អត្ថបទនេះនឹងជួយអ្នកជ្រើសរើសបន្លែដែលកុមារចូលចិត្ត និងល្អបំផុតសម្រាប់សុខភាពរបស់ពួកគេ។
ដំឡូងជ្វា
នៅពេលជ្រើសរើសដំឡូងជ្វាធ្វើជាអាហារទារក អ្នកម្តាយគួរតែជ្រើសរើសដំឡូងជ្វាពណ៌ទឹកក្រូច ព្រោះក្រៅពីផ្តល់ប៉ូតាស្យូម វីតាមីន C និងជាតិសរសៃច្រើន។ មើមនេះក៏មានផ្ទុកសារធាតុ Beta-carotene ច្រើនផងដែរ ដែលល្អសម្រាប់ការលូតលាស់របស់កុមារ។
ការ៉ុត
ការ៉ុតក៏ជាអាហារដ៏ល្អ និងពេញនិយមសម្រាប់កុមារផងដែរ។ បន្ទាប់ពីការ៉ុតឆ្អិនហើយ សូមច្របាច់ការ៉ុតចេញដើម្បីបង្កើតជាល្បាយដ៏ស្រស់ស្អាត និងមានរសជាតិមិនឆួលពេកសម្រាប់ក្រអូមមាត់របស់កុមារ។
លើសពីនេះ ការ៉ុតសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ដើម្បីលើកកម្ពស់ការរំលាយអាហារដែលមានសុខភាពល្អ ក៏ដូចជាបេតាការ៉ូទីន ដែលបំប្លែងទៅជាវីតាមីន A ដើម្បីបង្កើនភ្នែក និងមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
ស្ពៃស្ពីណាច
ស្ពៃស្ពីណាច គឺល្អសម្រាប់ទារក។ បន្ថែមពីលើសមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភចម្រុះ ស្លឹករបស់ស្ពៃស្ពីណាច សម្បូរទៅដោយជាតិដែក ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមដែលទារកត្រូវការជាពិសេសសម្រាប់ថាមពល និងការលូតលាស់។
ស្ពៃស្ពីណាចឆ្អិនហើយសុទ្ធគឺល្អបំផុតសម្រាប់កុមារតូចៗ។ អ្នកអាចបន្ថែមអំបិលបន្តិចដើម្បីបង្កើនរសជាតិ។
ល្ពៅ
វាយនភាពរលោងនៃផ្លែល្ពៅត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាអាហារដំបូងដ៏ល្អសម្រាប់ទារក ហើយវាសម្បូរទៅដោយវីតាមីន A។
ប័រ
ប័រមានសមាសធាតុអាស៊ីតខ្លាញ់ monounsaturated ពិសេស។ សារធាតុ macronutrients សំខាន់ៗដែលមាននៅក្នុងផ្លែប័រ អាចជួយអភិវឌ្ឍខួរក្បាល និងប្រព័ន្ធប្រសាទរបស់ទារក ក៏ដូចជាពង្រឹងការស្រូបយកវីតាមីនរលាយជាតិខ្លាញ់ វីតាមីន A វីតាមីន D និងវីតាមីន E និងវីតាមីន K។ លើសពីនេះ ការទទួលទានផ្លែបឺរ ច្រើនតែមានផ្ទុកនូវបរិមាណដ៏ច្រើន។ បរិមាណនៃជាតិសរសៃ និង folate ដែលល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
សណ្តែក
សណ្តែក ទន់ប្រហែលជាមិនមែនជាជម្រើសអាហារដែលពេញនិយមសម្រាប់មនុស្សពេញវ័យ ប៉ុន្តែ សណ្តែកអាចត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់កុមារ។ គ្រាប់ពណ៌បៃតងតូចៗទាំងនេះស្ថិតក្នុងចំណោមប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់បំផុតដែលមាន 4 ក្រាមក្នុងមួយការបម្រើ។
ដើម្បីរៀបចំ សណ្តែកគ្រាន់តែចំហុយ សណ្តែកកកហើយលាយរហូតដល់សុទ្ធ។ អ្នកថែមទាំងអាចបន្ថែមទឹកដោះម្តាយបន្តិច ដើម្បីអោយល្បាយសណ្តែកសៀងមានភាពស៊ីសង្វាក់គ្នា។
តើម្ដាយគួរយកចិត្តទុកដាក់លើអ្វីខ្លះពេលឱ្យកូនទទួលទានបន្លែ?
ទោះបីជាបន្លែជាក្រុមអាហារងាយស្រួល និងមានជីវជាតិក៏ដោយ ក៏ឪពុកម្តាយនៅតែត្រូវយកចិត្តទុកដាក់ជាពិសេសនៅពេលជ្រើសរើសបន្លែ ឬកែច្នៃវា ដើម្បីជួយពួកគេបង្កើនសារធាតុចិញ្ចឹមរបស់ពួកគេ។
.ជាដំបូងវាចាំបាច់ណាស់ក្នុងការយកចិត្តទុកដាក់ចំពោះប្រភពដើមនៃបន្លែ។ .គួរជ្រើសរើសបន្លែស្អាត និងធានាអនាម័យ និងសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ។
.គួរលាងបន្លែមុនកែច្នៃអាចត្រាំរយៈពេល ១៥ នាទីជាមួយទឹកអំបិល។
.វាត្រូវបានណែនាំឱ្យចំហុយបន្លែជំនួសឱ្យការស្ងោរដើម្បីជៀសវាងការបាត់បង់សារធាតុចិញ្ចឹម។
.កុមារមិនគួរញ៉ាំបន្លែដែលអាចបង្កឱ្យមានក្លិនស្អុយដូចជា ស្ពៃខៀវ ពោតដែលមិនទាន់បានធ្វើឱ្យសុទ្ធ ។ល។
.ពេលញ៉ាំអាហាររឹង ទារកប្រឈមនឹងអាលែហ្សីអាហារ ដូច្នេះអ្នកម្តាយត្រូវប្រយ័ត្នខ្លាំង។ ប្រសិនបើអ្នកឃើញថាកូនរបស់អ្នកមានរោគសញ្ញាដូចជា ក្អួត ពិបាកដកដង្ហើម រាគ ឬហៀរសំបោរ បន្ទាប់ពីញ៉ាំបន្លែណាមួយរួច ចូរប្រញាប់នាំគាត់ទៅជួបគ្រូពេទ្យ។
.កុំបង្ខំកុមារឱ្យញ៉ាំ ប៉ុន្តែត្រូវអត់ធ្មត់ឱ្យពួកគេព្យាយាមច្រើនដងរហូតដល់ពួកគេស៊ាំនឹងអាហារ។
.ញ៉ាំអាហារតិចៗ ដើម្បីងាយស្រួលឱ្យកូនញ៉ាំ។
.អ្នកគួរឲ្យកូនញ៉ាំអាហារច្រើនប្រភេទ ដើម្បីកុំឲ្យគាត់ធុញ។
ដូច្នេះតាមរយៈព័ត៌មានខាងលើ ម្តាយអាចឆ្លើយសំណួរ “តើបន្លែមួយណាល្អសម្រាប់ទារក” និងកំណត់ចំណាំចាំបាច់នៅពេលទារកចូលដល់ដំណាក់កាលផ្តាច់ដោះ៕