ដំឡូងជ្វាគឺជាអាហារដែលមានជីវជាតិ និងសុខភាពល្អ។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ មិនមែនគ្រប់គ្នាសុធតែអាចញ៉ាំវាទេ។ តោះមកដឹងថាអ្នកណាគួរកម្រិត ឬចៀសវាងការញ៉ាំដំឡូងជ្វាដើម្បីការពារសុខភាព។
អ្នកដែលមានជំងឺតម្រងនោម
ដំឡូងជ្វាសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ប៉ូតាស្យូម និងវីតាមីន A ប៉ុន្តែអ្នកដែលមានបញ្ហាតម្រងនោមគួរតែប្រុងប្រយ័ត្ននៅពេលទទួលទានវា។ ដោយសារមុខងារចម្រោះប៉ូតាស្យូមចុះខ្សោយ ការញ៉ាំដំឡូងជ្វាអាចនាំឱ្យចង្វាក់បេះដូងដើរខុសប្រក្រតី និងធ្វើឱ្យសកម្មភាពសរសៃឈាមចុះខ្សោយ។
មនុស្សដែលមានប្រព័ន្ធរំលាយអាហារខ្សោយ
អ្នកដែលមានប្រព័ន្ធរំលាយអាហារមិនល្អ ដែលទទួលទានដំឡូងជ្វាច្រើនពេក អាចជួបប្រទះនឹងការកើនឡើងនៃការបញ្ចេញទឹកក្រពះ ដែលនាំឱ្យមានភាពមិនស្រួលដូចជា ក្រហាយទ្រូង និងហើមពោះ។ ជាពិសេស ការទទួលទានដំឡូងជ្វានៅពេលយប់អាចបណ្តាលឱ្យរលាកបំពង់អាហារ ជាពិសេសចំពោះអ្នកដែលមានក្រពះខ្សោយ ឬមនុស្សចាស់ដែលងាយនឹងមានបញ្ហារំលាយអាហារ។
ជាងនេះទៅទៀត នៅពេលយប់នៅពេលដែលរាងកាយមានការរំលាយអាហារខ្សោយ ការទទួលទានដំឡូងជ្វាអាចបណ្តាលឱ្យមានការពិបាកក្នុងការរំលាយអាហារ នាំឱ្យគេងមិនលក់។
ដើម្បីកាត់បន្ថយអាការខាងលើ អ្នកគួរតែរៀបចំដំឡូងជ្វាដោយចម្អិន ស្ងោរ ឬដុតនំវាឱ្យហ្មត់ចត់ ហើយអ្នកអាចបន្ថែមស្រាបន្តិចក្នុងអំឡុងពេលកែច្នៃ ដើម្បីបំផ្លាញអង់ស៊ីមក្នុងដំឡូងជ្វា។ ប្រសិនបើអ្នកជួបប្រទះបញ្ហាហើមពោះ ការផឹកទឹកខ្ញីអាចជួយឱ្យស្ថានភាពនេះប្រសើរឡើង៕