ការធ្វើអោយឆ្អឹងមានភាពរឹងមាំនឹងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់អ្នកនៅពេលក្រោយ, ជាពិសេសនៅពេលដែលឈានចូលវ័យចំណាស់នៅពេលដែលដង់ស៊ីតេឆ្អឹងថយចុះដោយធម្មជាត។
Harvard School of Public Health បង្ហាញពីវិធីសាស្ត្រសម្រាប់ធ្វើអោយឆ្អឹងរឹងមាំ និងមានសុខភាពល្អ៖
- ញ៉ាំអាហារសំបូរទៅដោយជាតិកាល់ស្យូម។ ស្ពៃខ្មៅ, បន្លែបៃតង, តៅហ៊ូ និងសណ្តែកគឺជាប្រភពសំបូរទៅដោយជាតិកាល់ស្យូម
- ទទួលវីតាមីន D អោយបានគ្រប់គ្រាន់ និងប្រើប្រាស់ថ្នាំគ្រាប់ប្រសិនបើអ្នកមិនទទួលបានគ្រប់គ្រាន់វីតាមីន D នេះពីចំណីអាហារ និងពន្លឺព្រះអាទិត្យ
- ធ្វើលំហាត់ប្រាណអោយបានទៀងទាត់ដូចជា ការរត់តិចៗ ឬដើរ
- ពិនិត្យមើលការញ៉ាំជាតិវីតាមីន A នៅពេលដែលវាអាចធ្វើអោយឆ្អឹងខ្សោយ៕