ត្រីគឺជាអាហារដែលមានសុខភាពល្អ។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយមានត្រី ៧ ប្រភេទដែលអ្នកគួរតែញ៉ាំក្នុងកម្រិតមធ្យម ព្រោះវាផ្ទុកជាតិបារតច្រើន។
ត្រីធូណា
ត្រីធូណាគឺជាត្រីដែលមានផ្ទុកជាតិបារតច្រើន ជាពិសេសត្រីធូណាព្រុយខៀវនិងខ្មៅ។ លើសពីនេះត្រីធូណាដែលលក់នៅក្នុងហាងមានចំនួនតិចតួចណាស់ ហើយឥឡូវនេះពួកវាត្រូវបានគេចិញ្ចឹមច្រើន ដូច្នេះវាមិនអាចទៅរួចទេ ដែលមិនអើពើករណីដែលត្រីធូណាត្រូវបានគេប្រើជាញឹកញាប់ជាមួយថ្នាំអង់ទីប៊ីយោទិច និងអរម៉ូនបង្កើតសារធាតុ ដែលមិនល្អសម្រាប់រាងកាយមនុស្ស។អ្នកជំនាញផ្នែកសុខភាពណែនាំថាសម្រាប់ត្រីធូណាមនុស្សពេញវ័យគួរទទួលទានតែ ១០០ ក្រាមក្នុងមួយខែប៉ុណ្ណោះ ចំណែកកុមារមិនត្រូវបានណែនាំទេ។
ត្រីខ្ជឹង អន្ទង់
ត្រីនេះ មានខ្លាញ់ច្រើន ហើយងាយស្រូបយកកាកសំណល់ឧស្សាហកម្ម និងកសិដ្ឋានពីប្រភពទឹក។ អន្ទង់នាំចូលពីអាមេរិកត្រូវបានគេនិយាយថាមានផ្ទុកនូវសារធាតុពុលច្រើនបំផុត។ អន្ទង់អ៊ឺរ៉ុប ក៏មានជាតិបារតផងដែរ។ មនុស្សពេញវ័យអាចបរិភោគអន្ទង់ចំនួន ៣០០ ក្រាម/ខែ ចំណែកកុមារ ២០០ ក្រាម/ខែ។
ត្រីអណ្តែង
ត្រីនេះគឺជាប្រភេទត្រីដែលត្រូវបាននាំពីវៀតណាមច្រើន និងនាំចេញទៅបណ្តាប្រទេសជាច្រើនទៀតផងដែរ ហើយនៅពេលធ្វើតេស្តរកគ្រីស្តាល់ស្វាយ និងរ៉ែទង់ដែងខៀវនៅអាមេរិកលទ្ធផល គឺវិជ្ជមាន។ សហរដ្ឋអាមេរិកបានរាយឈ្មោះត្រីអណ្តែងរបស់វៀតណាមនៅក្នុងបញ្ជីត្រីកខ្វក់ ហើយគួរនៅឱ្យឆ្ងាយពីវា។
ត្រីទីឡាព្យ៉ា
ត្រីទីឡាព្យ៉ា មិនមានអាស៊ីតខ្លាញ់មានប្រយោជន៍ច្រើនទេ ប៉ុន្តែមានអាស៊ីតខ្លាញ់ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ជាច្រើនដូចជាខ្លាញ់ជ្រូក។ ការទទួលទានត្រីទីឡាព្យ៉ាច្រើនពេកអាចបង្កើនកូឡេស្តេរ៉ុល ដែលធ្វើឱ្យរាងកាយងាយនឹងមានអាឡែរហ្សី។អ្នកដែលមានជំងឺបេះដូង ជំងឺហឺត និងឈឺសន្លាក់ ត្រូវបានគេណែនាំមិនឱ្យញ៉ាំត្រីទីឡាព្យ៉ាច្រើនឡើយ។
ត្រីពោធិ
ត្រីពោធិមានទំហំធំណាស់។ ប៉ុន្តែដើម្បីឱ្យត្រីធំយ៉ាងឆាប់រហ័ស អ្នកបង្កាត់ពូជខ្លះចិញ្ចឹមត្រីដោយអរម៉ូន។ ដូច្នេះត្រីដែលនេសាទបានពីទឹកធម្មជាតិ ទោះបីវាតូច តែវាមានគ្រោះថ្នាក់តិចជាំង និងមានសារធាតុចិញ្ចឹមជាងត្រីធំៗ។
ត្រីដាវ
នេះគឺជាប្រភេទត្រីសមុទ្រដែលមានផ្ទុកជាតិបារតខ្ពស់ ប្រសិនបើបរិភោគច្រើនពេកនឹងបង្កើនហានិភ័យនៃការពុលគីមីបារ៉តមេទីល ដូច្នេះជាការល្អបំផុតដើម្បីកំណត់ការទិញ និងកែច្នៃសម្រាប់គ្រួសារ។
ត្រីសាលម៉ុន
វាគឺជាត្រីដ៏ល្បីល្បាញ ដែលមានផ្ទុកអូមេហ្គា ៣ និងអូមេហ្គា ៦ ច្រើន ដូច្នេះម្តាយជាច្រើនទិញវាឱ្យកូនបរិភោគប៉ុន្តែត្រីសាលម៉ុនចិញ្ចឹម គឺត្រូវផ្តល់ខ្លាញ់ និងអាហារឧស្សាហកម្មបន្ថែមទៀតដើម្បីធ្វើឱ្យត្រីធំ។ ជាលទ្ធផលពួកវាមានកាឡូរីខ្ពស់ និងខ្លាញ់ឆ្អែត ប៉ុន្តែមានសារធាតុរ៉ែទាប។
លើសពីនេះសមាមាត្រអូមេហ្គា ៣ ទៅអូមេហ្គា ៦ នៅក្នុងត្រីសាលម៉ុនក៏ទាបជាងដែរ។ ខណៈពេលដែលកសិដ្ឋានត្រីសាលម៉ុនមិនមានអនាម័យ ត្រីសាលម៉ុនក៏មានជាតិពុល ដូចជាឌីអុកស៊ីន និង PCBs ផងដែរ៕