ជំនួសឱ្យការច្របាច់ទឹក សូមប្រើទឹកក្រូចចំហុយនេះ ដើម្បីជួយព្យាបាលជំងឺក្អកយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
វិធីធ្វើទឹកក្រូចចំហុយ ព្យាបាលជំងឺក្អក
គ្រឿងផ្សំ៖ ក្រូច១ផ្លែ អំបិល១ស្លាបព្រាបាយ។
វិធីធ្វើ៖ យកអំបិលមកជូតលើសំបកក្រូចដើម្បីកម្ចាត់ភាពកខ្វក់ ហើយលាងសម្អាតចេញ។
បន្ទាប់មកកាត់ចុងមួយផ្លែនៃក្រូច។ ប្រោះអំបិលបន្តិចលើសំបកក្រូច។ យកចុងចង្កឹះមកច្របល់បន្តិច ដើម្បីឱ្យអំបិលជ្រាបចូលជ្រៅក្នុងសាច់ផ្លែក្រូច យកចុងម្ខាងនៃផ្លែក្រូចដែលកាត់គ្របវិញឱ្យជិត។ ដាក់ផ្លែក្រូចចូលក្នុងចានមួយ រួចដាក់ក្នុងឡចំហុយរយៈពេល ១៥ នាទី ។ ញ៉ាំតែទឹកក្រូចដែលចំហុយរួច និងញ៉ាំពេលដែលវានៅក្តៅ។
អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពរបស់ផ្លែក្រូច
យោងតាមឱសថបូព៌ា ផ្លែក្រូចមានលក្ខណៈសម្បត្តិផ្សាំ ជួយជម្រះកំដៅ បន្សាបជាតិពុល និងត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ច្រើនក្នុងការព្យាបាលជំងឺទាក់ទងនឹងផ្លូវដង្ហើម ជាពិសេសក្អក។
ឱសថសម័យទំនើបបានបង្ហាញថា ផ្លែក្រូចគឺជាផ្លែឈើដែលមានជីវជាតិ សម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ជាតិសរសៃ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មផ្សេងៗទៀត។ វីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងផ្លែក្រូចមានប្រសិទ្ធភាពពង្រឹងភាពស៊ាំ ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺផ្តាសាយ ផ្តាសាយ ក្អក។ ជាតិសរសៃនៅក្នុងផ្លែក្រូចជួយសម្រួលដល់ការបន្ទោរបង់ ជម្រះកំដៅ និងបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ។
ក្រៅពីនេះ ផ្លែក្រូចក៏មានផ្ទុកសារធាតុម៉ាញ៉េស្យូម កាល់ស្យូម វីតាមីន A។ សារធាតុទាំងនេះជួយគ្រប់គ្រងការរលាក និងរំលាយក្លិនមាត់។
ជាមួយនឹងសារធាតុ folate ដ៏ច្រើន ផ្លែក្រូចក៏មានប្រសិទ្ធភាពការពារបញ្ហាផ្លូវដង្ហើមដែលអាចបណ្តាលឱ្យក្អកផងដែរ។
ទឹកក្រូចចំហុយនេះអាចប្រើប្រាស់បានសូម្បីតែកុមារក៏ដោយ។ ចំណាំ៖ ក្មេងអាយុក្រោម 3 ឆ្នាំមិនគួរប្រើក្រូចចំហុយជាមួយអំបិលទេ ព្រោះវាមានបរិមាណអំបិលច្រើន រាងកាយរបស់ទារកមិនទាន់ត្រៀមខ្លួនក្នុងការទទួលទានអំបិលច្រើនបែបនេះទេ។
កុំភ្លេចផឹកទឹកក្រូចចំហុយក្តៅឧណ្ហៗឱ្យបានច្រើនថ្ងៃ ដើម្បីជួយបន្ថយស្លេស្ម និងបំបាត់ការក្អក៕