យើងនឹងបង្ហាញជូនអ្នកនូវបន្លែដែលធ្លាប់ស្គាល់ថាមានផ្ទុកជាតិកាល់ស្យូមច្រើន ដែលជួយអ្នកបន្ថែមកាល់ស្យូមយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាពដោយមិនចាំបាច់ប្រើផលិតផលបន្ថែម។
ជាតិកាល់ស្យូមមានតួនាទីសំខាន់ក្នុងការបង្កើត និងថែរក្សាសុខភាពឆ្អឹង និងសន្លាក់។ បន្ថែមពីលើប្រភពកាល់ស្យូមពីសាច់ និងទឹកដោះគោ បន្លែជាច្រើនក៏ជាប្រភពសម្បូរជាតិកាល់ស្យូមផងដែរ។ ដូច្នេះហើយ ក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ ការបង្កើនការទទួលទានបន្លែ ទឹកផ្លែឈើ និងអាហារធម្មជាតិ គឺជាការចាំបាច់បំផុត ដើម្បីការពារសុខភាពឆ្អឹង និងសន្លាក់។
ជាពិសេស បន្លែដែលសម្បូរទៅដោយជាតិកាល់ស្យូម ដូចជា ខាត់ណា ស្ពៃចិន ស្ពៃស្ពីណាច និងប្រូខូលី សម្បូរទៅដោយជាតិកាល់ស្យូម។ ក្នុងចំណោមនោះ ខាត់ណាជាប់ចំណាត់ថ្នាក់លេខ ១ ជាមួយនឹងជាតិកាល់ស្យូម ២៦៨ មីលីក្រាមក្នុង ១០០ ក្រាម បន្ទាប់មក ស្ពៃក្តោបចិនប្រហែល ១០០ មីលីក្រាម ស្ពៃស្ពីណាច ៣០ មីលីក្រាម និងប្រូខូលីមានជាតិកាល់ស្យូម ៣៥ មីលីក្រាម។ បន្លែទាំងនេះមិនត្រឹមតែផ្តល់ជាតិកាល់ស្យូមដ៏សម្បូរបែបប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងមានសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើនទៀត ដែលរួមចំណែកដល់ការពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹង និងលើកកម្ពស់គុណភាពជីវិតទាំងមូល។
-ផ្ទី ជាប្រភពអាហារគួរឱ្យកត់សម្គាល់ដែលមានជាតិកាល់ស្យូមប្រហែល 114 mg ក្នុង 100 ក្រាម។ ក្រៅពីជាតិកាល់ស្យូម បន្លែនេះក៏ផ្តល់វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើនដូចជា ជាតិដែក ប្រូតេអ៊ីន ម៉ាញ៉េស្យូម និងស័ង្កសី រួមជាមួយនឹងជាតិសរសៃ ដើម្បីជួយពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹង និងសន្លាក់។ កាឡូរី និងជាតិខ្លាញ់ទាប អាម៉ារ៉ាន់តក៏មានផ្ទុកសារធាតុនីត្រាតមានប្រយោជន៍ ដែលជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម បង្កើនកម្រិតអុកស៊ីហ្សែនក្នុងឈាម មានឥទ្ធិពលប្រឆាំងនឹងការរលាក និងល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ក៏ដូចជាសុខភាពខួរក្បាល។
-ដំឡូងជ្វាគឺជាជម្រើសដ៏ល្អមួយទៀតសម្រាប់ជាតិកាល់ស្យូម ដោយដំឡូងជ្វាធំមួយផ្តល់កាល់ស្យូមប្រហែល 68 មីលីក្រាម។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ ដំឡូងជ្វាក៏សម្បូរទៅដោយប៉ូតាស្យូម និងវីតាមីន A និង C ដែលវីតាមីន A មានតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការការពារភ្នែក កាត់បន្ថយភាពចាស់ និងការពារជំងឺមហារីក។ លើសពីនេះ ដំឡូងជ្វាមានជាតិខ្លាញ់ និងកាឡូរីទាបតាមធម្មជាតិ ដែលធ្វើឱ្យវាល្អសម្រាប់របបអាហារដែលមានសុខភាពល្អ។
-ឆៃថាវ គឺជាអាហារមួយក្នុងចំណោមអាហារដែលមានជាតិកាល់ស្យូមខ្ពស់បំផុតដែលមានជាតិកាល់ស្យូមប្រហែល 104 មីលីក្រាម និងសារធាតុរ៉ែផ្សេងទៀតដូចជា 1 មីលីក្រាមនៃជាតិដែក 17 មីលីក្រាមនៃម៉ាញ៉េស្យូម 23 មីលីក្រាមនៃផូស្វ័រ 163 មីលីក្រាមនៃប៉ូតាស្យូមក្នុង 100 ក្រាម។ ពួកវាផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗគ្រប់គ្រាន់ រួមចំណែកការពារសុខភាពឆ្អឹង ឱ្យឆ្អឹងរឹងមាំ។
-មើមឈូកក៏មិនគួរត្រូវបានមើលរំលងជាមួយនឹងជាតិកាល់ស្យូមប្រហែល 40 មីលីក្រាមក្នុង 100 ក្រាម។ បន្ថែមពីលើសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ដើម្បីគាំទ្រដល់ការរំលាយអាហារ និងពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹង ឫសផ្កាឈូកក៏ជួយកាត់បន្ថយការរលាក ខណៈពេលដែលផ្តល់សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងអង់ទីប៊ីយ៉ូទិកជាច្រើន ការពារសុខភាពយ៉ាងទូលំទូលាយ។
អាហារនីមួយៗគួរតែមានតុល្យភាពជាមួយនឹងក្រុមសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗចំនួនបួនគឺ ម្សៅ ខ្លាញ់ដែលមានសុខភាពល្អ វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ ដើម្បីរក្សាសុខភាពទូទៅ។ ជាពិសេស អ្នកដែលមានជំងឺឆ្អឹង និងសន្លាក់ត្រូវពិនិត្យសុខភាពជាប្រចាំ។
ដើម្បីគ្រប់គ្រងជំងឺឆ្អឹង វាចាំបាច់ក្នុងការបង្កើនអាហារសម្បូរវីតាមីន D, K, អូមេហ្គា 3 និងអាហារប្រឆាំងនឹងការរលាកដូចជា រមៀត ខ្ញី និងផ្លែប៊ឺរី។ លើសពីនេះ ការបន្ថែមសារធាតុធម្មជាតិដូចជា Collagen Type 2 និង Hydrolyzed Collagen Peptide ជួយគ្រប់គ្រងប្រព័ន្ធភាពសុំា បង្កើតឡើងវិញនូវឆ្អឹងខ្ចីក្នុងសន្លាក់ និងរក្សាទឹករំអិលក្នុងសន្លាក់ ហើយគ្រឿងផ្សំដូចជា Essent Eggshell Membrane Essence រមៀត និង Chondroitin Sulfate ជួយទប់ស្កាត់ការរលាក និងបង្កើនការ ការបត់បែននៃឆ្អឹងខ្ចីរួមគ្នា ការពារសុខភាពឆ្អឹង និងសន្លាក់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព៕