សម្រាប់កុមារតូចៗ មានអាហារដែលមើលទៅមានសុខភាពល្អ ប៉ុន្តែតាមពិតមិនដូចការគិតនោះទេ ដូច្នេះពួកគេគួរតែញ៉ាំតិច។
ស្ករកៅស៊ូ
កុមារមិនគួរញ៉ាំស្ករកៅស៊ូទេ។ ដោយសារតែស្ករកៅស៊ូភាគច្រើនមានផ្ទុកជាតិស្ករច្រើន ហើយវាអាចប៉ះពាល់ដល់ធ្មេញរបស់កូនអ្នក បណ្តាលឱ្យពុកធ្មេញ។ ហើយស្ករកៅស៊ូដែលគ្មានជាតិស្ករធ្វើឱ្យកុមារងាយនឹងរាគ។ ប៉ុន្តែអ្វីដែលគ្រោះថ្នាក់បំផុតនោះគឺថា កុមារអាចលេបស្ករកៅស៊ូដោយចៃដន្យចូលក្នុងពោះបានយ៉ាងងាយ បណ្តាលឱ្យពិបាកដកដង្ហើម និងស្ទះប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
ជំនួសឱ្យការទំពារស្ករកៅស៊ូ អ្នកអាចឱ្យកូនរបស់អ្នកទំពារបន្លែផ្សេងទៀតដូចជា ការ៉ុត ត្រសក់… ឬធ្វើអាហារសម្រន់ឱ្យពួកគេ។
marshmallows
កុមារមិនគួរញ៉ាំបង្អែមច្រើនពេកទេ។ ការសិក្សាមួយបានរកឃើញថា បរិមាណជាតិស្ករក្នុង marshmallows អាចបណ្តាលឱ្យមានសកម្មភាពផ្ចង់អារម្មណ៍ខ្លាំង និងចុះខ្សោយការផ្តោតអារម្មណ៍ចំពោះកុមារ។
ធ្វើពោតលីងក្នុងមីក្រូវ៉េវ
ពោតលីងក្នុងមីក្រូវ៉េវ គឺជាអាហារសម្រន់ដែលក្មេងៗចូលចិត្ត។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយមានមនុស្សតិចណាស់ដែលដឹងថាការអនុវត្តនេះមានគ្រោះថ្នាក់ខ្លាំងណាស់ចំពោះសុខភាពរបស់កុមារ។ ព្រោះនៅពេលដែលនៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ ក្រដាសរុំពោតលីងនឹងបញ្ចេញសារធាតុគីមីពុលខ្លាំងហៅថា perfluorinated។ សារធាតុនេះនឹងពន្យឺតការលូតលាស់របស់កុមារ ថែមទាំងបង្កជាជំងឺមហារីកទៀតផង។
ជំនួសឱ្យការប្រើមីក្រូវ៉េវ ធ្វើពោតលីងញ៉ាំដោយប្រើខ្ទះ និងប្រេងអូលីវបន្តិច។ វាចំណាយពេលត្រឹមតែ 5 ទៅ 7 នាទីប៉ុណ្ណោះដើម្បីទទួលបានអាហារសម្រន់ដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់សម្រាប់កុមារ។
អាហារកំប៉ុង
Bisphenol-A (BPA) គឺជាសារធាតុពុលដែលមាននៅក្នុងសម្ភារៈកំប៉ុងជាច្រើន វាទំនងជាសារធាតុនេះនឹងត្រូវបានលាយជាមួយអាហារនៅក្នុងកំប៉ុង។ នេះអាចបំផ្លាញខួរក្បាល និងប្រព័ន្ធបន្តពូជរបស់ទារក ហើយថែមទាំងបង្កមហារីកទៀតផង។
ដូច្នេះហើយ អ្នកគួរតែប្រើប្រាស់គ្រឿងផ្សំស្រស់ៗ ដើម្បីរៀបចំម្ហូបអាហារ ជំនួសឲ្យការប្រើប្រាស់កំប៉ុង ដើម្បីរក្សាទុកបានយូរ។
សូកូឡា
សូកូឡាខ្មៅដែលគ្មានស្ករបន្ថែមតិចតួចត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាអាហារសម្រន់ធម្មតាសម្រាប់សុខភាព។ សូកូឡាខ្មៅអាចផ្តល់ប្រូតេអ៊ីនច្រើន កាល់ស្យូម ម៉ាញេស្យូម និងវីតាមីន B2 ម៉ាញេស្យូម ទង់ដែង ជាតិដែក ស័ង្កសី។ លើសពីនេះ សារជាតិ flavonoids ដែលមាននៅក្នុងសូកូឡាខ្មៅ មានឥទ្ធិពលប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាក់លាក់។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ សូកូឡាខ្មៅមានជាតិកាហ្វេអ៊ីនខ្ពស់ចំពោះកុមារតូចៗ។ បណ្ឌិតសភាកុមារអាមេរិកបានណែនាំថា កុមារដែលមានអាយុក្រោម 12 ឆ្នាំមិនគួរទទួលទានអាហារដែលមានជាតិកាហ្វេអ៊ីនឡើយ។ ដូច្នេះសូកូឡាខ្មៅមិនត្រូវបានណែនាំសម្រាប់កុមារទេ។
ជាទូទៅ សូកូឡាមានកាឡូរីខ្ពស់ និងជាតិខ្លាញ់ឆ្អែត ហើយសូកូឡាមានជាតិស្ករខ្ពស់ ដូច្នេះពួកគេមិនត្រូវបានណែនាំអោយកុមារញ៉ាំនោះទេ។ ប្រសិនបើកុមារពិតជាចង់ញ៉ាំ ឪពុកម្តាយគួរតែមើលតារាងការពិតនៃអាហារូបត្ថម្ភ ជ្រើសរើសសូកូឡាមួយចំនួនដែលមានជាតិស្ករទាប ជាតិខ្លាញ់ទាប និងយកចិត្តទុកដាក់ក្នុងការគ្រប់គ្រងការទទួលទានរបស់ពួកគេ៕