ពិតណាស់! ជាតិកាហ្វេអ៊ីននៅក្នុងកាហ្វេ មានទាំងគុណសម្បត្តិ និងគុណវិបត្តិ ។ តែបើអ្នកពិសាឲ្យបានត្រឹមត្រនិងទទួលបានប្រយោជន៍ ។
១. គ្មានជាតិកាហ្វេអ៊ីនបន្ទាប់ពីម៉ោង២រសៀល
កាហ្វេគឺជាប្រភពធម្មជាតិមួយក្នុងចំណោមសារជាតិកាហ្វេអ៊ីនដែលសំបូរទៅដោយជាតិកាហ្វេអ៊ីន។ កាហ្វេអ៊ីនគឺជាភ្នាក់ងាររំញោចដែលជាហេតុផលមួយក្នុងចំណោមហេតុផលចម្បងដែលកាហ្វេមានប្រជាប្រិយភាព។ វាផ្តល់ថាមពលដល់អ្នកនិងជួយឱ្យអ្នកភ្ញាក់ដឹងខ្លួននៅពេលអ្នកអស់កម្លាំងប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកផឹកកាហ្វេយឺតពេលថ្ងៃវាអាចរំខានដល់ដំណេករបស់អ្នក។ ការគេងមិនបានល្អត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងបញ្ហាសុខភាពគ្រប់ប្រភេទ។
២.កុំលាយកាហ្វេរបស់អ្នកជាមួយស្ករ
ទោះបីជាកាហ្វេផ្តល់មកអោយអ្នកនៅសុខភាពល្អស្រាប់ក៏ដោយ ក៏អ្នកអាចប្រែក្លាយវាទៅជាអ្វីដែលមានគ្រោះថ្នាក់ បើសិនជាថែមស្ករមួយដុំទៅក្នុងវា។ប្រសិនបើអ្នកមិនអាចគ្មានជាតិផ្អែមនៅក្នុងកាហ្វេរបស់អ្នកសូមប្រើស្ករធម្មជាតិជំនួសវិញ។
៣.ជ្រើសរើសម៉ាកកាហ្វេដែលមានគុណភាពល្អ
គុណភាពកាហ្វេអាចប្រែប្រួលយ៉ាងខ្លាំងអាស្រ័យលើវិធីសាស្ត្រកែច្នៃ និងរបៀបដាំគ្រាប់កាហ្វេ។ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយប្រសិនបើអ្នកព្រួយបារម្ភអំពីការជ្រើសរើសកាហ្វេរបស់អ្នក សូមពិចារណាទិញគ្រាប់កាហ្វេសរីរាង្គ។
៤.ជៀសវាងការផឹកច្រើនពេក
ខណៈពេលដែលការទទួលទានកាហ្វេក្នុងកម្រិតមធ្យមមានសុខភាពល្អ ការផឹកច្រើនពេកអាចកាត់បន្ថយអត្ថប្រយោជន៍ទូទៅរបស់វា។ការទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើនពេកអាចមានផលប៉ះពាល់ខុសៗគ្នាទោះបីជាភាពប្រែប្រួលរបស់មនុស្សខុសគ្នាក៏ដោយ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយបរិមាណជាតិកាហ្វេអ៊ីនខ្ពស់ជាង (៤០០-៦០០ មីលីក្រាម) ក្នុងមួយថ្ងៃ (ប្រហែល ៤-៦ ពែង) មិនត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងផលប៉ះពាល់អាក្រក់ណាមួយចំពោះមនុស្សភាគច្រើនដែលផឹកកាហ្វេ គឺសុទ្ធតែធ្វើឱ្យមានតុល្យភាពហានិភ័យ និងអត្ថប្រយោជន៍របស់វា។ ចូរស្តាប់រាងកាយរបស់អ្នកហើយទទួលទានមិនលើសពីអ្វីដែលអ្នកអាចអត់ធ្មត់បានទេ។
៥.បន្ថែម cinnamon (ឈើអែម) ខ្លះចូលក្នុងកាហ្វេរបស់អ្នក
cinnamon គឺជាគ្រឿងទេសដែលមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ដែលអាចលាយបញ្ចូលគ្នាយ៉ាងពិសេសជាមួយនឹងរសជាតិកាហ្វេ។ ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ក្លិន cinnamon អាចបន្ថយជាតិគ្លុយកូស កូលេស្តេរ៉ុល និងទ្រីគ្លីសេរីត ចំពោះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
៦.ជៀសវាងក្រែមមានជាតិខ្លាញ់ទាបនិងសិប្បនិម្មិត
ក្រែមក្រែមមានជាតិខ្លាញ់ទាប និងសិប្បនិម្មិតមានទំនោរទៅរកការកែច្នៃខ្ពស់ ហើយអាចមានគ្រឿងផ្សំដែលគួរឱ្យសង្ស័យ។ អាហារធម្មជាតិដែលមានស្រាប់ ជាជម្រើសដ៏ប្រសើរបំផុត។
៧.បន្ថែមកាកាវមួយចំនួនទៅក្នុងកាហ្វេរបស់អ្នក
កាកាវផ្ទុកទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពគ្រប់ប្រភេទ រួមទាំងការថយចុះហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។សូមព្យាយាមបន្ថែមម្សៅកាកាវទៅក្នុងកាហ្វេរបស់អ្នកដើម្បីបន្ថែមរសជាតិ។
៨.ញ៉ាំកាហ្វេរបស់អ្នកដោយប្រើតម្រងក្រដាស
កាហ្វេឆុង មានផ្ទុកសារជាតិកាហ្វេអ៊ីនម្យ៉ាង ដែលអាចបង្កើនកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយការកាត់បន្ថយកម្រិតរបស់វាគឺសាមញ្ញ។ គ្រាន់តែប្រើតម្រងក្រដាស៕