ្នកមិនគួរប្រើម្សៅគ្រឿងទេសដើម្បីផ្សំក្នុងទឹកស៊ុបទេ ព្រោះម្សៅគ្រឿងផ្សំនេះធ្វើពីឆ្អឹងស៊ុបនឹងធ្វើឱ្យទឹកស៊ុបល្អក់ មិនថ្លា។ ចូរផ្សំគ្រឿងដោយប្រើអំបិល។
ដោះស្រាយនៅពេលដែលទឹកស៊ុបល្អក់
ប្រសិនបើអ្នកប្រើឆ្នាំងធម្មតា កំឡុងពេលចម្អិន កុំបិទគម្របឱ្យសោះ ព្រោះវានឹងធ្វើឱ្យទឹកស៊ុបល្អក់។ ភ្លើងត្រូវទាប ទើបទឹកសាបក្នុងឆ្អឹងបញ្ចេញយឺតៗ។ ពេលកំពុងចម្អិន កុំភ្លេចដួសពពុះដែលអណ្តែតពីលើ ដើម្បីឱ្យទឹកស៊ុបថ្លា។
ពេលវេលាអប្បបរមាសម្រាប់ចម្អិនស៊ុបគឺប្រហែល 1 ម៉ោង ឬរហូតដល់អ្នករកឃើញសាច់នៅជុំវិញឆ្អឹងទន់។
នៅពេលទឹកស៊ុបឡើងល្អក់ អ្នកអាចយកក្រណាត់ស្តើងមួយមកច្រោះយកទឹកស្អាត ហើយស្ងោរម្តងទៀត។
ម្យ៉ាងទៀត អ្នកអាចយកស៊ុតពណ៌ស វាយវាឱ្យល្អិត រួចចាក់ចូលឆ្នាំងទឹកស៊ុប កូរជាមួយចង្កឹះ រហូតទាល់តែពពុះចូលជាមួយស៊ុតពណ៌ស ហើយយកវាចេញ។ ទឹកស៊ុបរបស់អ្នកនឹងថ្លាម្តងទៀត។
ការបន្ថែមផ្សិត shiitake ពីរបីចំណិត ឬដំឡូងឆៅពីរបីចំណិតទៅក្នុងទឹកស៊ុបក៏នឹងជួយឱ្យទឹកស៊ុបថ្លាម្តងទៀតផងដែរ៕