អ្នកជំងឺកូវីដ១៩ ដែលកំពុងព្យាបាលនៅផ្ទះ ប្រសិនបើចង់ជាសះស្បើយយ៉ាងឆាប់រហ័ស គួរចៀសវាងភេសជ្ជៈបង្កគ្រោះថ្នាក់ទាំង ៣ ខាងក្រោម៖
ភេសជ្ជៈ 3 ប្រភេទ ដែលអ្នកជំងឺកូវីដដ១៩ គួរតែត្រូវបានជៀសវាង ដើម្បីកុំឱ្យហានិភ័យនៃផលវិបាកកើនឡើង
គ្រឿងស្រវឹង និងភេសជ្ជៈមានជាតិអាល់កុល៖ អ្នកជំងឺកូវីដ១៩ ផឹកស្រាមានគ្រោះថ្នាក់ខ្លាំងណាស់វាធ្វើឱ្យប្រព័ន្ធភាពស៊ាំចុះខ្សោយ។ នៅពេលដែលប្រព័ន្ធការពាររាងកាយចុះខ្សោយ ហានិភ័យនៃកូវីដ១៩ កើនឡើង ហានិភ័យនៃការផ្លាស់ប្តូរធ្ងន់ធ្ងរអាចនាំឱ្យមានហានិភ័យនៃការបរាជ័យផ្លូវដង្ហើម និងឈាមរត់ ការបរាជ័យនៃសរីរាង្គច្រើន។
កាហ្វេ និងភេសជ្ជៈមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន៖ យោងតាមអ្នកជំនាញផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភ ប្រសិនបើ អ្នកជំងឺកូវីដ១៩ ផឹកកាហ្វេ តែ ច្រើនជាប្រចាំ និងភេសជ្ជៈប៉ូវកម្លាំងដែលមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន វានឹងនាំមកនូវផលអាក្រក់ជាច្រើនដល់រាងកាយអ្នកជំងឺ។ ហេតុផលគឺថាសមាសធាតុជាតិកាហ្វេអ៊ីនអាចនាំឱ្យខ្សោះជាតិទឹកហើយអាចប៉ះពាល់ដល់គុណភាពនៃការគេង។
លើសពីនេះ ការទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីន ក៏បង្កើនរោគសញ្ញារយៈពេលខ្លីដូចជា ថប់បារម្ភ ញ័រទ្រូង រាគ ឈឺក្បាល ពិបាករំលាយអាហារ ពិបាកគេង… ព្រមទាំងផលប៉ះពាល់រយៈពេលវែងដូចជា បាត់បង់ចំណង់អាហារ គេងមិនលក់ ច្រាលអាស៊ីត។ ការឈឺក្បាលប្រកាំង ការថប់បារម្ភ រោគសញ្ញាពោះវៀនឆាប់រលាក (IBS) និងសម្ពាធឈាមខ្ពស់ … មានគ្រោះថ្នាក់ខ្លាំងណាស់។
ភេសជ្ជៈដែលមានជាតិស្ករច្រើន៖ ភេសជ្ជៈដែលមានជាតិស្ករដូចជា ភេសជ្ជៈសូដា ទឹកដោះគោ តែ…. មានគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ ព្រោះនេះមិនមែនជារបបអាហារដែលមានតុល្យភាព។ ជាតិស្ករលើសក្នុងឈាមរបស់យើងប៉ះពាល់ដល់កោសិកាភាពស៊ាំ និងធ្វើឱ្យប្រព័ន្ធភាពស៊ាំចុះខ្សោយ។ វាប្រៀបដូចជា “ដីមានជីជាតិ” សម្រាប់ការលូតលាស់នៃបាក់តេរី និងមេរោគ។
ភេសជ្ជៈមានជាតិស្ករច្រើនពេកក្នុងរាងកាយអាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ក្នុងពេលជាមួយគ្នានេះ ស្ថានភាពនេះរុញច្រានប្រព័ន្ធការពារចូលទៅក្នុងវដ្តដ៏កាចសាហាវ ខណៈដែលរាងកាយត្រូវផលិតអាំងស៊ុយលីនកាន់តែច្រើនឡើង។ ដូច្នេះ ជំនួសឱ្យការពិសាភេសជ្ជៈដែលមានជាតិស្ករ អ្នកគួរតែផឹកទឹកចម្រោះ ឬទឹកផ្លែឈើស្រស់៕