ផ្កាខាត់ណា គឺជាប្រភពដ៏ល្អមួយនៃជាតិសរសៃដែលជំនួយដល់ការរំលាយអាហារ និងបញ្ចេញជាតិពុលពីក្នុងខ្លួន។
វត្តមានរបស់សារធាតុ Glucosinolate, Glucoraphanin និង Sulforaphane ក្នុងផ្កាខាត់ណាអាចជួយការពារភ្នាសក្រពះ និងទប់ស្កាត់ការលូតលាស់របស់បាក់តេរីបង្កជំងឺរលាកក្រពះ (Helicobacter Pylori) បាន។ ក្រៅពីនេះ សារធាតុ Isothiocyanates ក្នុងផ្កាខាត់ណានឹងជួយបង្ការការប្រឈមមុខនៃបញ្ហាក្នុងពោះជាច្រើនទៀតបានដូចជា ដំបៅក្រពះ និងមហារីកពោះវៀនធំ៕