ផ្លែឈើក្រហមខាងក្រោមសម្បូរទៅដោយសារធាតុរ៉ែ វីតាមីន A, C, E… ល្អណាស់សម្រាប់សុខភាព។
ផ្លែស្ត្របឺរី
យោងតាមអ្នកជំនាញផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភ សមាសភាពនៃផ្លែស្ត្របឺរី គឺជាប្រភពសម្បូរប៉ូតាស្យូម និងហ្វូឡាត។ លើសពីនេះ ផ្លែស្ត្របឺរីក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីន C ច្រើនជាងផ្លែក្រូច ដើម្បីជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ កាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ និងពន្យឺតភាពចាស់។
ផ្លែ Raspberry
ផ្លែ Raspberry ជាផ្លែឈើដ៏ល្អសម្រាប់រាងកាយ ជួយការពារការឆ្លងមេរោគលើផ្លូវទឹកនោម ដោយការពារបាក់តេរីមិនឲ្យជាប់ជញ្ជាំងផ្លូវនោម។ លើសពីនេះ ផ្លែ Raspberry ក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើន ដែលជួយការពាររាងកាយពីការលុកលុយរបស់បាក់តេរី HP ដែលបណ្តាលឱ្យដំបៅក្រពះ និងជំងឺបេះដូង។
ផ្លែ Cherry
នៅក្នុងផ្លែ cherries មានផ្ទុកសារធាតុ anthocyanins ដែលមិនត្រឹមតែផ្តល់ឱ្យផ្លែ cherry នូវពណ៌ក្រហមងងឹតដ៏ស្រស់ស្អាតប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងការពាររាងកាយពីផលប៉ះពាល់ដ៏គ្រោះថ្នាក់នៃរ៉ាឌីកាល់សេរី និងបន្ថយដំណើរការនៃភាពចាស់ផងដែរ។ Cherry ក៏សំបូរទៅដោយវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗ ដែលជួយបង្កើនភាពស៊ាំ និងលើកកម្ពស់សុខភាពខួរក្បាល។
ម្ទេសហាវ៉ៃក្រហម
នៅក្នុងម្ទេសហាវ៉ៃក្រហមមានផ្ទុកនូវវីតាមីន A វីតាមីន C វីតាមីន B6 វីតាមីន E ហ្វូឡាត ប៉ុន្តែមានកាឡូរីតិចណាស់។ នេះជួយឱ្យម្ទេសនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើនដូចជា ការពារជំងឺមហារីក កាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ និងគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែមយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ លើសពីនេះ ម្ទេសហាវ៉សក្រហមក៏ជួយកែលម្អភ្នែក ការពារជំងឺភ្នែកឡើងបាយ និងការចុះខ្សោយភ្នែក។
សណ្តែកក្រហម
សណ្តែកក្រហមសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃដែលមានសុខភាពល្អបេះដូង ហើយស័ង្កសីជួយដល់សុខភាពបន្តពូជ និងព្យាបាលមុខរបួស។ លើសពីនេះ សណ្តែកក្រហមក៏សម្បូរប៉ូតាស្យូម និងហ្វូឡាត ដែលអាចការពារជំងឺក្រិនសរសៃឈាម និងការពារជំងឺទាក់ទងនឹងបេះដូង។
ឪឡឹក
នៅក្នុងសមាសភាពអាហារូបត្ថម្ភរបស់ផ្លែឪឡឹក មិនមានជាតិទឹកច្រើនទេ ដែលអាចជួយធ្វើឱ្យត្រជាក់ និងបំពេញជាតិទឹកដល់រាងកាយមនុស្សបានយ៉ាងល្អ។ ជាពិសេស ឪឡឹកគឺជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃសារធាតុ Lycopene ដែលអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ដោយកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់។ ជាមួយគ្នានេះ ឪឡឹកក៏ជួយការពារហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត និងជំងឺភ្នែកឡើងបាយផងដែរ។ ដើម្បីបង្កើនរសជាតិអាចត្រូវបានកែច្នៃទៅជាទឹកឪឡឹកដើម្បីប្រើប្រាស់៕