មនុស្សជាច្រើនគិតថាគ្រាន់តែផឹកទឹកក៏ល្អ ប៉ុន្តែមិនដឹងថាត្រូវផឹកអ្វីនិងរបៀបផឹកនោះគឺជាកំហុស។
ផឹកតែជំនួសឱ្យទឹកក្នុងរយៈពេលយូរ
តែមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលមានសុខភាពល្អជាច្រើន។ ប៉ុន្តែបើផឹកតែយូរពេកនឹងធ្វើឱ្យខូចក្រលៀន។
លើសពីនេះ ការផឹកតែច្រើនក៏បណ្តាលឱ្យគេងមិនលក់ ស្ត្រេស ជាតិស្ករក្នុងឈាមទាប អស់កម្លាំង។ ដូច្នេះអ្នកមិនគួរផឹកតែច្រើនជាងពីរពែងក្នុងមួយថ្ងៃនោះទេ។
ផឹកទឹកមិនគ្រប់គ្រាន់
ប្រសិនបើរាងកាយរបស់មនុស្សមិនផឹកទឹកគ្រប់គ្រាន់ទេ ផលវិបាករបស់វាមិនមែនគ្រាន់តែជាអារម្មណ៍ស្រេកទឹកនោះទេ សកម្មភាពរំលាយអាហារនឹងពិបាក។ លើសពីនេះ ការខ្វះជាតិទឹកក៏ធ្វើឱ្យរាងកាយមិនអាចបំប្លែង “កាកសំណល់” នៅក្នុងខ្លួនបាន ដែលនៅទីបំផុតនឹងប្រមូលផ្តុំទៅជាជាតិពុលក្នុងសរីរាង្គខាងក្នុង ដែលបង្កជាមហារីកសម្រាប់អ្នក។
ការដែលអ្នកផឹកទឹកតិចក៏នាំអោយមានកំហាប់ទឹកនោមខ្ពស់ ងាយនឹងកើតជំងឺដូចជា គ្រួសក្នុងតម្រងនោម រលាកតម្រងនោម ខ្សោយតំរងនោម… មិនល្អសម្រាប់សុខភាពទាល់តែសោះ។
ផឹកទឹកលឿនពេក
ក្នុងជីវិត មានពេលវេលាជាច្រើននៅពេលដែលយើងប្រញាប់ ដូច្នេះអ្វីក៏ដោយដែលយើងត្រូវធ្វើ យើងត្រូវបង្កើតទម្លាប់នៃការផឹកទឹកមួយកែវឱ្យបានលឿន។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ប្រសិនបើអ្នករក្សាទម្លាប់នៃការទទួលទានទឹកដ៏ច្រើននេះ វានឹងធ្វើឱ្យលំហូរឈាមកើនឡើង ដែលនាំឱ្យមានការកើនឡើងនៃបន្ទុកការងាររបស់បេះដូង និងការប្រើប្រាស់អុកស៊ីសែន myocardial បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺខ្សោយបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។
ផឹកផ្អែមជំនួសឱ្យទឹកចម្រោះ បំផ្លាញថ្លើម និងតម្រងនោម
មនុស្សជាច្រើន ជាពិសេសកុមារ មិនចូលចិត្តផឹកទឹកចម្រោះទេ ដូច្នេះពួកគេតែងតែជំនួសវាដោយភេសជ្ជៈ។ ជាពិសេស ភេសជ្ជៈមានជាតិហ្គាស ដែលតែងតែស្រេកទឹកញឹកញាប់ ជួយឱ្យរាងកាយមានកម្លាំងបានមួយគ្រា ធ្វើឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយច្រើន។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ប្រសិនបើអ្នករក្សាទម្លាប់នេះ វាងាយនឹងបំផ្លាញថ្លើម និងតម្រងនោមរបស់អ្នក។ ជាពិសេស ភេសជ្ជៈមានជាតិហ្គាស ក៏ងាយបង្កឱ្យធាត់ ទឹកនោមផ្អែម លើសឈាម ប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាព។
លើសពីនេះ ដោយសារតែសមាសភាពនៃភេសជ្ជៈ និងភេសជ្ជៈប៉ូវកម្លាំង ច្រើនតែមានជាតិស្ករ និងផូស្វ័រច្រើន វានឹងជំរុញការបញ្ចេញជាតិកាល់ស្យូមចេញ ដែលជាហេតុនាំឱ្យកើតគ្រួសក្នុងតម្រងនោម និងក្រិនថ្លើម។
ផឹកទឹកឱ្យបានច្រើនតាមដែលអាចធ្វើទៅបាន
មនុស្សជាច្រើនគិតថា គ្រាន់តែផឹកទឹកក៏ល្អ ទឹកជាថ្នាំគ្មានគ្រោះថ្នាក់ ដូច្នេះហើយផឹកច្រើនក៏មិនអីដែរ។ ប៉ុន្តែតាមពិតទៅ ប្រសិនបើរាងកាយមានជាតិទឹកលើសក្នុងខ្លួន វានឹងធ្វើឱ្យមានការរំខានដល់អេឡិចត្រូលីតក្នុងឈាម។ កំហាប់នៃអេឡិចត្រូលីតទាំងនេះក្នុងឈាមអាចមានកម្រិតទាបដោយសារតែការពង្រាវនៃទឹក ប៉ះពាល់ដល់កោសិកា និងដំណើរការកោសិកាក្នុងរាងកាយ ជាពិសេសកោសិកាខួរក្បាល។
ផឹកទឹកដាំម្តងហើយម្តងទៀត
ទម្លាប់របស់គ្រួសារជាច្រើនគិតថាការផឹកទឹកដាំច្រើនដងតាមដែលអាចធ្វើទៅបានព្រោះបាក់តេរីនឹងត្រូវសម្លាប់ គឺល្អសម្រាប់សុខភាពរបស់ពួកគេ។ ប៉ុន្តែការពិត ការធ្វើបែបនេះគឺមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពរបស់អ្នក ព្រោះទឹកច្រើនតែផ្ទុកនូវបរិមាណតិចតួចនៃលោហធាតុធ្ងន់ដែលមិនប៉ះពាល់ដល់សុខភាពដូចជា សំណ កាដមីញ៉ូម … និងនីត្រាត។
ហេតុផលគឺថានៅពេលដែលទឹកត្រូវបានដាំឱ្យពុះម្តងហើយម្តងទៀតឆ្លងកាត់អ៊ីដ្រូលីស៊ីសនិងហួតមាតិកានៃនីត្រាតនិងលោហធាតុធ្ងន់ដែលបានរៀបរាប់ខាងលើនៅក្នុងទឹកនឹងកើនឡើងយ៉ាងខ្លាំង។ ដូច្នេះហើយ នៅពេលដែលអ្នកស្រូបលោហធាតុធ្ងន់ទាំងនេះចូលទៅក្នុងរាងកាយ វានឹងបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព។ ទន្ទឹមនឹងនោះ អំបិល nitrite ដែលបំប្លែងពី nitrate ក្នុងទឹកនឹងប៉ះពាល់ដល់សមត្ថភាពដឹកជញ្ជូនឈាមរបស់រាងកាយ ហើយអាចបំផ្លាញថ្លើម និងតម្រងនោម និងអាចនាំ ទៅនឹងជំងឺខ្សោយបេះដូង៕