ទឹកឃ្មុំជាអាហារផ្តល់សុខភាព ជាពិសេសនៅពេលដែលយើងចេះផ្សំទឹកឃ្មុំជាមួយគ្រឿងផ្សំមួយចំនួនទៀត។
តាំងពីយូរយារណាស់មកហើយ ទឹកឃ្មុំបានក្លាយទៅជាអាហារដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាព ដែលមនុស្សជាច្រើនជឿជាក់ ការរក្សាទម្លាប់ប្រើទឹកឃ្មុំជារៀងរាល់ថ្ងៃនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។ ជាពិសេសនៅពេលផ្សំទឹកឃ្មុំជាមួយផ្លែម្រះ។
ផ្លែម្រះមានរសជាតិល្វីង លក្ខណៈសម្បត្តិត្រជាក់ បំបាត់កំដៅ ជួយដល់ការបន្ទោរបង់ ភ្នែកភ្លឺ ឈាមត្រជាក់ ជាថ្នាំបញ្ចុះលាមក ប៉ូវកំលាំង តំរងនោម ថ្លើម បញ្ចុះទឹកនោម ប្រឆាំងការរលាក ប្រឆាំងការអស់កម្លាំង ប្រឆាំងការអស់កម្លាំង។ ហើយទឹកឃ្មុំគឺផ្អែមមធ្យម។
គ្រាន់តែយកទឹកផ្លែម្រះ ៣ស្លាបព្រាបាយ បន្ថែមទឹកឃ្មុំ ២ស្លាបព្រាបាយ កូរឱ្យសព្វ រួចផឹកល្បាយនេះរៀងរាល់ព្រឹក មុនពេលទទួលទានអាហារពេលព្រឹក រាងកាយនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យ ៧យ៉ាង។
ទទួលទានទឹកផ្លែម្រះលាយទឹកឃ្មុំជាប្រចាំរាល់ថ្ងៃ តើរាងកាយនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះ?
ការព្យាបាលជំងឺទឹកនោមផ្អែម
ល្បាយនៃទឹកផ្លែម្រះ និងទឹកឃ្មុំមានអង់ស៊ីមដ៏មានឥទ្ធិពលដែលអាចកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមយ៉ាងខ្លាំង។ ម្រះក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុផ្សំស្រដៀងនឹងអាំងស៊ុយលីនហៅថា Polypeptide-p ឬ p-insulin ដែលត្រូវបានបង្ហាញថាគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែមតាមបែបធម្មជាតិ អាចព្យាបាលរោគសញ្ញានៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមបាន។
បន្សាបជាតិពុលក្នុងខ្លួន
ប្រសិនបើអ្នកឧស្សាហ៍ពិសាទឹកផ្លែម្រះនៅពេលព្រឹក អ្នកនឹងទទួលបាននូវអត្ថប្រយោជន៍នៃការបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ។ ដោយសារតែផ្លែឪឡឹកមានលក្ខណៈសម្បត្តិជាឱសថ ហើយទឹកឃ្មុំមានសារធាតុសម្លាប់មេរោគ ភេសជ្ជៈនេះមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការយកកាកសំណល់ និងជាតិពុលចេញពីឈាម និងពោះវៀនរបស់អ្នក។
សម្អាតសួតសម្រាប់អ្នកជក់បារី
ដោយសារល្បាយនៃផ្លែឪឡឹក និងទឹកឃ្មុំអាចកម្ចាត់ស្រទាប់ជាតិនីកូទីននៅក្នុងសួតរបស់អ្នក នៅពេលអ្នកជក់បារីជាបន្តបន្ទាប់ វាអាចសម្អាតសួតរបស់អ្នកយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
ការព្យាបាលជំងឺហឺត
ភេសជ្ជៈដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់នេះមានសមត្ថភាពចិញ្ចឹមផ្លូវដង្ហើមរបស់អ្នក និងបង្កើនភាពធន់នឹងសារធាតុអាលែហ្សី ដូច្នេះវាអាចព្យាបាលរោគសញ្ញាមួយចំនួននៃជំងឺហឺតបាន។
ជួយដល់ការរំលាយអាហារ
ការរួមបញ្ចូលគ្នានៃទឹកផ្លែល្វីង និងទឹកឃ្មុំមានសមត្ថភាពជំរុញការផលិតទឹករំលាយអាហារដែលមានសុខភាពល្អ ដូច្នេះជួយដល់ដំណើរការរំលាយអាហារកាន់តែប្រសើរឡើង។
គាំទ្រការសម្រកទម្ងន់
ការប្រើប្រាស់ភេសជ្ជៈនេះជាទៀងទាត់ជារៀងរាល់ព្រឹក រួមជាមួយនឹងការធ្វើតាមរបបអាហារដែលមានសុខភាពល្អ និងការធ្វើលំហាត់ប្រាណអាចជួយឱ្យអ្នកស្រកទម្ងន់បានយ៉ាងឆាប់រហ័ស។
ពន្យឺតភាពចាស់នៃកោសិកា
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏សម្បូរបែបដែលមាននៅក្នុងទឹកឃ្មុំ និងផ្លែម្រះ មានសមត្ថភាពពន្យារភាពចាស់នៃកោសិកា ដូច្នេះជួយឱ្យអ្នកមានសុខភាពល្អក្នុងរយៈពេលយូរ។
ចំណាំ៖
-ទឹកម្រះគួរទទួលទានបន្ទាប់ពីអ្នកបានទទួលទានទឹកក្តៅឧណ្ហៗ ១ ពែងនៅពេលព្រឹក។
-ព្រោះផ្លែម្រះអាចកាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាម ការពារហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម ប្រសិនបើអ្នកស្ថិតក្នុងដំណាក់កាលប្រើថ្នាំបញ្ចុះជាតិស្ករក្នុងឈាម មិនគួរប្រើវាឡើយ។
-អ្នកដែលមានសម្ពាធឈាមទាប អ្នកជំងឺវះកាត់ថ្មី មិនគួរប្រើភេសជ្ជៈដែលមានម្រះឡើយ។
-ជាតិស្ករក្នុងទឹកឃ្មុំមានច្រើនណាស់ បើអ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម គួរកម្រិតការប្រើប្រាស់របស់វា ។
-ទឹកឃ្មុំមិនគួរលាយជាមួយនឹងទឹកក្តៅលើសពី 40 អង្សារសេទេ សីតុណ្ហភាពទឹកខ្ពស់ពេកនឹងបំផ្លាញសារធាតុចិញ្ចឹមរបស់ទឹកឃ្មុំ ហើយថែមទាំងធ្វើឱ្យទឹកឃ្មុំផ្លាស់ប្តូរទៅជាគ្រោះថ្នាក់៕