ទោះបីជាចូលចិត្ត ឫឃ្លានយ៉ាងណាក៏ដោយ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរតែនៅឱ្យឆ្ងាយពីអាហារទាំងនេះ។ បើមិនដូច្នោះទេនឹងធ្វើឱ្យទឹកភ្លោះមិនស្អាត ដែលប៉ះពាល់ដល់ទារកក្នុងផ្ទៃ។
អាហារដែលមានអំបិលច្រើន
រាងកាយរបស់ស្ត្រីផ្ទុកទឹកច្រើនក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ នេះអាចនាំឱ្យម្តាយមានផ្ទៃពោះចូលចិត្តញ៉ាំអាហារប្រៃច្រើនជាងធម្មតា។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរកត់សំគាល់ថា ការទទួលទានអំបិលច្រើនក្នុងរាងកាយនឹងបង្កើនហានិភ័យនៃការហើម ការរក្សាជាតិទឹក និងសម្ពាធឈាមខ្ពស់។
លើសពីនេះ ការញ៉ាំប្រៃក៏ធ្វើឲ្យស្ត្រីមានផ្ទៃពោះងាយនឹងពុលផ្ទៃពោះ កើតទុក្ខ ឬជំងឺបេះដូងជាដើម អាហារប្រៃក៏ធ្វើឲ្យទឹកភ្លោះឡើងពពក និងស្ងួតផងដែរ ។
ស្រា ស្រាបៀរ តែ កាហ្វេ
ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ វាជាការល្អបំផុតសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះនៅឱ្យឆ្ងាយពីភេសជ្ជៈទាំងនេះ ព្រោះវាមានឥទ្ធិពលខ្លាំងលើទារក ធ្វើឱ្យទឹកភ្លោះមានពពក ជាតិពុលថយចុះ និងធ្វើឱ្យទារកប្រឈមនឹងហានិភ័យ។
ផ្ទុយទៅវិញ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរទទួលទានភេសជ្ជៈដែលផ្តល់សុខភាពដូចជា ទឹកផ្លែឈើស្រស់ ទឹកដូង ទឹកអំពៅ។ល។
ឱសថ អាហារបញ្ចុះទឹកនោម
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រូវផឹកទឹកឱ្យបានច្រើនពេលមានផ្ទៃពោះ។ ទឹកមិនត្រឹមតែជួយឱ្យរាងកាយមានសុខភាពល្អប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយរក្សាបរិមាណទឹកភ្លោះ ដែលត្រូវការផងដែរ។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរតែជៀសវាងការប្រើឱសថ និងអាហារដែលមានឥទ្ធិពល បញ្ចុះទឹកនោម។ អាហារទាំងនេះនឹងបង្ហូរទឹកភ្លោះ បន្តិចម្តងៗ ហើយបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ទារក។
អាហារសម្បូរជាតិស្ករ និងកាឡូរី
ការបន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹមមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់សម្រាប់ម្តាយទើបនឹងកើត។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក៏ត្រូវគ្រប់គ្រងទម្ងន់ខ្លួនឯងផងដែរ។ ជាមួយនឹងអាហារដែលមានជាតិស្ករ និងកាឡូរីខ្ពស់ វាមិនត្រឹមតែបណ្តាលឱ្យឡើងទម្ងន់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏បណ្តាលឱ្យមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមពេលមានគភ៌ ការវិវត្តនៃថ្លើមខ្លាញ់ និងរំខានដល់តុល្យភាពនៃទឹកភ្លោះផងដែរ។
អាហារហឹរ អាហារចៀន អាហារកំប៉ុង
នៅក្នុងអាហារចៀន អាហារហឹរ និងអាហារកែច្នៃ មានសារធាតុជាច្រើនដែលប៉ះពាល់ដល់កោសិកាសរសៃប្រសាទរបស់ទារក។ ប្រសិនបើស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទទួលទានច្រើនពេក វាអាចកកកុញក្នុងរាងកាយ ហើយបណ្តាលឱ្យកើតជំងឺថ្លើម និងតម្រងនោម ចរាចរឈាម ខ្លាញ់ក្នុងឈាមខ្ពស់ និងកើតជំងឺក្រិនសរសៃឈាម។
លើសពីនេះ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទទួលទានអាហារទាំងនេះជាប្រចាំ ក៏បង្កើនហានិភ័យនៃការបញ្ចេញទឹកភ្លោះ និងការបាត់បង់ជាតិទឹកភ្លោះផងដែរ។
អាហារប្រៃ
អាហារប្រៃ ដូចជា ពងទាប្រៃ សាច់ក្រក ជាដើម មានបរិមាណអំបិល និងនីត្រាតខ្ពស់ ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព និងធ្វើឱ្យទឹកភ្លោះលែងជាបរិយាកាសសុវត្ថិភាពសម្រាប់ទារកក្នុងផ្ទៃ។
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរតែកំណត់ការទទួលទានអាហារទាំងនេះ ប្រសិនបើពួកគេមិនចង់ប៉ះពាល់ដល់គុណភាពនៃទឹកភ្លោះនិងការលូតលាស់រាងកាយ និងខួរក្បាលរបស់ទារក៕