គំនិតដែលថាចេកសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម អ្នកម្តាយមានផ្ទៃពោះណាអាចញ៉ាំបានយ៉ាងស្រួល។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ មានម្តាយមួយចំនួនដែលមិនគួរញ៉ាំផ្លែចេក ហើយខាងក្រោមនេះជាមូលហេតុ។
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរញ៉ាំចេកឬអត់?
ចេកជាផ្លែឈើមានរសជាតិឆ្ងាញ់ មានជីវជាតិ តម្លៃថោកដែលស្ត្រីគួរញ៉ាំពេលមានផ្ទៃពោះ។ ចេកនាំមកនូវគុណតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភយ៉ាងច្រើន ជាពិសេសសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍នៃផ្លែចេកសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ចូរស្វែងយល់ទាំងអស់គ្នា។
សម្បូរជាតិកាល់ស្យូម៖ ចេកមានផ្ទុកជាតិកាល់ស្យូមច្រើនដែលចាំបាច់សម្រាប់ការមានផ្ទៃពោះ។ កាល់ស្យូមជួយម្តាយដែលមានផ្ទៃពោះ និងទារករឹងមាំជារៀងរាល់ថ្ងៃ។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះចង់បំបាត់អាការៈឈឺខ្នង និងរមួលក្រពើ ចាំញ៉ាំផ្លែចេករាល់ថ្ងៃ។
សម្បូរអាស៊ីតហ្វូលិក៖ ផ្លែចេកសម្បូរទៅដោយអាស៊ីតហ្វូលិក ដែលចាំបាច់សម្រាប់ការលូតលាស់របស់ទារក ជួយធ្វើឱ្យប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទរបស់ទារកល្អឥតខ្ចោះ។ បើគ្មានអាស៊ីតហ្វូលិកទេ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះអាចកើតមិនគ្រប់ខែ ហើយទារកងាយនឹងកើតជំងឺខ្សោយបេះដូង។ ដូច្នេះហើយ ស្ត្រីមានគភ៌ទទួលទានចេករាល់ថ្ងៃ គឺជាវិធីដ៏ល្អបំផុតក្នុងការការពារសុខភាពខ្លួនឯង និងទារកក្នុងផ្ទៃ។
សម្បូរជាតិដែក៖ ជាតិដែកគឺជាសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ កង្វះជាតិដែកនឹងធ្វើឱ្យមានភាពស្លេកស្លាំង នាំឱ្យមានបញ្ហាជាច្រើនក្នុងការមានផ្ទៃពោះយឺត និងសម្រាលកូនមិនគ្រប់ខែ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ កង្វះជាតិដែកមិនមែនជាជំងឺកម្រ និងពិបាកព្យាបាលនោះទេ។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះអាចបំពេញកង្វះជាតិដែកទាំងស្រុងដោយការញ៉ាំអាហារសម្បូរជាតិដែក។ ចេកគឺជាអាហារមួយក្នុងចំណោមអាហារបែបនេះ។
ជួយរក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាម៖ ចេកផ្តល់ប៉ូតាស្យូមច្រើនសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ជួយរក្សាតុល្យភាពសម្ពាធឈាម និងគ្រប់គ្រងភាពតានតឹងចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ដូច្នេះហើយ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទទួលទានផ្លែចេកជារៀងរាល់ថ្ងៃ គឺជាវិធានការដ៏សាមញ្ញ និងមានប្រសិទ្ធភាពបំផុត ដើម្បីជួយរក្សាតុល្យភាពសម្ពាធឈាម។
តើចេកប៉ុន្មានសមស្របសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ?
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះអាចទទួលទានចេក ១-២ផ្លែ/ថ្ងៃ ដើម្បីបំពេញតម្រូវការអាហារូបត្ថម្ភភាគច្រើនរបស់រាងកាយ។ លើសពីនេះ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមិនគួរញ៉ាំចេកទុំ ឬចេកណាំវ៉ាដែលទុកចោលយូរពេកក្នុងបរិយាកាសខាងក្រៅនោះទេ ព្រោះវាអាចនឹងមានសត្វទុំដែលនាំមកនូវមេរោគ។
តើស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរមិនញ៉ាំចេកក្នុងករណីអ្វីខ្លះ?
ថ្វីត្បិតតែវាល្អ ប៉ុន្តែមិនមែនស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទាំងអស់អាចញ៉ាំផ្លែចេកបានទេ។ ដូច្នោះហើយ នៅដំណាក់កាលដំបូងនៃការមានផ្ទៃពោះ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរតែកំណត់ ឬល្អបំផុតមិនបរិភោគចេក។ នៅដំណាក់កាលកណ្តាល និងចុងនៃការមានផ្ទៃពោះ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះអាចញ៉ាំផ្លែចេកបាន ប៉ុន្តែមិនច្រើនពេកទេ។ អ្នកគួរតែញ៉ាំចេក ១-២ ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃ។ នៅពេលទទួលទានផ្លែចេក អ្នកក៏គួរកត់សំគាល់ផងដែរថា ចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលមានលំពែងខ្សោយ និងជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្ពស់ ពួកគេមិនគួរទទួលទានចេកឡើយ។
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលមានលំពែងនិងក្រពះខ្សោយ
ចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលមានលំពែង និងក្រពះ ខ្សោយនៅពេលទទួលទានចេកនឹងនាំឱ្យរាគ និងរោគសញ្ញាមិនល្អផ្សេងទៀតនៃបំពង់រំលាយអាហារ។ កាន់តែគ្រោះថ្នាក់ វាអាចបណ្តាលឱ្យទាំងម្តាយមានផ្ទៃពោះ និងទារកក្នុងផ្ទៃ ខ្វះអាហារូបត្ថម្ភ។ បើអ្នកពិតជាចង់ញ៉ាំផ្លែចេកព្រោះឃ្លានពេក អ្នកគួរស្ងោរវាហើយញ៉ាំ។
ម្តាយមានផ្ទៃពោះដែលជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្ពស់
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលមានជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្ពស់មិនគួរទទួលទានចេកឡើយ ។ ដោយសារតែចេកមានជាតិស្ករច្រើន ដូច្នេះពេលញ៉ាំវានឹងបង្កើនកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។ នេះនឹងមិនល្អសម្រាប់ទាំងម្តាយមានផ្ទៃពោះ និងទារកក្នុងផ្ទៃ។ ជាងនេះទៅទៀត វាក៏អាចនាំឱ្យមានហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមចំពោះស្ត្រីមានគភ៌ផងដែរ។
សូមយកចិត្តទុកដាក់ការពារសុខភាពស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ និងទារកឱ្យបានល្អបំផុត៕