បន្លែ អព្ភូតហេតុ ទាំង 5 នេះនឹងជួយអ្នកឱ្យត្រជាក់ បន្សុទ្ធរាងកាយរបស់អ្នក និងការពារថ្លើមរបស់អ្នកយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ សាមញ្ញ ងាយស្រួលរក និងល្អណាស់សម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នក។
ស្លឹកជន្លង់
មានផ្ទុកនូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើន ដែលជួយការពារកោសិកាថ្លើមពីការខូចខាតដែលបណ្តាលមកពីរ៉ាឌីកាល់សេរី ខណៈពេលដែលជួយដល់ដំណើរការបន្សាបជាតិពុលរបស់ថ្លើមផងដែរ។ លើសពីនេះ វាក៏មានលក្ខណៈសម្បត្តិ បញ្ចុះទឹកនោមស្រាល ជួយលើកកំពស់ការដកជាតិពុលចេញពីរាងកាយតាមរយៈទឹកនោម កាត់បន្ថយបន្ទុកលើថ្លើម។
បន្លែនេះក៏សម្បូរទៅដោយវីតាមីន A វីតាមីន C ជាតិដែក និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗផ្សេងទៀត ដែលរួមចំណែកដល់ការកែលម្អភាពធន់ និងគាំទ្រមុខងារថ្លើម។
ផ្ទី
ផ្ទី គឺជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម រួមមាន បេតាការ៉ូទីន វីតាមីន A វីតាមីន C វីតាមីន E និងសមាសធាតុ phenolic ។ គ្រឿងផ្សំទាំងនេះការពារកោសិកាថ្លើមពីការខូចខាតដែលបណ្តាលមកពីរ៉ាឌីកាល់សេរី ជួយឱ្យថ្លើមរក្សាសុខភាពកាន់តែប្រសើរឡើង។
មាតិកាជាតិសរសៃនៅក្នុង ផ្ទីដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវមុខងាររំលាយអាហារ ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការទល់លាមក និងជួយដល់ដំណើរការនៃការកម្ចាត់ជាតិពុលតាមរយៈប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ដោយកាត់បន្ថយសម្ពាធលើថ្លើម។ លើសពីនេះទៀត ការសិក្សាមួយចំនួនបង្ហាញថា ផ្ទី មានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយការរលាកក្នុងរាងកាយ រួមទាំងជំងឺរលាកថ្លើមផងដែរ។
ត្រចៀកក្រាញ់
ត្រចៀកក្រាញ់ គឺជាបន្លែដ៏ពេញនិយមមួយនៅក្នុងមុខម្ហូបវៀតណាម ដែលតែងតែប្រើសម្រាប់ចម្អិនស៊ុប ធ្វើទឹកក្រឡុក ឬទឹកសម្រាប់ផឹក។ ជាមួយនឹងរសជាតិត្រជាក់ និងផ្អែមរបស់វា ត្រចៀកក្រាញ់ជួយជម្រះកំដៅ បន្សាបជាតិពុលក្នុងថ្លើម បញ្ចុះទឹកនោម និងជួយឱ្យរាងកាយត្រជាក់ ក៏ដូចជាកាត់បន្ថយស្នាមមុនផងដែរ។
ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា ត្រចៀកក្រាញ់ មានសមត្ថភាពកាត់បន្ថយអង់ស៊ីមថ្លើមចំពោះអ្នកដែលមានជំងឺរលាកថ្លើមឬខ្លាញ់ថ្លើម។ លើសពីនេះទៀត ដោយសារលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងប្រឆាំងនឹងការរលាករបស់វា ត្រចៀកក្រាញ់ ក៏អាចការពារ និងពន្យឺតការវិវត្តនៃជំងឺក្រិនថ្លើមផងដែរ។
ជីរថ្ពាល់ត្រី
ជីរថ្ពាល់ត្រី ជាបន្លែដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាព។ វាមានលក្ខណៈសម្បត្តិត្រជាក់ លក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក និងមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបន្សាបជាតិពុលពីថ្លើម។ ជីរថ្ពាល់ត្រី មិនត្រឹមតែជួយជម្រះកំដៅ និងជាថ្នាំបញ្ចុះទឹកនោមប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយកាត់បន្ថយស្នាមមុន និងបញ្ហាស្បែកទៀតផង។ លើសពីនេះ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងជីរនេះ ជួយការពារកោសិកាថ្លើមពីការខូចខាតដែលបណ្តាលមកពីរ៉ាឌីកាល់សេរី។
ទោះជាយ៉ាងនេះក្តី ការប្រុងប្រយ័ត្នគួរអនុវត្តនៅពេលប្រើប្រាស់ ជាពិសេសចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ និងអ្នកដែលមានជំងឺផ្តាសាយ កុំប្រើវាច្រើនពេក ដើម្បីជៀសវាងផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានដល់សុខភាព។
ស្លឹកងប់
ស្លឹកងប់ គឺជាអាហារដែលសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C សារធាតុ flavonoids និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលមានសមត្ថភាពការពារកោសិកាថ្លើមពីការខូចខាតដែលបណ្តាលមកពីរ៉ាឌីកាល់សេរី។ សារធាតុផ្សំទាំងនេះក៏ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ជួយរាងកាយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការឆ្លងមេរោគ រួមទាំងការឆ្លងមេរោគថ្លើមផងដែរ។
លើសពីនេះទៀត ស្លឹកងប់ក៏មានផ្ទុកនូវជាតិសរសៃច្រើន ដែលជួយពង្រឹងមុខងាររំលាយអាហារ កាត់បន្ថយការទល់លាមក និងបង្កើនសមត្ថភាពរាងកាយក្នុងការបន្សាបជាតិពុល ដោយហេតុនេះកាត់បន្ថយបន្ទុកលើថ្លើម។ ជាមួយនឹងកាឡូរីទាប ស្លឹកងប់ ក៏មានប្រយោជន៍ក្នុងការគ្រប់គ្រងទម្ងន់ និងការពារខ្លាញ់រុំថ្លើមផងដែរ។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ គួរយកចិត្តទុកដាក់នៅពេលប្រើ ស្លឹកងប់ព្រោះវាអាចធ្វើឱ្យមានការកន្ត្រាក់ស្បូន ដូច្នេះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមិនគួរប្រើវាឡើយ។ ជាងនេះទៅទៀត អ្នកមិនគួរញ៉ាំ ស្លឹកងប់ ឆៅនោះទេ ដោយសារតែវាមានផ្ទុកសារធាតុគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព៕