ការទទួលទានអាហារទាំងនេះជាទៀងទាត់ គឺជាមូលហេតុនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ កាត់បន្ថយអាយុរបស់អ្នក ។
ភីហ្សាកក
ភីហ្សាកកមានកាឡូរីខ្ពស់ អំបិល និងខ្លាញ់ខ្ពស់ ។ សម្រាប់ភីហ្សាស្រស់ អ្នកអាចជ្រើសរើសមូលដ្ឋានស្តើង បន្លែច្រើន ភីហ្សាក្លាសេភាគច្រើនមានមូលដ្ឋានក្រាស់ ជាធម្មតាមានតែសាច់កែច្នៃ និងឈីស បន្លែតិចតួចណាស់។ ដូច្នេះហើយ ការទទួលទានភីហ្សាកកជាប្រចាំនឹងធ្វើឱ្យរាងកាយរបស់អ្នកខ្វះសារធាតុចិញ្ចឹម មិនល្អសម្រាប់សុខភាព។
ជំនួសឱ្យការជ្រើសរើសនំកកនេះ អ្នកគួរប្រើគ្រាប់ធញ្ញជាតិ ផលិតផលទឹកដោះគោមានខ្លាញ់ទាប ឬគ្មានខ្លាញ់…។
សាច់ក្រក ហតដក…
សាច់ក្រកគ្រប់ប្រភេទ ហតដក… មិនល្អសម្រាប់សុខភាព។ សាច់កែច្នៃទាំងនេះមានផលប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាពបេះដូង។ នេះជាចម្បងដោយសារពួកវាមានកម្រិតសូដ្យូមខ្ពស់ និងសារធាតុរក្សាទុក។ ការសិក្សាជាច្រើនបានបង្ហាញពីទំនាក់ទំនងរវាងការប្រើប្រាស់សាច់កែច្នៃខ្ពស់ និងហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃដូចជាជំងឺបេះដូង និងជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
ដំឡូងបំពងកក
ដំឡូងបំពងគឺជាផលិតផលដែលងាយស្រួលមិនគួរឱ្យជឿ។ លោកអ្នកគ្រាន់តែទិញដំឡូងបារាំងមួយកញ្ចប់ ហើយដាក់ក្នុងខ្ទះចៀនរហូតដល់មាសពណ៌ត្នោត ហើយអាចប្រើប្រាស់បានភ្លាមៗ ដោយមិនចាំបាច់ចំណាយពេលវេលាច្រើនក្នុងការកែច្នៃ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នេះមិនមែនជាអាហារដែលអ្នកគួរទទួលទានច្រើននោះទេ។ ដំឡូងបំពងមានជាតិខ្លាញ់ និងកាឡូរីខ្ពស់។ វាមិនមានសុខភាពល្អដូចអ្នកគិតទេ។
ប្រភេទនៃនំខេក
នំខេកតែងតែត្រូវបានជ្រើសរើសដោយស្ត្រីមេផ្ទះព្រោះវាងាយស្រួលណាស់ អាចប្រើជាអាហារពេលព្រឹក ឬអាហារចំហៀងនៅពេលថ្ងៃ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកជំនាញបានព្រមានថា នំខេកដែលមានជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតចម្រាញ់ និងជាតិស្ករខ្ពស់ មិនមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភពិតប្រាកដនោះទេ ហើយពួកវាអាចមានសារធាតុរក្សាទុក។ ការផ្ទុករាងកាយជាទៀងទាត់ជាមួយនឹងសារធាតុគ្រោះថ្នាក់បែបនេះនឹងធ្វើឱ្យសុខភាពធ្លាក់ចុះ។
កម្រិតខ្ពស់នៃកាបូអ៊ីដ្រាតចម្រាញ់នៅក្នុងអាហារទាំងនេះបណ្តាលឱ្យមានកម្រិតខ្ពស់នៃ ទ្រីគ្លីសេរីដ និងកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ (LDL) នៅក្នុងឈាម។ នេះគឺជាកត្តាហានិភ័យចម្បងនៃជំងឺបេះដូង។
អ្នកឯកទេសខាងអាហាររូបត្ថម្ភបានផ្តល់អនុសាសន៍ថាមនុស្សជ្រើសរើសអាហារពេលព្រឹកដែលមានតុល្យភាពនៃខ្លាញ់ដែលមានសុខភាពល្អ ប្រូតេអ៊ីន កាបូអ៊ីដ្រាតពីគ្រាប់ធញ្ញជាតិ ឬផ្លែឈើស្រស់។
បបរ ស៊ុបកក ឬកំប៉ុង
មនុស្សជាច្រើនតែងតែជ្រើសរើសបបរកក និងស៊ុបកកឫកំប៉ុង ព្រោះវាងាយស្រួល និងមានរសជាតិផ្សេងៗគ្នា។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នេះមិនមែនជាមុខម្ហូបដែលនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពនោះទេ។ យូរៗទៅការបង្កក អាហារ និងស៊ុបទាំងនេះច្រើនតែបាត់បង់គុណភាព។ លើសពីនេះ ដើម្បីរក្សារសជាតិឆ្ងាញ់ ក្រុមហ៊ុនផលិតជាច្រើននឹងត្រូវបន្ថែមសារធាតុបន្ថែម និងសារធាតុរក្សាទុកក្នុងអំឡុងពេលកែច្នៃ។ ការប្រើអាហារបែបនេះច្រើននឹងមិនផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពទេ៕