អាហារខាងក្រោមមានជីវជាតិ សំបូរទៅដោយកូឡាជេន (collagen) ប៉ុន្តែមានជាតិខ្លាញ់ទាប ដែលល្អសម្រាប់ស្ត្រី ជាពិសេសអ្នកដែលឈានចូលវ័យកណ្តាល។
ឆ្អឹងស៊ុប
ទោះបីជាការស្រាវជ្រាវថ្មីៗនេះបានបង្ហាញថាឆ្អឹងស៊ុបប្រហែលជាមិនមែនជាប្រភពនៃ collagen ដែលអាចទុកចិត្តបានក៏ដោយ ជម្រើសនេះគឺជាវិធីសាស្ត្រដ៏ពេញនិយមបំផុត។
ធ្វើឡើងដោយការស្ងោរឆ្អឹងស៊ុបក្នុងទឹក ដំណើរការនេះត្រូវបានគេនិយាយថាដើម្បីចម្រាញ់កូឡាជែន។ លើសពីនេះ ឆ្អឹងស៊ុបក៏មានផ្ទុកនូវកាល់ស្យូម ម៉ាញេស្យូម ផូស្វ័រ កូឡាជែន គ្លុយកូសមីន chondroitin អាស៊ីតអាមីណូ និងសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនទៀត។
សាច់មាន់
សាច់មាន់មានជាលិកាភ្ជាប់ច្រើន។ ជាលិកាទាំងនេះធ្វើឱ្យមាន់ក្លាយជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃកូឡាជែនក្នុងរបបអាហារ។ ការសិក្សាជាច្រើនបានប្រើ ក មាន់ និងឆ្អឹងខ្ចីជាប្រភពនៃ collagen ដើម្បីព្យាបាលជំងឺរលាកសន្លាក់។ ជាមួយគ្នានេះ សាច់មាន់ក៏មានជាតិខ្លាញ់ទាបផងដែរ ដូច្នេះវាអាចជួយអ្នកក្នុងការសម្រកទម្ងន់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
ត្រី និង សិប្បីសត្វ
ដូចសត្វដទៃទៀតដែរ ត្រី និងពពួកសិប្បីសត្វ ច្រើនតែមានឆ្អឹង និងសរសៃចងធ្វើពីកូឡាជែន។ លើសពីនេះ សាច់ត្រី និងពពួកសិប្បីសត្វមានផ្ទុកនូវសារធាតុ Omega-3 ច្រើន ដែលជួយបន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន ជួយការពារជំងឺពុកឆ្អឹង កាត់បន្ថយភាពស្លេកស្លាំង បង្កើនការចងចាំ…។
ពពួកក្រូច
ពពួកក្រូចច្រើនតែផ្ទុកនូវវីតាមីន C ច្រើន ដែលដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការផលិត Pro-Collagen ដែលជាបុព្វហេតុរបស់រាងកាយក្នុងការបង្កើតកូឡាជែនដ៏ល្អសម្រាប់ស្បែក និងរូបរាងរបស់ស្ត្រី។ ជាមួយគ្នានេះ សមាសធាតុវីតាមីន C ក៏ជួយអ្នកពង្រឹងភាពធន់របស់អ្នក ការពារជំងឺផ្តាសាយ ការឆ្លងមេរោគផ្លូវដង្ហើម…..។
ដូច្នេះហើយ អ្នកគួរតែបន្ថែមផ្លែឈើពពួកក្រូចដូចជា៖ ក្រូចថ្លុង ក្រូចឆ្មា ក្រូចឃ្វិច… ទៅក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក!
បន្លែស្លឹកបៃតង
យើងទាំងអស់គ្នាដឹងថា បន្លែបៃតង គឺជាផ្នែកមួយដ៏សំខាន់នៃរបបអាហារដែលមានសុខភាពល្អ។ ស្ពៃស្ពីណាច ខាត់ណា, ស្ពៃស្វីស និងសាឡាត់ ផ្សេងទៀតទទួលបានពណ៌របស់វាពី chlorophyll ដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថាសម្រាប់លក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មរបស់វា។
សណ្តែកនិងផលិតផលសណ្តែក
សណ្តែកសៀងជាអាហារសម្បូរប្រូតេអ៊ីនដែលជាធម្មតាមានអាស៊ីដអាមីណូចាំបាច់សម្រាប់ការសំយោគកូឡាជែន។ លើសពីនេះ ពួកវាជាច្រើនសម្បូរទៅដោយទង់ដែង ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមមួយទៀតដែលត្រូវការសម្រាប់ការផលិតកូឡាជែន៕