បន្លែខាងក្រោមសម្បូរជាតិកាល់ស្យូម ហើយល្អសម្រាប់សុខភាព ដូច្នេះកុំរំលង!
សណ្តែកបណ្តុះ
យោងតាមអ្នកជំនាញផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភ រាល់ 100 ក្រាមនៃសណ្តែកបណ្តុះមានផ្ទុកជាតិកាល់ស្យូមដល់ទៅ 38g ដែលជួយកាត់បន្ថយអត្រានៃការបាត់បង់ឆ្អឹង។ ជាមួយគ្នានេះដែរ នៅក្នុងសមាសភាពនៃវីតាមីន B2, B6, E, C, PP… សណ្តែកបណ្តុះក៏មានសមាសធាតុសំខាន់ពីរក្នុងការកសាងប្រព័ន្ធឆ្អឹង និងសន្លាក់ឱ្យរឹងមាំ៖ phyto-estrogen និង isoflavones សមាសធាតុទាំងពីរនេះមានការថយចុះ អត្រានៃការបាត់បង់ឆ្អឹង ការពារ និងការពារការខូចទ្រង់ទ្រាយឆ្អឹង ហើយក៏ជួយជំរុញដល់ការបង្កើតកោសិកាបង្កើតឆ្អឹងផងដែរ ។
ប្រូខូលី
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភនៃប្រូខូលី មានផ្ទុកជាតិកាល់ស្យូមច្រើន និងវីតាមីន A, C, K. ក្នុងពេលជាមួយគ្នានោះ ផ្កាខាត់ណាមានផ្ទុកជាតិកាល់ស្យូមច្រើន និងវីតាមីន A, C, K ដែលជាសារធាតុដែលដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងដំណើរការរំលាយអាហារ។ ។ ម្តាយគួរបន្ថែមផ្កាខាត់ណាទៅក្នុងរបបអាហាររបស់កូនដើម្បីជួយឱ្យពួកគេសម្រេចបានកម្ពស់លេចធ្លោ។
ផ្សិត ខ្មៅ
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភនៃផ្សិតខ្មៅ មានផ្ទុកសារធាតុផ្សិតច្រើន។ ជាមធ្យម រាល់ 100 ក្រាមនៃផ្សិត ខ្មៅ មានជាតិកាល់ស្យូមដល់ទៅ 180mg។ ជាមួយគ្នានេះ ផ្សិត ខ្មៅ ក៏ជាអាហារសម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹមផងដែរ ព្រោះវាមានផ្ទុកនូវប្រូតេអ៊ីនច្រើន វីតាមីន C, B, provitamin D, អាលុយមីញ៉ូម, ជាតិដែក, ម៉ាញេស្យូម… សុទ្ធតែជាសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗដែលជួយការពារជំងឺពុកឆ្អឹង និងលូតកម្ពស់។ នោះហើយជាមូលហេតុដែលវាត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជា “ស្តេចនៃបន្លែស្ងួត” ដោយសារសារធាតុចិញ្ចឹមដែលវាមាន។
ផ្ទីក្រហម
នៅក្នុងសមាសភាពអាហារូបត្ថម្ភរបស់ ផ្ទីក្រហម មានជាតិកាល់ស្យូមច្រើនជាងទឹកដោះគោ។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ផ្ទីក្រហម បន្ថែមពីលើមាតិកាកាល់ស្យូមរបស់វា ក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីន K ច្រើនផងដែរ ដែលជួយឱ្យរាងកាយស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូមបានល្អប្រសើរ។ ក្រៅពីនេះ ផ្ទីក្រហមក៏ល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់ម្តាយដែលមានគភ៌ ការប្រើផ្ទីក្រហមយ៉ាងសកម្មនឹងជួយកាត់បន្ថយភាពស្លេកស្លាំង និងកង្វះជាតិកាល់ស្យូមសម្រាប់ទាំងម្តាយនិងទារក។
ស្ពៃតឿ
ស្ពៃតឿ ជាបន្លែសម្បូរជាតិកាល់ស្យូមមិនតិចជាងបង្គា និងត្រីទេ។ ជាមធ្យម រាល់ 100 ក្រាមនៃស្ពៃតឿមានជាតិកាល់ស្យូមដល់ទៅ 105 mg ដែលនេះជាមូលហេតុដែលក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវរាយបញ្ជីពួកវាថាជាអាហារដែលផ្តល់កាល់ស្យូមល្អបំផុត។ បន្ថែមពីលើជាតិកាល់ស្យូម ស្ពៃតឿក៏មានជាតិដែក ប៉ូតាស្យូម អាស៊ីតហ្វូលិក បេតាការ៉ូទីន… ដែលល្អសម្រាប់សាច់ដុំ និងប្រព័ន្ធប្រសាទ៕