ចេកនៅដំណាក់កាលទុំនីមួយៗនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដោយឡែកពីគ្នា។
ដំណាក់កាលចេកមិនទាន់ទុំ
ចេកដែលមិនទុំមានពណ៌បៃតងចាស់ ទៅបៃតងស្ទើរ, រឹង និងសម្បូរជាតិសរសៃ ជាពិសេសជាតិម្សៅ។ ម្សៅនៅក្នុងផ្លែចេកមិនទាន់ទុំជួយកែលម្អជំងឺរាគរូស និងទល់លាមក លើកកម្ពស់មីក្រូជីវសាស្ត្រពោះវៀន និងអាចជួយសម្រកទម្ងន់។
ម្សៅនេះមិនត្រូវបានរំលាយនៅក្នុងពោះវៀនតូចទេ ប៉ុន្តែវាកើតឡើងនៅក្នុងពោះវៀនធំ ដែលជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
ចេកទើបតែទុំ ឫស្រគាល
ផ្លែចេកស្រគាលមានពណ៌លឿងស្លេក ហើយចុងនៅតែពណ៌បៃតងខ្ចី។ ក្នុងដំណាក់កាលនេះ ចេកសម្បូរជាតិសរសៃ និងកាបូអ៊ីដ្រាតទាប ជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។ ជាតិសរសៃ prebiotic នៅក្នុងផ្លែចេកទុំ ជំរុញការលូតលាស់នៃបាក់តេរីល្អសម្រាប់សុខភាពពោះវៀន និងជួយដល់ការរំលាយអាហារ។
ការទុំរបស់ចេកកាន់តែទាប វានឹងមានជាតិស្ករតិច ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នកកំពុងមើលកាបូអ៊ីដ្រាត ចេកទុំគឺជាជម្រើសដ៏ឆ្លាតវៃ។ គ្រាន់តែចេកទុំមានសភាពទន់ជាងចេកខ្ចី ងាយស្រួលញ៉ាំ និងឆ្ងាញ់។
ចេកទុំ
ចេកទុំមានពណ៌លឿងស្រាល ងាយបក ហើយមានចំណុចត្នោតតិចៗ។ ការទទួលទានផ្លែចេកនៅពេលទុំនេះ ផ្តល់នូវតុល្យភាពល្អបំផុតនៃម្សៅ និងផ្អែម រួមជាមួយនឹងមីក្រូសារជាតិអតិបរមាដូចជាប៉ូតាស្យូម វីតាមីន B6 និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។
ប៉ូតាស្យូមគឺជាសារធាតុសំខាន់ដែលជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការគាំងបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល លើកកម្ពស់សុខភាពឆ្អឹង និងរក្សាតុល្យភាពជាតិទឹកក្នុងរាងកាយ។ វីតាមីន B6 ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវមុខងារនៃការយល់ដឹង និងកាត់បន្ថយរោគសញ្ញាមុនពេលមករដូវ។
ចេកទុំជោរ
ផ្លែចេកទុំជោរ មានពណ៌លឿង មានចំណុចពណ៌ត្នោតជាច្រើន ទន់ ប៉ុន្តែមិនមានក្លិន។ ទោះបីជាចេកទុំខ្លាំងបាត់បង់ម្សៅធន់ខ្លះក៏ដោយ ក៏វានៅតែផ្តល់នូវអាហារូបត្ថម្ភដែលមានសុខភាពល្អ និងជួយដល់ការរំលាយអាហារ។
ចេកនៅដំណាក់កាលទុំនីមួយៗនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដោយឡែកពីគ្នា។ ពីផ្លែចេកខ្ចីសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ និងម្សៅធន់ ដែលជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករ និងជួយដល់ការរំលាយអាហារ ដល់ចេកទុំ និងទុំជោរ ដែលផ្តល់មីក្រូសារជាតិសំខាន់ៗដូចជាប៉ូតាស្យូម និងវីតាមីន B6 ធ្វើអោយសុខភាពទូទៅ និងជំនួយការស្តារឡើងវិញក្រោយការហាត់ប្រាណ។ ការជ្រើសរើសដំណាក់កាលទុំត្រឹមត្រូវនឹងជួយអ្នកទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពេញលេញពីអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដែលផ្លែចេកនាំមក៕